02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

Čudovita Jordanija, 22.10. in 27.12.2022

Čudovita Jordanija, 22.10. in 27.12.2022

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Prevoz: Letalo
Trajanje: 8 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
35 1.249 
25 1.319 
15 1.369 

Cena od: 1.249,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

ODHODI:
22.10. – 29.10.2022
27.12.2022 – 3.1.2023

1. DAN: SLOVENIJA – EVROPA – AMMAN (V)
Zbirališče potnikov v Ljubljani in prevoz do odhodnega letališča. Polet proti Jordaniji. Po pristanku prevoz do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: AMMAN - MRTVO MORJE – AMMAN (Z, V)
Dopoldne ogled Ammana in številnih znamenitosti. Popoldan izlet na obalo Mrtvega morja in kopanje.

3. DAN: AMMAN - JERASH - AJLOUN – AMMAN (Z, V)
Raziskovali bomo severni del Jordanije. Obiskali bomo Jerash, eno najpomembnejših jordanskih znamenitosti, ki se nahaja 50 km severno od Ammana. Ogled ostankov mogočnega rimskega mesta, ki velja za največje in najpomembnejše izven Italije. Pot nas bo vodila do Ajlouna, še enega od izjemnih spomenikov islamske vojaške arhitekture iz obdobja križarskih pohodov. Po ogledih vrnitev v Amman, večerja in nočitev.

4. DAN: AMMAN - MADABA - GORA NEBO - KERAK – PETRA (Z, V)
Podali se bomo proti jugu Jordanije. Najprej postanek v Madabi, mestu mozaikov, ki hrani v svojih cerkvah in tudi ostalih zgradbah, čudovite mozaike. Najznamenitejši je mozaik v grški pravoslavni cerkvi Sv. Jurija iz 6.st., ki prikazuje področje Palestine vse do spodnjega Egipta. Nadaljevali bomo na goro Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore bomo opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in s pogledom zaobjeli velik del Mrtvega morja. Vožnja po kraljevi avtocesti do puščavskega gradu Kerak. Sprehod skozi skrivnostne podzemne labirinte in ogled mogočne trdnjave. Zvečer bomo prispeli v Petro, nastanitev v hotelu in nočitev.

5. DAN: PETRA – AKABA (Z, V)
Celodnevni ogled Petre, najznamenitejšega zgodovinskega mesta Jordanije. Rdeče mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali samo beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega rožnatega mesta. Peš se bomo odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske, na koncu katere se nam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Sprehod po dolini, kjer bomo občudovali številne grobnice, templje in domove, kjer se presenetljivo mešajo tako grški kot rimski vplivi. Po ogledih vožnja v letoviško mestece Akaba ob Rdečem morju. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev

6. DAN: AKABA - (izlet WADI RUM) (Z, V)
Prosto dopoldne bomo izkoristili za kopanje v katerem od urejenih kopalnih centrov in za sprehode po živahnih trgovskih ulicah. Predlagamo nepozabno dogodivščino z obiskom čudovite puščavske doline Wadi Rum (doplačilo), ki je pravi biser. Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo dvigujejo v nebo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so slikovite kamnite tvorbe, ki bolj sodijo na kakšen drug planet. Dolino bomo spoznali ob adrenalinski vožnji z jeepi, še posebej lepo je ob sončnem vzhodu ali zahodu. Nočitev v hotelu.

7. DAN: AKABA - (izlet Z LADJICO NA KORALNI GREBEN) (Z, V)
Prosti dan v Akabi, ki je znana po dolgih peščenih plažah in enem najlepših koralnih grebenov, ki privablja ljubitelje podvodnega sveta od blizu in daleč. Možnost pohajkovanja v starem mestnem jedru s številnimi prodajalnami spominkov in trgovinicami s spominki ali pa izlet do novejšega dela Akabe, s čudovito plažo, kjer se boste lahko predajali morskim dogodivščinam (doplačilo). Po želji in za doplačilo izlet z ladjico na koralni greben.

8. DAN: AKABA - AMMAN - EVROPA –SLOVENIJA (Z)
Zajtrk in slovo od Akabe. Vožnja do Ammana in polet proti Evropi. Pristanek na okoliškem letališču in organiziran prevoz do Ljubljane.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, V - večerja

CENA:
1.249 EUR Pri udeležbi najmanj 35 potnikov
1.319 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov
1.369 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 240 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v obe smeri, vključen en kos ročne in en kos oddane prtljage do teže 15kg, dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, avtobusni prevozi po program, zunanji ogledi brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: izlet z ladjico na koralni greben greben*: pribl. 40 € (*doplačilo velja za min 15 oseb vodniku na poti), jeep safari po puščavi Wadi Rum: 68 €, napitnine (tudi otroci) 50 €

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.