02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

Islandija - med ognjem in ledom, 29.9.2022

Islandija - med ognjem in ledom, 29.9.2022

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Prevoz: Letalo
Trajanje: 5 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
35 1.049
25 1.129 
15 1.149 

Cena od: 1.049,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

ODHODI:
29.9. – 3.10.2022

1. DAN: LJUBLJANA – letališče KEFLAVIK - REYKJAVIK

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in prijava na let proti Islandiji. Po pristanku sledi prevoz do hotela in nastanitev v Reykjaviku. Peš orientacijski ogled mesta, ki vas bo navdušilo v vseh pogledih.

2. DAN: REYKJAVIK ali CELODNEVNI IZLET "ZLATI KROG" (Z)
Po zajtrku prost dan za samostojna raziskovanja. Ob doplačilu predlagamo celodnevno izlet po Zlatem krogu. Zapeljemo se skozi dolino Haukadalur, ki je znana po vrelcih geotermalne vode. Postanek pri Geysirju, po katerem so poimenovali vrelce tople vode po vsem svetu in pri vrelcu Strokkur, kjer se voda dvigne do 30 m visoko. Nadaljujemo i do slapov Gullfoss, kjer voda v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Obiščemo narodni park Thingvellir. Tu je bil leta 930 ustanovljen Althingi, prvi demokratični parlament na Islandiji, ki se nahaja ob največjem islandskem naravnem jezeru Thingvallavatn. Za konec obisk Hveragerde, enega redkih naselij na svetu, ki je locirano direktno na geotermalnem območju. Vas je znana tudi po mnogih rastlinjakih, ki jih ogrevajo z geotermalno vodo.

3. DAN: REYKJAVIK ali IZLET PO JUŽNI OBALI (Z)
Prosto za samostojna raziskovanja. Od doplačilu izlet po južni obali Islandije. Pričnemo z ogledom plaže Reynisfjara, z znamenitimi stolpičastimi tvorbami, ki se dvigajo iz morja. Nadaljujemo v vas Skogar, kjer si ogledamo najvišji slap na Islandiji, Skogarfoss. Po želji obiščemo Skogar muzej in spoznamo značilnosti islandske zgodovine in kulture. Na poti se ustavimo lahko še pri slapu Seljalandsfoss, ki pada kar 60 m v globino in velja za najpogosteje fotografiran slap na Islandiji.

4. DAN: REYKJAVIK ali MODRA LAGUNA (Z)
Dopoldne si ogledamo Reykjavik, ki ga krasijo zanimive raznobarvne hiše. Mesto je znano tudi po koloniji arktičnih ptic in lososih, ki jih je možno videti kar v mestnem središču. Ogledamo si stari in novi del mesta, pristanišče in se sprehodimo mimo parlamenta ter mestne hiše do stolnice. Občudujemo veličastno Hallgrimurjevo cerkev, ki je ena najvišjih zgradb na Islandiji ter znamenito zgradbo Perlan, ki ni samo zbiralnik tople vode pač pa arhitekturno izjemna stavba z odlično restavracijo in razgledno ploščadjo. Popoldne (doplačilo, po želji) vožnja se bomo do svetovno znane Modre lagune. Kopanje je posebno doživetje, saj znaša povprečna temperatura z minerali bogate geotermalne vode kar 38 stopinj . Za popolni kontrast posrbijo polja črne lave, ki še poudarijo modrino lagune.

5. DAN: REYKJAVIK – letališče KEFLAVIK – LJUBLJANA (Z)
Prosto in zadnji utrinki prisrčnega mesta. V primeru dobrih vremenskih pogojev opazovanje kitov (doplačilo) ali krajši pobeg v naravo, kjer se boste lahko pomerili v jahanju konjev. Popoldan prevoz na letališče Keflavik in let v Ljubljano.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, V - večerja

CENA:
1.049 EUR Pri udeležbi najmanj 35 potnikov
1.129 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov
1.149 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 210 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v obe smeri, vključen en kos ročne in en kos oddane prtljage do teže 15kg, dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, avtobusni prevozi po program, zunanji ogledi brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: Zlati krog 58 €, otroci 39 € / minimalno 25 ososeb/, Modra laguna (vključen prevoz, vstopnino in brisačo) 100 €, otroci 70 €, izlet po južni obali: 79 €, otroci 59 € / minimalno 25 oseb

DOPLAČILO ZA GORIVO: dne 01.04. je letalski prevoznik podal nov izračun prevoza zaradi doplačila na gorivo, ki je nastal zaradi bistvenega povišanja cen goriva. Doplačilo znaša 80€ po potniku za potovanje v obe smeri.

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Galerija

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.