02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

4 METROPOLIS JUST 4U

 

1. DAN: Zgoden jutranji odhod. Preko Avstrije do Čeških Budejovic. Postanek. Vožnja do Prage. Praško Novo mesto je začel graditi Karel IV.. Na tleh nekdanjega konjskega trga stoji danes avenija - trg Sv. Venčeslava (Vaclavske namesti). Streljaj vstran se nahaja Narodno gledališče. Ogledali si bomo Staromestni trg, ki ga obkrožajo mogočne stavbe: Baročna cerkev Sv. Nikolaja, mestna hiša z urnim stolpom (astrološka ura iz leta 1410 je prava mestna posebnost). Vožnja do hotela ali youth hostla, nastanitev. Obisk jazz kluba? Lahko noč!

2. DAN: Dopoldanski ogled Hradčanov, ki dominirajo nad Prago. Obisk največje mestne cerkve, gotske katedrale Sv. Vida, ki so jo začeli graditi davnega l. 1344. Ob njej še gotska kapela Sv. Venčeslava, stara kraljeva palača. Pokukali bomo v Zlatno uličko, se sprehodili čez Karlov most z 31 kipi in gotskima stolpoma. Vožnja proti Dunaju. Nastanitev v večernih urah. Avstrijska prestolnica je posebej romantična ponoči, v soju uličnih svetilk. Morda »Dreieck«, kjer se odvija nočno življenje?

3. DAN: Orientacijska vožnja po Ringu: Opera, Umetnostni in Naravoslovni muzej, Parlament, Rotovž, Univerza, Borza. Ogledali si bomo tudi katedralo Sv. Štefana, srečali se boste s pisano Kärtner Strasse, mogočnim Hofburgom in kapucinskimi grobnicami Habsburžanov. Obisk Schönbrunna. Del soban impozantne palače Habsburžanov si bomo tudi ogledali. Vožnja do Bratislave. Sprehod po starem mestnem jedru ob vznožju griča na katerem se nahaja bratislavski grad. Spoznali boste edina ohranjena mestna vrata Michalska, katedralo Sv. Martina, najlepšo rokokojsko zgradbo, katere ime bi lahko prevedli v "Pri dobrem pastirju". Nočitev v Bratislavi. Ej, mesto je poznano po dobri zabavi!!!

4. DAN: Vožnja proti Madžarski. Budimpešta. Najprej Citadella od koder se ponuja najlepši razgled na madžarsko metropolo. Obisk Kraljeve palače, Matjaževe cerkve in Ribiške trdnjave. Sprejela nas bosta vrvež na ulici Vaci in mogočnost Trga herojev. Nastanitev. Morda Budapest by night? Kot dodatno ponudbo vam nudimo možnost večerje v čardi. Ciganska glasba sodi zraven. Nočitev.

5. DAN: Dopoldan bomo namenili ogledu bazilike Sv. Štefana in mogočnega Parlamenta na nabrežju Donave. Prosto do popoldneva, ko bomo zapustili Budimpešto. Predlagamo vam dodatno ponudbo: »poslovilno« tipično madžarsko pustolovščino - vožnja v madžarsko Puszto s folklorno obarvanim programom. Gosta sprejmejo s palinko in pogačo, sledi sprevod domačih živali, prikaz dresure konjev s »čikoti«, ponekod se je možno peljati s kočijo, zajahati konja. Večerja - »gulasz party«. Za zabavo pa ciganska glasba in folklora. Nasvidenje Madžarska! V nočnih urah bomo doma.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 nočitve z zajtrkom v hotelih **/*** ali v izbranih »youth hostlih« v večposteljnih sobah, izlete in zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin (okvirne cene: Schönbrunn 5,9 EUR, kapucinske grobnice Habsburžanov 4,5 EUR, Praški grad 6,50 EUR, Ribiška trdnjava 2 EUR), dodatne ponudbe: morebitne večerje v čardi 23 EUR in obiska posestva v Puszty s predstavo in »gulasz party« 26 EUR. Cena dodatne ponudbe velja pri prijavi najmanj 30 gostov.

 

Cena: 210,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 
  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.