02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

Maroška pravljica, 29.10. in 19.11.2022

Maroška pravljica, 29.10. in 19.11.2022

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Prevoz: Letalo
Trajanje: 8 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena  
35  945 €  
25 1.005 €  
15   1.035 €  
10 1.095 €  

Cena od: 945,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

ODHODI:
29.10. – 5.11.2022
19. – 26.11.2022

1. DAN: SLOVENIJA - CASABLANCA
Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet v Casablanco. Po pristanku vožnja do hotela. Namestitev in nočitev.

2. DAN: CASABLANCA – RABAT (Z, V)
Zajtrk in ogled največjega mesta v Maroku, Casablance. Impresivna mošeja Hassana II. ki velja za arhitekturni čudež (doplačilo za ogled notranjosti), je ena največjih na svetu in se nahaja tik ob morju. Zapeljali se bomo do obalnega predela »La Corniche « in se ustavili na trgu Mohameda V., upravnega središča Casablance. Nadaljujemo z vožnjo proti severu do maroške prestolnice. Postanek pri kasbi Oudayas, zgrajeni v času dinastije Almohadov. Rabat je glavno mesto in politično središča Maroka. Ogled zunanjosti Kraljeve palače ter Hasanovega stolpa, minareta nedokončane mošeje Yakuba al-Mansurja in mavzolej Mohameda V., maroškega sultana in kralja, ki je Maroko s pogajanji s Francozi popeljal v neodvisnost. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: RABAT - MEKNES - VOLUBILIS – FES (Z, V)
Po zajtrku nadaljevanje vožnje v Meknes, ki je svojo zlato dobo kot vladarska prestolnica doživel v 18. st., ko ga je v »maroški Versailles« povzdignil sultan Moulay Ismail. Nekaj let pred njegovo smrtjo naj bi dokončali tudi Bab Mansour, znamenita maroška mestna vrata s čudovitimi mozaiki, ki se nahajajo v neposredni bližini trga el-Hedim. Zunanji ogled umetnega zbiralnika vode Sahrij Swani, videli pa bomo tudi ostanke kraljevih konjušnic in žitnih kašč ter mavzoleja Moulaya Ismaila. Nadaljevanje do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta z dobro ohranjenimi mozaiki, ki je Bab Mansourju posodil svoje stebre. Dan bomo sklenili v Fesu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. DAN: FES (Z, V)
Zajtrk in ogledi Fesa. To maroško kraljevo mesto si je prislužilo naziv Meka zahoda. V verskem in kulturnem pomenu je pred drugimi mesti, saj je njegova univerza al-Karaouine iz 9. st. najstarejša, neprekinjeno delujoča medresa (islamska izobraževalna ustanova). V veliki medini starega dela mesta Fes el Bali pod zaščito UNESCA, ki je med najstarejšimi in največjimi urbanimi peš conami sveta, si bomo ogledali zunanjost mošeje al-Karaouine in mavzoleja Moulaya Idrissa II. ter medreso Attarine iz zlate dobe Fesa. Imeli bomo tudi priložnost spoznati stare obrti in se ustaviti v kateri izmed prodajaln v vznemirljivi medini. V Fes el Jedidu bomo občudovali zunanjost Kraljeve palače in se sprehodili skozi staro judovsko četrt. Dolg dan bo za nami, vrnili se bomo v hotel, večerja in nočitev.

5. DAN: FES - IFRANE - ERFOUD (JEEP SAFARI) (Z, V)
Po zgodnjem zajtrku se bomo podali preko Srednjega Atlasa, poznanega po čudovitih cedrovih gozdovih. Ustavili se bomo v naselju Ifrane, pomembnemu letoviškemu kraju, ki je poznan po rdečih strehah v alpskem slogu, kjer smučajo tudi Maročani. Nadaljevanje skozi Midelt in Errachidio proti Erfoudu. Danes srečamo tukaj še vedno maroške Berbere ter njihove vasi in črede ovac, gozdove bora, cedre in zimzelenega hrasta ter nasade oljk, jablan in datljevih palm. Prihod v Erfoud, ki je zaradi bližine najlepših saharskih sipin in slikovitosti pokrajine prizorišče mnogih filmov, med njimi Mumije in Princa Perzije. S terenskimi vozili se bomo podali na pustolovščino med veličastnimi sipinami Erg Chebbi (doplačilo), najvišje dosežejo do 150 m višine, kamor se povzpnemo peš. * Nastanitev v hotelu, večerja.
* V primeru poznega prihoda in odvisno od ure sončnega zahoda lahko vožnjo med sipinami s terenskimi vozili prestavimo v naslednje jutro in skupaj pričakamo sončni vzhod.

6. DAN: ERFOUD - POT TISOČERIH KASB – OUARZAZATE (Z, V)
Po zajtrku postanek pri starodavnem namakalnem sistemu "khettara", nato nadaljevanje do Visokega Atlasa in čudovite soteska Todra, ene najspektakularenjših naravnih lepot Maroka. Reka je tukaj urezala številne kanjone. Osupljivih je zadnjih 600 m, kjer dno soteske ponekod meri pičlih 10 m, rožnate stene pa se dvigujejo 160 m visoko. Nadaljujemo po "poti tisočerih kasb", ki jo kitijo prelepe datljeve palme, skozi Dolino vrtnic, do mesta Ourzazate. Ustavimo se pri kasbi Taourirt (zunanji ogled), v kateri je živela družina Glaoui, ki je v zameno za podporo Francozom do pridobitve neodvisnosti Maroka imela popolnoma proste roke. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN: OURZAZATE - AIT BENHADDOU - MARAKEŠ
Zgodaj zjutraj vožnja do utrjene eksotične berberske vasice Äit Benhaddou pod zaščito UNESCA, ki se lahko pohvali s tako bogato filmografijo kot redki kraji sveta (Lawrence Arabski, Sodoma in Gomora, Jezus iz Nazareta, Gladiator in Aleksander). Nadaljevanje čez 2260 m visoki prelaz Tizi n'Tichka do Marakeša. Že od daleč bo pozdravljal minaret Koutoubia. Sledi ogled »rdečega bisera juga«, kjer je v času francoskega protektorata v 20. st. ekscentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal veliki ambasador mesta in Marakeš se je vpisal na turistični zemljevid najbolj glamuroznih mest na svetu. Prosti čas pa bomo preživeli v najživahnejšem kotu Afrike, kot pravijo trgu Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač. Obiskali boste krajevno lekarno in spoznali kraljestvo začimb, dišav, čajev in arganovega olja, ki podarja večno mladost. Sledi še ogled grobnice dinastije Saaditov, ki so po zatonu Fesa v 16. st. Marakeš spet izbrali za prestolnico, in palače Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse. Večerja in nočitev v hotelu.

8. DAN: MARAKEŠ – SLOVENIJA (Z)
Zgodnji zajtrk, prevoz do letališča in polet preko Casablance proti Evropi. Pristanek na bližnjem letališču.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, V - večerja

CENA:
945 EUR Pri udeležbi najmanj 35 potnikov
1.005 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov
1.035 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov
1.095 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 230 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz bližnje letališče – Casablanca, Marakeš – bližnje letališče, letališke in varnostne pristojbine, prevoze po program, 6 polpenzionov in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* (lokalna kategorija), zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom, vstopnine v grobnico dinastije Saaditov,palačo Bahia in medreso Attarine, lokalnega vodnika, spremstvo slovenskega vodnika in organizacijo potovanja

CENA NE VKLJUČUJE: prevoz iz Ljubljane do letališča in nazaj 59 €- zagotovljen odhod in povratek 23.04. tudi iz Celja, jeep safari - 45 €, vstopnina v mošejo Hassana II - 16 €, napitnine - 45 € (tudi otroci)

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.