02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

PORABJE Z MONOŠTROM, HEVIZ, KESZTHELY, BLATNO JEZERO, PREKMURJE, VINARIUM LENDAVA, HIŠA VINA CUK, TROPSKI VRT ORHIDEJ, JERUZALEM, ORMOŠKE LAGUNE IN VODNI BIVOLI, 23.10.2021

PORABJE Z MONOŠTROM, HEVIZ, KESZTHELY, BLATNO JEZERO, PREKMURJE, VINARIUM LENDAVA, HIŠA VINA CUK, TROPSKI VRT ORHIDEJ, JERUZALEM, ORMOŠKE LAGUNE IN VODNI BIVOLI, 23.10.2021

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 2 dni
 
Pri minimalnem številu gostov      Cena
30 219
25 231
20 244
15 274
10 334
MOŽNO DELNO PLAČILO S TURISTIČNIM BONOM!

Cena od: 219,00 €

Cena akontacije: 90,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 23.10. – 24.10.2021

1. DAN: LJUBLJANA, MARIBOR, KESZTHELY, BLATNO JEZERO, HEVIZ, PORABJE IN MONOŠTER, MORAVSKE TOPLICE (V)
Zgodnja jutranja ura. Na pot z avtobusom! Iz Ljubljane in Maribora. Zapustili bomo Slovenijo. Najprej se bomo ustavili v romantičnem kraju Keszthely, največjem mestu ob Blatnem jezeru. Glavna ulica je rezervirana samo za pešce. Obkrožajo jo prijazne hiške s prodajalnami in restavracijami. Obiskali bomo izredno impresivno baročno palačo Festetics iz 18. stoletja.. Predstavlja tretjo največjo palačo na Madžarskem. Impresivno. Veličastno. Vojvodska družina Festetics in vojvoda Krištof, sicer hrvaškega porekla, so leta 1739 kupili veliko posestvo. Ogledali si bomo del muzeja v palači in razstavo kočij. Vožnja do Heviza. Kratek sprehod po znamenitem zdraviliškem mestecu. Vožja do središča Slovenskega Porabja V železni županiji, v Monošter (madžarsko Szentgotthárd). Mestece leži ob reki Rabi le okrog 10 km severno od meje s Slovenijo na Goričkem. Mesto je leta 1183 ustanovil madžarski kralj Béla III. in vanj povabil cistercijane. Ti so zgradili samostan in ga poimenovali po bavarskem svetniku sv. Gothardu, po katerem se mesto v madžarščini in nemščini imenuje še danes. Simbol mesta je tretja največja madžarska baročna cerkev in pripadajoči samostan. Na baročnem glavnem trgu lahko naletimo tudi na spomenik ustanovitelja mesta, kralja Béle III. Vožnja do hotela. Nastanitev. Večerja. Po večerji možnost kopanja v termah Moravske toplice. Nočitev.

2. DAN: LENDAVA VINARIUM, DEGUSTACIJA HIŠA VINA CUK, ORHIDEJE V OCEAN ORHIDS, JERUZALEM, ORMOŠKE LAGUNE, LJUBLJANA (Z, K)
Zajtrk. Najprej se bomo ustavili pri znameniti atrakciji, stolpu Vinarium pri Lendavi. S 53,5 m višine nudi čudovit panoramski razgled od Lendavskih goric, kjer stolp pravzaprav stoji, do porečja reke Mure, ravnic in hribovitega sveta v Sloveniji, Madžarski, Hrvaški in Avstriji. Do najvišje razgledne ploščadi se lahko pripeljete z dvigalom, lahko pa se odločite tudi za hojo po 240 stopnicah. Le streljaj vstran se bomo ustavili v Hiši vina Cuk. Čudovito posestvo sredi lendavskih goric, slamokrite hiše kot iz posebne pravljice. Degustacija 5 vrst vina bo pospremljena s pereci. Sledi postanek na "plantaži" orhidej Ocean Orchids. Smelo zastavljeno podjetje vsakoletno vzgoji več kot 2 milijona orhidej. Ponudbo podjetja Ocean Orchids so obogatili s koščkom barvite tropske divjine – vrtom tropskih rastlin, ki se nahaja poleg proizvodnih površin podjetja. Iz vrta lahko pokukate v proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej. V vrtu lahko poleg številnih botaničnih vrst orhidej občudujete zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta. Tako bomo lahko od blizu videli številne rastline, ki jih poznate iz vašega vsakdana: banane, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambola ter številne druge. Vsak obiskovalec bo dobil "voucher" ali nekak bon, ki ga bo lahko izkoristil ob morebitnem nakupu. Sledi vožnja do idiličnega turističnega naselja Panonska vas. Med slamokritimi hiškami stoji tudi kozolec, v katerem so postavili na noge restavracijo. Za kosilo nam bodo pripravili:

*****
Govejo juho
*****
Piščančja bedra v panadi bučnih semen, ajdovo kašo
*****
Sestavljeno solato
*****
Rejtaš (zavitek)

Na poti proti domu bomo zavili še v Prlekijo. Najprej kratek postanek v Jeruzalemu ob cerkvici Žalostne matere božje za fotografiranje, nato pa bomo pot nadaljevali do Ormoških lagun, naravnega rezervata, v katerem ornitologi beležijo skoraj 300 vrst ptic. Nekatere med njimi imajo tukaj tudi edina gnezdišča. Vzdrževanje nizke vegetacije v bazenih s plitvejšo vodo, na nasipih in robnih predelih v največji meri poteka s pašo vodnih bivolov. Široki parklji jim omogočajo hojo po zelo mehkih površinah, ne da bi se jim pri tem ugrezalo. In upajmo, da nam pridejo čim bliže. Povratek proti domu.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V - VEČERJA


CENA:
219,00 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
231,00 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
244,00 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
274,00 EUR Pri najmanj 15 gostih v avtobusu
334,00 EUR Pri najmanj 10 gostih v avtobusu

SAMO NASTANITEV JE MOŽNO PLAČATI S TURISTIČNIM BONOM (49,00 EUR )... npr. 219 EUR: 170 EUR v agenciji, 49,00 EUR v koriščenju bona v nastanitvenem objektu.

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 25 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 EUR.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 1 nočitev z zajtrkom v Termah 3000 – apartmaji Prekmurska vas Trobentice 4* v dvoposteljnih sobah (možnost plačila z bonom), turistično takso, večerjo, ogled Keszthelyja, vstopnino v muzej palače Festetics z lokalnim vodenjem in muzej kočij, vstopnino za stolp Vinarium, degustacijo (5 vrst vina) v vinski hiši Cuk, kosilo v panonski vasi, vstopnino v Ocean Orchid, vodenje/spremstvo in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah, pijače ob obrokih.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,86 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: Do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.