02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

HURGADA, KRIŽARJENJE PO NILU IN KAIRO, 30.1., 6.2., 26.2., 5.3., 12.3., 19.3., 26.3.2022

HURGADA, KRIŽARJENJE PO NILU IN KAIRO, 30.1., 6.2., 26.2., 5.3., 12.3., 19.3., 26.3.2022

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Prevoz: Letalo
Trajanje: 8 dni
 
Pri minimalnem številu gostov   Cena  
20 999 

Cena od: 999,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

ODHODI:

30. 1. - 6. 2. 2022

6. 2. - 13. 2. 2022

26. 2. - 5. 3. 2022

5. 3. - 12. 3. 2022

12. 3. - 19. 3. 2022

19. 3. - 26. 3. 2022

26. 3. - 2. 4. 2022

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN: LJUBLJANA – HURGADA (»V«)
Zbirališče potnikov na letališču JP Ljubljana. Polet v Hurgado in prevoz do hotela. Nastanitev. Nočitev.

2. DAN: HURGADA – ASUAN (Z, V)
Dopoldne bomo preživeli na zanimivi vožnji čez puščavo vse do Asuana, znanega po prijaznih Nubijcih, tradicionalnih plovilih felukah, nizkem jezu in po novejšem 3.600 m dolgem visokem jezu. Po prihodu si bomo ogledali Nedokončani obelisk in Asuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - Naserjevo jezero. Nastanitev. Večerja, nočitev.

3. DAN: ASUAN (ABU SIMBEL) - KOM OMBO (Z, K, V)
Dan boste lahko oblikovali po svoje. V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost dodanega izleta do svetišča Abu Simbel, kar je za nekatere vrhunec potovanja. Ogled enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st.pr.n.št. zgraditi faraon Ramzes II., ljubljen od boga Amona. Tempelj je posvetil sebi, svoji lepi ženi, bogovom in veliki zmagi pri Kadeshu v današnji Siriji, kjer je premagal Hetite. V 60. letih 20. st. so sprožili iniciativo za ohranjanje teh Nubijskih spomenikov, saj so narasle vode Nila po gradnji Asuanskega jezu močno ogrozile templje. Tako so svetišče razstavili in ga ponovno postavili 65 m višje, varno nad sedanjo gladino Naserjevega jezera. Fascinanten je pogled na pročelje, kjer so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa. Če se ne odločite za ta ogled, predlagamo izlet v Nubijsko vasico, kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Popoldan se s feluko, tradicionalnim plovilom, popeljemo mimo zelenega otoka Elefantina in mavzoleja Age-Khana. Pričetek plovbe proti Kom Ombu, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Tu spoznamo Sobeka, boga s krokodiljo glavo, ki so ga Stari Egipčani častili med plovbo, da jih ne bi napadli krokodili.

4. DAN: EDFU - ESNA – LUXOR (Z, K, V)
Pristanek ladje v Edfuju, kjer si bomo ogledali najbolje ohranjeni tempelj boga Horusa, zgrajen v 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horus je eno najstarejših božanstev. Upodabljali so ga s sokolovo glavo in ga povezovali s faraoni za časa njihovega življenja in vladanja, saj je bil sin boga smrti in posmrtnega življenja - Ozirisa. Povratek na ladjo in nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Vmes bomo prečkali zapornico na Nilu - Esno, kjer moramo včasih nekoliko počakati na dvig, in zvečer bomo prispeli v Luxor.

5. DAN: LUXOR (Z, K, V)
Dopoldne bomo spoznavali Luxor, nekdanjo prestolnico Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Prav posebno doživetje je srečanje s slovitim Karnakom, največjim svetiščem starega sveta. Karnak je bil glavno svetišče boga Amona. Po ogledih se bomo ustavili v tovarni papirusa, sledi vrnitev na ladjo in kosilo. Zvečer ogled templja v Luxorju, ki se osvetljen predstavlja še bolj skrivnostno in mogočno. Prav tu naj bi bilo veličastno prizorišče festivala Opet, kamor naj bi kipe Amona, boga sonca, in Mut, boginje matere, prepeljali po Nilu iz Karnaka ter praznovali plodnost, ponovno rojstvo in kult kraljevih duš.

6. DAN: LUXOR – KAIRO (Z, K, V)

Ta dan se bomo zapeljali na levi breg Nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije gradili grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolinah kraljev in kraljic tako najdemo spektakularne ostanke egiptovske civilizacije ob Nilu. Ogledamo si tempelj kraljice Hačepsut ali Sijaj vseh sijajev. Hačepsut je bila najuspešnejša ženska faraonka Starega Egipta, ki je takratnemu Egiptu prinesla bogastvo in ugled. Blestela je v mednarodni trgovini in izgradila mojstrovine, ki jim menda še naslednjih 1000 let nihče ni bil kos. Še postanek pri Memnonovih kolosih, ki bdita nad Nilom v spomin na faraona Amenhotepa III., nato pa v eno izmed številnih tovarn alabastra. Zvečer se bomo vkrcali na vlak spalnik, nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočno potovanje v Kairo.

7. DAN: KAIRO (Z, K, V)
Jutro v Kairu. Egipčani mu pogosto rečejo Misr, kar v egiptovski arabščini pomeni Egipt. Najbolj težko pričakovan je obisk velike Keopsove piramide v Gizi, najstarejšega čudes starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Keops je bil drugi faraon IV. dinastije v tretjem tisočletju pr.n.št. Nasledil ga je Kefren, zato si ogledamo tudi njegovo piramido, drugo največjo. Najmanjša pripada faraonu Mikerinu. Znamenita Sfinga, varuhinja, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino, nas vedno čisto prevzame. Nadaljevanje ogledov. Vožnja do Nacionalnega muzeja v Kairu, ki preseneča z velikostjo, zgodovinsko pestrostjo in bogatimi najdbami. Sprehod po muzeju je informativen. Zakladi iz groba mladega faraona Tutankamona so najbolj želena atrakcija, za posebej radovedne pa priporočamo ogled dvorane mumij (posebno doplačilo). Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

8. DAN: KAIRO - HURGADA – LJUBLJANA (Z)
Zajtrk. Avtobusni prevoz v Hurgado in seveda povratni polet v Slovenijo. Konec izkušnje dežele faraonov.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA: od 999 EUR pri udeležbi najmanj 20 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO + KABINO (hotel in ladja) 199 €, ZA ENOPOSTELJNI KUPE (vlak) pa 98 EUR* (to je tudi obvezno doplačilo v primeru rezervacije sobe in ladijske kabine z dodatnim ležiščem (1/2 +1)

POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 %

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Hurgada – Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, križarjenje z ladjo po Nilu (ladja 5* s storitvijo polni penzion), hotelsko gostinske storitve po programu, dodatna hotelska nastanitev na potovanju hotel 5* na osnovi vse vključeno in hotel 4*+ na osnovi polpenziona v Kairu, prevoz z vlakom spalnikom z nastanitvijo dvoposteljni kabini (Luxor – Kairo), avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu vključno z vstopninami (razen notranjosti piramid in dvorane mumij v Nacionalnem muzeju), vodenje/spremstvo na potovanju v slovnščini, lokalnega vodnika, organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: predvidenih napitnin (tudi otroci), morebitnih dodatni vstopnin in fakultativnih izletov po želji (Abu Simbel 125 EUR/osebo, Nubijska vas 38 EUR/osebo), možnih doplačil ob prijavi (vizum z asistenco lokalnega partnerja 30 €).

ODSTOPNINA IN ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE NA POTI V TUJINO: odstopnina pomeni zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine, vojaški vpoklic, tudi v primeru obolelosti za covid-19 ali pozitivnega testa pred odhodom). Predlagamo pa vam tudi celostni paket zavarovanja, ki pa vključuje tudi zdravstveno zavarovanje na poti (tudi v primeru obolelosti za covid19, krije tudi morebitno hospitalizacijo v tem primeru, stroške vračanja v domovino,...). Izračuna se gleda na znesek aranžmaja.

Splošni pogoji so sestavni del potovanja in so vam na voljo v agenciji GALILEO 3000, Židovska ulica 4a ali na www.galileo3000.si

OPOZORILO: program potovanja je pripravljen v skladu z opravljenimi rezervacijami. V primeru spremembe politike nacionalnih institutov za javno zdravje in politike držav, v katere se potuje glede izvedbe potovanj in možnosti nastanitve za to agencija ne odgovarja.

ČAS ZA PRIJAVO: do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih institucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi ukrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

Opisi objektov in kategorizacija je lokalne narave. Povzeti so iz spletnih strani/brošur/informacij s strani partnerjev, na dan 28.10.2020.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Galerija

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.