02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

Apulija z letalom, 27.9., 22.10. in 27.10.2022

Apulija z letalom, 27.9., 22.10. in 27.10.2022

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Prevoz: Letalo
Trajanje: 6 dni
 
Pri minimalnem številu gostov   Cena  
45 699 €  
35 729 €  
25 749 €  
15 779 €  

Cena od: 699,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

ODHODI:
27.9. – 2.10.2022
22. – 27.10.2022
27.10. – 1.11.2022

1. DAN: SLOVENIJA – APULIJA (V)
Odhod z bližnjega letališča (Trst ali Benetke) in polet v Bari, ki je glavno mesto pokrajine Bari v italijanski deželi Apulija. Po pristanku prevoz do nastanitve.

2. DAN: BARI – POLIGNANO A MARE – MONOPOLI (Z, V)
Po zajtrku vožnja v središče Barija in sprehod po srednjeveških uličicah lepo ohranjenega starega mestnega središča, kjer se nahaja najbolj znana in obiskana stavba v Bariju - bazilika sv. Nikolaja iz Mire. Staro jedro obdaja novejši del mesta, ki ga odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepa obmorska promenada. Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje in okrepčilo. Sledi vožnja do mesteca Polignano a Mare. Kraj z izrazito slikovito lego nam bo z razgledi pričaral melodije Domenica Modegna in si bomo požvižgavali ponarodelo »Voooolare« ob osvežujočem sladoledu ali prijetnem aperitivu. Dan bomo zaključili v simpatičnem obmorskem mestecu Monopoli, kjer se bomo sprehodili skozi središče s starim gradom in obzidjem, ki je mesto stoletja varovalo pred vojnimi in vremenskimi ujmami z morja. Vožnja v hotel, večerja, nočitev.

3. DAN: LECCE – OTRANTO (Z, V)
Pred nami je dan, kjer bo vožnje malo več, namenili pa ga bomo raziskovanju Salentinskega polotoka, pokrajine, ki predstavlja samo petko italijanskega škornja. Najprej bomo obiskali mesto Lecce, ki ga edinstvena baročna arhitektura uvršča med najlepša mesta Italije in ga zaradi nje imenujemo tudi "južne Firence". Ogled mesta z bogatimi baročnimi fasadami v toplih barvah peščenjaka. V opoldanskih urah nadaljevanje poti do najvzhodnejšega mesteca Italije Otranta, ki je dalo ime Otrantski ožini, kjer se Apeninski polotok najbolj približa Balkanskemu. Utrjeno mestece nas bo navdušilo z zanimivimi kotički, med katerimi zagotovo izstopa katedrala iz 11. stoletja z mozaičnimi tlemi in grobom 800 mučenikov iz časov poskusa turškega prodora proti zahodu.

4. DAN: ALBEROBELLO – LOCOROTONDO – OSTUNI (Z)
Vožnja po notranjosti do Alberobella, vasico pod zaščito UNESCA, ki se nahaja v kraški pokrajini Murgia. Kraj je poznan po posebno oblikovanih kamnitih hišicah s stožčastimi strehami, poznanimi pod imenom »trulli«. Ob sprehodu med trulli bomo lahko občudovali skoraj pravljične hišice, in si ogledali tudi nenavadno cerkev Sv. Antona, ki nima primere na svetu. Popoldne nadaljevanje poti do Locorotonda, romantičnega mesteca, ki kraljuje na vzpetinici nad vinorodno pokrajino in je dolga leta član združenja najlepših mestec Italije. Pred povratkom v hotel bomo obiskali belo mesto Ostuni, ki navdušuje tako s svojo lego na kraškem robu Murge kot tudi z izjemnimi proizvodi iz oljčnega olja. Vožnja v hotel, nočitev.

5. DAN: MATERA – ALTAMURA (Z)
Vožnja po slikoviti pokrajini do sosednje italijanske regije Bazilikate, kjer nas vabi mestece Matera. Globok kanjon je bil idealni prostor za naselitev človeka. Lahko je živel v jamah, ki jih je širil v notranjost, kanjon pa mu je dajal zavetje pred različnimi nevarnostmi. V Materi se nam pred očmi odvije zgodovina vse od kamene dobe do mestnih naselij »Civitá« in skupka votlinskih bivališč imenovanih »Sassi«. Podzemno mesto se je širilo in danes se lahko sprehodimo med več deset cerkvami z bizantinskimi freskami, številnimi obnovljenimi hišami, ki so jih spremenili v hotele in restavracije. Veliki filmski umetniki so tu posneli filme, mdr. »Kristusov pasijon«. Zaradi svoje izjemnosti je mesto že od 1993 na UNESCOvem seznamu svetovne kulturne dediščine. Proti večeru krajši postanek v Altamaturi, ki je bilo eno izmed palatinskih mest Friderika II. in že od nekdaj slovi kot mesto kruha.

6. DAN: CASTEL DEL MONTE – SLOVENIJA (Z)
Zjutraj ogled slovitega gradu Castell del Monte, enega najpomembnejših kulturnozgodovinskih spomenikov Apulije (UNESCO). Osmerokotni grad je bil kot krona viden daleč naokoli ter ovit v skrivnosti gradnje in bogatega simbolizma že stoletja buri domišljijo. Po obisku gradu vožnja na letališče in polet proti domu.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, V - večerja

CENA:
699 EUR Pri udeležbi najmanj 45 potnikov
729 EUR Pri udeležbi najmanj 35 potnikov
749 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov
779 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 130 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke / bližnje letališče - Bari - Benetke / bližnje letališče
(vključeni dve ročni prtljagi: torbica ali nahrbtnik mere 40 x 20 x 25 cm in kovček do 10 kg - 55 x 40 x 20 cm), letališke in varnostne pristojbine, pet nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4* , tri večerje, izlete in prevoze po program, spremstvo in organizacijo potovanja

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnina in rezervacija v grad Castel del Monte 10 €, 15 kg prtljage, ki se odda ob prijavi na polet 60 € V primeru doplačila za oddano prtljago naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja, prevoz do letališča v Trstu in nazaj: 49 € po osebi, do Benetk 59 € po osebi (min.15 oseb), turistična taksa v hotelu pribl. 3 €/noč, vstopnine: pribl 35 €

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Galerija

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.