02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

MEŽICA Z RUDNIKOM, MARIBOR, SRCE MED VINOGRADI, OLJARNA KOCBEK, MUZEJ JANEZA PUHA, PTUJ, 9.10.2020

MEŽICA Z RUDNIKOM, MARIBOR, SRCE MED VINOGRADI, OLJARNA KOCBEK, MUZEJ JANEZA PUHA, PTUJ, 9.10.2020

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 2 dni
 
Pri minimalnem številu gostov    Cena
30 181
25 194
20 214
15 247
MOŽNO DELNONO PLAČILO (NASTANITEV) S TURISTIČNIM BONOM!

Cena od: 181,00 €

Cena akontacije: 60,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 09. – 10. 10. 2020

1. DAN: LJUBLJANA, MEŽICA, MARIBOR (V)
Zgoden jutranji odhod iz Ljubljane. Vožnja proti Koroški. V Mežici se boste odpravili na enkratno avanturo. S pravim rudarskim vlakom vas bomo opremljene v rudarsko opremo odpeljali do osrčja rudnika, v okrožje Moring. Vožnja po 3,5 km dolgem Glančnik rovu je edinstveno doživetje. Izstopili boste na postaji v osrčju gore 600 m pod površjem Velikega vrha. Ob spremstvu izkušenega vodnika se boste podali po turistični poti, kjer vam bodo predstavili zgodovino rudarjenja in s pomočjo razstavljenih eksponatov doživeli pravi »knapovški šiht«. Polni vtisov se boste vračali iz rudnika z rudarskim vlakom. Sledi vožnja do Koblarjevega zaliva v Mariboru, kjer se boste vkrcali na splav. Na splavu vam bodo splavarji pripravili animacijski program s splavarskim krstom. Spoznali boste tudi zgodovino splavarjenja na Dravi. Pristanek splava bo na Lentu. Sledi sprehod skozi center mesta. Najprej ponos mesta – Stara trta. Nato popolnoma obnovljen Glavni trg z mestno hišo in novo fontano, Slomškov trg s katedralo, univerzo in gledališčem potem po Slovenski ulici do Grajskega trga in Trga svobode, kjer boste zaključili ogled. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev.

2. DAN: SVEČINA, JURIJ OB ŠČAVNICI, SAKUŠAK, PTUJ, LJUBLJANA (Z)
Zajtrk. Jutranji odhod proti eni najbolj fotografiranih točk v Sloveniji – znamenitemu srcu med vinogradi. Po fotografiranju se boste odpeljali proti Juriju ob Ščavnici, kjer boste spoznali, kako se prideluje bučno olje, ki je tako zelo tipično za Štajersko in Prekmurje. Kratka predstavitev proizvodnje ter degustacija proizvodov. Sledi vožnja do Sakušaka, kjer boste obiskali muzejsko hišo izumitelja in proizvajalca vozil Janeza Puha in nato proti Ptuju. Ni veliko mest, ki bi jim skozi stoletja uspelo ohraniti izvirno srednjeveško urbanistično zasnovo. Sprehod po najstarejšem slovenskem mestu vas popelje mimo rimskih spomenikov do imenitnih pročelij srednjeveških stavb. Tlakovane ulice in trgi vodijo do enega najbolj veličastnih gradov v Sloveniji, od koder se pogled razprostira na mozaik opečnatih streh srednjeveških stavb, samostanov in cerkva. Po želji ogled muzeja na gradu. Vrnitev proti Ljubljani.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, V – VEČERJA

CENA:
181 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
194 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
214 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
247 EUR Pri najmanj 15 gostih v avtobusu

SAMO NASTANITEV JE MOŽNO PLAČATI S TURISTIČNIM BONOM (50 EUR )... npr. 181 EUR: 131 EUR v agenciji, 50 EUR v koriščenju bona v nastanitvenem objektu.

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 24 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi, 1 večerja v restavraciji ali v hotelu, vstopnino v rudnik Mežica, vožnjo s splavom, vstopnino za foto točko Srce med vinogradi, ogled oljarne in degustacija, vstopnino v muzej Janeza Pucha, vse oglede zunanjosti po programu, vodenje/spremstvo in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, turistično takso.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah (muzej na Ptujskem gradu), pijače ob obrokih, osebnih stroškov

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,86 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 40% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: Do 15. 9. 2020 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.