02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

AVSTRIJSKA ŠTAJERSKA in PRLEKIJA 2.10.2021

AVSTRIJSKA ŠTAJERSKA in PRLEKIJA 2.10.2021

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 2 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
30 198
25 208
20 221
15 238
10 277
8 v kombiju (zaključena skupina) 227
MOŽNO DELNONO PLAČILO (NASTANITEV) S TURISTIČNIM BONOM!

Cena od: 198,00 €

Cena akontacije: 55,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 02.10. – 03.10.2021


1. DAN: CELJE – MARIBOR – RIEGERSBURG – JERUZALEM (V)

Odhod avtobusa ob 09.00 iz Celja, 09.40 iz Slovenske Bistrice, 10.15 iz Maribora. Vožnja v smeri Avstrije. Zapeljali se bomo do gradu Riegersburg, ki mu rečejo tudi neosvojljiva trdnjava na mogočni bazaltni skali, ki je že slabih 200 let v privatni lastni družine Liechtenstein. Profesionalni sokolarji nam bodo predstavili fascinantni svet orlov, sokolov in škarnikov. Res so kralji neba v drznih poletih. Zatem se boste še posamezno sprehodili skozi grajske prostore, si ogledali aktualne razstave o zasledovanju čarovnic, orožarno... In se okrepčali v grajski kavarni. Pričakujejo nas že v najboljši zorilnici sirov in sirnem ateljeju Riegersburg. Predstavili nam bodo postopke pridelave sira in seveda bo nekaj tudi za naše brbončice. Sledi vožnja do osrčja Prlekije, kjer nas na imenitni turistični kmetiji pričakujejo z odlično domačo večerjo. Nočitev.

 

2. DAN: JERUZALEM – ORMOŠKE LAGUNE – MARIBOR – CELJE (Z, MA)

Po pristnem domačem zajtrku in lenem jutru v objemu goric, ki obkrožajo kmetijo, se bomo odpeljali do središča Jeruzalema, najvišjega vrha v okolišu, na nadmorski višini 341 m. Slikovita vasica je nastala okrog Marijine cerkve iz leta 1652. V njej najdete podobo matere božje, za katero pravijo, da so jo križarji prinesli seboj naravnost iz svete dežele. Izvedeli boste, zakaj so križarji ta kraj imeli za svoja nebesa. Pokukali bomo v cerkvico Žalostne Matere Božje in se naužili razgleda nad okolico. Ob jasnih dnevih pogled seže celo do Blatnega jezera. Pričakujejo nas že v zidanici Malek, ki jo upravlja podjetje Puklavec Family Wines. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec začrtal vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Začinimo dopoldne s kratko degustacijo in pokukajmo v pravo prleško zidanico, zatem nas bodo pa pogostili na najlepši terasi Prlekije. Pričakujejo nas Ormoške lagune, naravni rezervat, v katerem ornitologi beležijo skoraj 300 vrst ptic, nekatere med njimi imajo tukaj tudi edina gnezdišča. Vzdrževanje nizke vegetacije v bazenih s plitvejšo vodo, na nasipih in robnih predelih v največji meri poteka s pašo vodnih bivolov. Široki parklji jim omogočajo hojo po zelo mehkih površinah, ne da bi se jim pri tem ugrezalo. In upajmo, da nam pridejo čim bliže. Povratek proti domu.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V – VEČERJA MA – MALICA

CENA:
198 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
208 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
221 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
238 EUR Pri najmanj 15 gostih v avtobusu
277 EUR Pri najmanj 10 gostih v avtobusu
227 EUR Pri najmanj 8 gostih v kombiju (zaključena skupina)

SAMO NASTANITEV JE MOŽNO PLAČATI S TURISTIČNIM BONOM (49 EUR )... npr. 198 EUR: 149 EUR v agenciji, 49 EUR v koriščenju bona v nastanitvenem objektu.
DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 25 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 EUR.

CENA VKJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 nočitev z zajtrkom v Termah 3000 – apartmaji Prekmurska vas Trobentice 4* v dvoposteljnih sobah (možnost plačila z bonom), turistično takso, večerjo, zunanje oglede po programu, vstopnino na grad Riegersburg z ogledom predstave sokolov, voden ogled sirarne z degustacijo, ogled cerkve v Jeruzalemu, degustacija 3 vrst vin in malica drugi dan, spremstvo v slovenskem jeziku, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah, pijače ob obrokih

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,86 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: Do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.