02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

ČARI GRADIŠČANSKE in DOLINA WACHAU, 25.9.2021

ČARI GRADIŠČANSKE in DOLINA WACHAU, 25.9.2021

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 2 dni
 
Pri minimalnem številu gostov     Cena
30 221
25 238
20 262
15 254
10 298
8 (za zaključene skupine) 242

Cena od: 221,00 €

Cena akontacije: 100,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 25.09. – 26.09.2021


1. DAN: CELJE-NEŽIDERSKO JEZERO-EISENSTADT-BADEN (V)
Odhod iz Celja ob 06.00, iz Slovenske Bistrice ob 06.40 iz Maribora ob 07.10. Vožnja skozi Avstrijo do dežele Gradiščanske. Prvi postanek bo v slikovitem mestecu Rust, ki je pod zaščito Unesca. Pisane baročne in renesančne fasade, srednjeveško jedro, kjer na strehah gnezdijo štorklje. Sprehodili se bomo po najlepšem delu, zatem pa se bomo z ladjico popeljali po Nežiderskem jezeru, največjem jezeru v Avstriji. Stepsko, malce slano, zelo toplo. Regija okoli jezera velja za najtoplejšo v državi, in zagotavlja idealne pogoje za vinogradništvo, rastlinski in živalski svet. Pričakuje nas že glavno mesto avstrijske zvezne dežele Gradiščanske. Železno. Največja znamenitost je baročna palača Esterházy, kjer je živela vplivna madžarska rodbina. Prvotni gotski dvorec iz leta 1364 je knez Esterházy velikopotezno prenovil, dogradil ter ga spremenil v središče dvornega življenja. Danes dvorec predstavlja središče kulturnega življenja. Med drugimi prireditvami v Haydnovi dvorani pod čudovitimi stropnimi freskami ob slavnostnih priložnostih in koncertih zazvenijo melodije Josepha Haydna, ki je na dvoru služboval več kot 30 let. Sprehodili se bomo skozi čudovit park gradu, kdor pa želi, pa ima dovolj časa za voden ogled notranjosti, kjer lahko spoznate prostore vojvodinje, dvorno kapelico in znamenito Haydnovo dvorano. Ponos mesta je kalvarija in Haydnova cerkev, kjer je skladatelj tudi pokopan. Nadaljevali bomo do nekdaj znamenitega zdraviliškega mesta Baden, kjer je dopustovala tudi habsburška rodbina, kar je seveda pritegnilo še številna druga znana imena Evrope, da so se tukaj ustavili. Mestno jedro z Jožefovim trgom, Glavni trg z mestno hišo, Beethovnova hiša.... Tukaj je gluhi skladatelj ustvaril znamenito Deveto simfonijo. V mestu ni manjkalo niti gledališče, zdraviliški park.... Vožnja do hotela. Večerja, nočitev.


2. DAN: BADEN-KREMS-MELK-CELJE (Z)
Zajtrk. Vožnja do starega baročnega mesteca Krems an der Donau. Srednjeveško jedro je še vedno obzidano, poseben pečat pa mu je dal umetnik Kremser Schmidt, katerega freske lahko še danes občudujemo v mestni cerkvi. Nekaj minut si bomo utrgali za jutranjo kavo, nato pa na ladjo, ki nas bo popeljala po čudoviti dolini Wachau. Rodovitna pokrajina ni poznana samo po vinu, imenuje se tudi dolina marelic, in k temu spadajo tudi številne lokalne specialitete iz tega sadeža. Donavo bomo premagovali vzdolž lepih malih mest, Spitza, Dürnsteina, kjer se je svoj čas skrival tudi Rihard Levjesrčni.... Vse do Melka, kjer kraljuje najlepši benediktinski baročni samostan Avstrije. V njem je bila ustanovljena prva šola v državi. Knjižnica pa še danes slovi po starih rokopisih, knjigah. Ogledali si bomo krasno baročno notranjost. Zatem pa počasi proti domu.

 

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V – VEČERJA MA – MALICA

CENA:
221 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
238 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
262 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
254 EUR Pri najmanj 15 gostih v avtobusu
298 EUR Pri najmanj 10 gostih v avtobusu
242 EUR Pri najmanj 8 gostih v kombiju (za zaključene skupine)

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 30 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 polpenzion v hotelu 3*** v dvoposteljni sobi, oglede zunanjosti po programu, panoramsko vožnjo z ladjico po Nežiderskem jezeru, plovbo po dolini Wachau, vstopnino in voden ogled samostana Melk, vodenje v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja in nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnine v Esterhazy dvorec, 12 EUR, morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah, pijače ob obrokih

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,86 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: Do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.