02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

Azori, 26.8., 25.9., 30.9. in 13.11.2022

Azori, 26.8., 25.9., 30.9. in 13.11.2022

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Prevoz: Letalo
Trajanje: 8 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena  
25   1.399 €  
20 1.459 €  
15 1.489 €  

Cena od: 1.399,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

ODHODI:
26.8. – 2.9.2022
25.9. – 2.10.2022
30.9. – 7.10.2022
13. – 20.11.2022

1. DAN: SLOVENIJA – PONTA DELGADA (otok Sao Miguel)
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v zgodnjih jutranjih urah. Direkten polet proti Azorskim otokom. Vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana od Portugalske loči 1.500 kilometrov. Otočje sestavlja devet glavnih otokov in naš prvi pristanek bo na največjem in najbolj zelenem med njimi, na otoku Sao Miguel. Po pristanku sledi ogled simpatičnega glavnega mesta, Ponta Delgada. Mestece slovi po ohranjeni tradicionalni arhitekturi, romantičnih vrtovih, ozkih tlakovanih uličicah, majhnih trgih in kozmopolitanski atmosferi. Sprehodimo se do mestnih vrat in Trga Republike, ter srkamo prvo otoško vzdušje. Obiščemo plantažo ananasa, kjer nas bodo poučili vse o metodah dela, povezanih s pridelavo tega sladkega sadeža. Po degustaciji ananasovega likerja prevoz do hotela in namestitev.

2. DAN: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – izlet LAGOA DO FOGO in dolina FURNAS (Z)
Danes bomo raziskovali osrednji del otoka. Najprej se bomo zapeljali do razgledne točke na vrhu kraterja Fogo, od koder je čudovit pogled na modro jezero, svojevrsten dragulj narave. Nadaljujemo proti severni obali, kjer obiščemo najstarejšo in trenutno edino tovarno čaja v Evropi. Na smaragdno zelenih plantažah družinskega posestva se seznanimo s proizvodnjo črnega in zelenega čaja brez kemikalij in izvemo vse o zgodovini te zimzelene rastline v Evropi. Vožnja v dolino Furnas, ki je pravzaprav že krater davno ugaslega ognjenika. Dolina je zaslovela v 18.stoletju zaradi vse večjega zanimanja za uporabo mineralne vode v zdravstvene namene. Vroče vulkanske vrelce domačini uporabljajo tudi kot pečice za pripravo hrane; tipična jed je "Cozido de furnas", enolončnica iz različnih vrst mesa, ki si jo bomo po želji (doplačilo) privoščili tudi mi. Nato bomo obiskali najlepši, kar 200 let star botanični vrt Azorov - Terra Nostra, ki slovi po številnih drevesnih vrstah in bujnem cvetju. Nekaj prostega časa bo na voljo za plavanje v bazenu, ki ga oskrbuje voda iz termalnega izvira. Proti večeru povratek v hotel.

3. DAN: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – (izlet DOLINA SETE CIDADES) (Z)
Po želji (doplačilo) priporočamo poldnevni izlet na zahodni del otoka. Iz Ponte Delgade se po gorski cesti podamo proti zahodu. Pokrajina, ki je nastala pred milijoni let z izbruhi več kot 200 vulkanov, nam ves čas ponuja osupljive razglede - pomenljivo je že ime razgledne točke »Vista do Rei«, kraljevski pogled na ugasli vulkanski krater, kjer se nahajata dve jezeri, modro in zeleno. Podali se bomo v narodni park, dolino sedmerih mest oz. Sete Cidades, ki velja za eno največjih lepot Azorskih otokov. Modro in zeleno jezero v enem samem kraterju, črne kamnine, modro nebo in vse naokrog Atlantski ocean so dih jemajoči prizori.

4. DAN: PONTA DELGADA (otok Sao Miguel) – HORTA (otok Failal) (Z)
Vožnja na letališče in polet na otok Faial, za katerega se je uveljavilo ime "Modri otok". Razlog so bujno cvetoče hortenzije v modrih odtenkih, ki romantično krasijo hiše, ter obrobljajo ceste in polja. Faial velja za najbolj svetovljanskega med Azorskimi otoki, saj se na otoku ustavlja večina čezoceanskih ladij. Največje mesto na otoku je Horta, ki se nahaja med zalivoma. Caldeira do Faial je ugasli ognjenik, iz katerega je pravzaprav otok nastal. Vožnja do ognjenika Capelinhos, ki je nazadnje bruhal leta 1957/58 in edinstvena pokrajina v okolici kaže na nedavno vulkansko dejavnost. Povratek v hotel.

5. DAN: HORTA (otok FAIAL) – (izlet na otok PICO) (Z)
Samostojno raziskovanje otoka ali celodnevni izlet (doplačilo) na sosednji otok. Vožnja s trajektom na drugi največji otok Azorov, Pico. Ime je dobil po impozantni gori, katere konica se vidi po vsem otoku, in je hkrati tudi najvišji vrh Portugalske. Zgodovina otoka je povezana s tradicijo kitolova in vinarstva. Ustavili se bomo v kraju San Roque, nekdanjem središču kitolova in obiskali zanimiv muzej, kjer bomo izvedeli zanimive podrobnosti o tej dejavnosti. Otok slovi tudi po vinski trti, vino z otoka je bilo v 18. in 19.stoletju poznano celo na kraljevskih dvorih po Evropi. Od leta 2004 pa poseben način obdelave vinske trte velja za otoško posebnost. Spreminjajoča se pokrajina kamnin lave in eksotične vegetacije je privlačna za pohodnike, otok pa je idealen tudi za opazovanje ptic, kitov in delfinov. Popoldne plovba nazaj na otok Faial.

6. DAN: HORTA (otok FAILAL) – TERCEIRA (Z)
Zjutraj polet na otok Terceira, kjer so Španci postavili eno največjih utrdb na Atlantiku. Po pristanku se bomo sprehodili po najstarejšem mestu na Azorih, Angra do Heroismo. Glavno mesto otoka se zaradi neverjetno lepe arhitekture dvorcev in palač nahaja na listi kulturne dediščine UNESCA. Slikovite uličice, barvito obrobljena okna, prostrani trgi in čarobni vrtovi prevzamejo vsakega obiskovalca. Vožnja v hotel.

7. DAN: TERCEIRA – celodnevni izlet po otoku (Z)
Vožnja do Algar do Carvao, enega najstarejših mest na Azorih. Priča smo nenavadni vulkanski tvorbi; lavina cev, porasla z mahom, ki se spušča 90 m globoko in tvori podzemno jamo z izjemnimi stalaktiti. Ustavili se bomo tudi na severni strani otoka v pokrajini Biscoitos, ki jo prepredajo naravni vulkanski bazeni iz temnega bazalta, slovi pa tudi po vinogradih in vinskih kleteh, kjer pridelujejo znamenito azorsko vino. Obiskali bomo Muzej vinogradništva in se seznanili s pridelavo vina iz grozdja »verdelho«, ki je mednarodno priznano. Na izletu ne bo manjkalo spektakularnih razglednih točk in čudovitih plaž. Otok je pravi kalejdoskop tradicije, kulture in narave.

8. DAN: TERCEIRA – SLOVENIJA (Z)
Prosto za zadnje oglede, nakupe ali počitek. Vožnja na letališče in direkten polet v Ljubljano, kjer pristanemo predvidoma v večernih urah.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk

CENA:
1.399 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov
1.459 EUR Pri udeležbi najmanj 20 potnikov
1.489 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 330 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz s posebnim letalom, letališke in varnostne pristojbine, vse notranje lete po program, prevoze po program, 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljni sobi v hotelih 4* na omenjenih otokih, plantaža ananasa, celodnevni izlet na otoku Sao Miguel (Lagoa do Fogo in dolina Furnas vključno z vstopnino v Botanični vrt Terra Nostra in tovarno čaja), celodnevni izlet po otoku Terceira vključno z vstopnino Algar do Carvao, spremstvo in organizacijo potovanja

POMEMBNO:
V terminu 24.7.-31.7.2022 ni organizirano posebno letalo iz Ljubljane. Predviden je let iz bližnjega letališča. Možnost doplačila za prevoz Ljubljana - letališče - Ljubljana za 59 € na osebo.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitne dodatne vstopnine in strošek javnega prevoza, poldnevni izlet na vulkanski kompleks SETE CIDADES 20 €, kosilo s pijačo na otoku Sao Miguel v sklopu celodnevnega izleta na Lago do Fogo in dolina Furnas 24 €, celodnevni izlet na otok Pico 49 €, doplačilo za polpenzion: 196 €

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

 

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.