02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

DUBAJ Z OBISKOM EXPO, 11.2., 18.2., 27.2. IN 28.2.2022

DUBAJ Z OBISKOM EXPO, 11.2., 18.2., 27.2. IN 28.2.2022

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Prevoz: Letalo
Trajanje: 6 dni
 
Pri minimalnem številu gostov   Cena  
20 899 

Cena od: 899,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

ODHODI:

11. 2. - 16. 2. 2022

18. 2. - 23. 2. 2022

27. 2. - 4. 3. 2022

28. 2. - 5. 3. 2022

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN: LJUBLJANA - DUBAJ
Zbirališče potnikov predvidoma ob 12.30 uri na letališču JP Ljubljana. Prijava na polet v Dubaj. Polet proti Dubaju, prevozi do hotela. Nastanitev. Nočitev.

2. DAN: DUBAJ (Z)
Po zajtrku ogled emirata Dubaj, ki se razprostira 72 km v dolžino in velja za najprestižnejšega in najbogatejšega. Zapeljemo se do slanega Potoka ali Khora, majhnega notranjega mestnega pristanišča, ki je prispevalo k razvoju trgovine. Khor zgodovino Dubaja deli na dva dela Bur Dubaj in Deiro, ki je zgodovinski center mesta. V starem delu mesta nas očara Dubajski muzej v trdnjavi Al Fahidi, ki je z nekaj več kot 200 leti najstarejša stavba v Dubaju. Sprehodili se bomo do obnovljenega starega dela Al Bastakye, kjer bomo spoznali tipično arabsko gradnjo in tradicionalne vetrne stolpe. Vkrcanje na vodni taksi abra, ki nas popelje na drugo stran Khora. Tam bomo obiskali tržnico začimb in zlata. Pred povratkom v hotel na avtobusni vožnji spoznavamo še novejši del mesta - Downtown, kjer se nizajo nebotičniki Dubai Trade Center in Emirates Towers in nakupovalna središča.

3. DAN: DUBAJ (Z)
Po zajtrku vožnja do obale Perzijskega zaliva, kjer se nam odpre pogled na znameniti hotel Burj Al Arab. Postanek za fotografiranje ob plaži Jumeira. Naslednji cilj je fascinantni hotel Atlantis, ki se nahaja na umetnem otoku. Postanek za ogled zunanjosti in nadaljevanje vožnje po otoku Palm Deira, kjer so si svoje luksuzne vile kupile številne svetovne znane osebnosti. Pot nadaljujemo do pristanišča - marine, ki je zgrajena ob umetnem tri kilometre dolgem kanalu, vzporedno z obalo Perzijskega zaliva. Paša za oči so plavajoče jahte. Sprehod po promenadi imenovani »The Walk«, ki se razprostira ob peščeni plaži s kuliso nebotičnikov. Za konec dneva si lahko privoščite vzpon na najvišjo stavbo na svetu - Burj Khaliffo (doplačilo ob prijavi) ter obisk enega izmed največjih nakupovalnih središč na svetu. Pred vrnitvijo v hotel še nekaj prostega časa za ogled magičnih fontan.

4. DAN: DUBAJ - CELODNEVNI OGLED SVETOVNE RAZSTAVE EXPO (Z)

Zajtrk. Celodnevni ogled razstave Expo 2021 Dubai, ki se prvič v zgodovini nahaja v eni izmed arabskih držav, na 438 hektarjev veliki površini med mestom Dubaj in južno mejo z Abu Dhabijem. Na njej se bo predstavilo rekordnih 190 držav, med tistimi, ki bodo imele lastne in posebej za to priložnost zasnovane paviljone, pa je tudi Slovenija. Osrednja tema Expa 2021 je »Povezovanje idej za prihodnost«, trije glavni sklopi oz. podteme razstave pa so priložnosti, mobilnost in trajnost.

5. DAN: DUBAJ (PROSTO) - PO ŽELJI JEEP SAFARI (Z)
Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito dubajsko smučišče. Za doplačilo se se lahko odločite za adrenalinski Jeep safari. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) gostje uživajo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.

6. DAN: DUBAJ – LJUBLJANA (Z)
Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet letala proti Ljubljani. Po pristanku na letališču JP Ljubljana se bomo poslovili.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk

CENA:
od 899 EUR pri udeležbi najmanj 20 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 290 EUR

POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 10 %

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Dubaj – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, 1 kos ročne in oddane prtljage, avtobusne prevoze po programu, 5 nočitev z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljni sobi v centru mesta, celodnevna vstopnica na EXPO, dvodnevni ogled Dubaja, vodenje/spremstvo na potovanju, organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih izletov po želji (*izlet v Abu Dhabi (min. 10 potnikov) 59 EUR/osebo - pozor za izlet je potreben dodaten PCR test, ki se izvaja v Dubaju in katerega je cena 34 EUR, *koktejl v Sky baru v hotelu 7* Burj Al Arab 139 € ( obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi - vstop dovoljen samo starejšim od 21 let, gala oblačila), jeep safari (min. 10 pax): 85 EUR/osebo, križarenje z večerjo - Dhow Cruise Creek 42 EUR, vzpon na Burj Khaliffo: 49 EUR, PRIPOROČAMO, (najava in doplačilo možno najkasneje 14 dni pred odhodom). Cena ve vključuje tudi turistične pristojbine 5 EUR/osebno na noč (plačilo v recepciji hotela) in v tem svetu običajnih napitnin 35 EUR/osebo – tudi otroci.

ODSTOPNINA IN ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE NA POTI V TUJINO: odstopnina pomeni zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine, vojaški vpoklic, tudi v primeru obolelosti za covid-19 ali pozitivnega testa pred odhodom). Predlagamo pa vam tudi celostni paket zavarovanja, ki pa vključuje tudi zdravstveno zavarovanje na poti (tudi v primeru obolelosti za covid19, krije tudi morebitno hospitalizacijo v tem primeru, stroške vračanja v domovino,...). Izračuna se gleda na znesek aranžmaja.
Splošni pogoji so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji GALILEO 3000, Židovska ulica 4a ali na www.galileo3000.si

OPOZORILO: program potovanja je pripravljen v skladu z opravljenimi rezervacijami. V primeru spremembe politike nacionalnih institutov za javno zdravje in politike držav, v katere se potuje glede izvedbe potovanj in možnosti nastanitve za to agencija ne odgovarja.

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

Predvidene časovnice poletov:
LJUBLJANA – DUBAJ: 15:15 – 23.05
DUBAJ – LJUBLJANA: 10.00 – 14:15

NASTANITEV: preverjeni hoteli, odlična lokacija, center Dubaja/Deira.

Vstop in izstop iz Dubaja

Vsi potniki potrebujejo negativen COVID-19 PCR test, ki ne sme biti starejši od 72 ur ob prihodu v ZAE. Potrdilo o negativnem PCR testu morajo imeti potniki v angleškem ali arabskem jeziku v papirnati obliki.
Glede na objavo Nacionalnega urada za krizne razmere in obvladovanje nesreč (NCEMA) lahko te teste izvajajo vsi slovenski laboratoriji, ki so s strani Ministrstva za zdravje RS uvrščeni na seznam uradno potrjenih izvajalcev testiranj na Sars-Cov-2. Ob povratku v Slovenijo je potreben PCT pogoj.

Več info na: https://www.gov.si/drzave/zdruzeni-arabski-emirati/

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Galerija

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.