02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

NOTRANJSKA, DOLENJSKA, KOČEVSKO – V SVETU MEDVEDOV, PRVINSKIH GOZDOV, KRAŠKIH ZNAMENITOSTI ZA KONEC PO POTEH REKE LJUBEZNI, VAS KRKA, 18.10.2021

NOTRANJSKA, DOLENJSKA, KOČEVSKO – V SVETU MEDVEDOV, PRVINSKIH GOZDOV, KRAŠKIH ZNAMENITOSTI ZA KONEC PO POTEH REKE LJUBEZNI, VAS KRKA, 18.10.2021

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 2 dni
 
Pri minimalnem številu gostov       Cena
30 133
25 143
20 155
15 178
10 225
MOŽNO DELNO PLAČILO S TURISTIČNIM BONOM!

Cena od: 133,00 €

Cena akontacije: 45,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 18.10. – 19.10.2021

1. DAN: MARIBOR, LJUBLJANA, RAKOV ŠKOCJAN, CERKNIŠKO JEZERO, GRAD SNEŽNIK, KOČEVSKA REKA, OSILNICA (V)
Jutranji avtobusni prevoz iz Maribora in Ljubljane. Vožnja do Rakovega Škocjana, kraške doline ob severnem vznožju Javornikov, nastala z udiranjem in rušenjem stropa kraške jame. Po dnu doline vijuga potok Rak, obdan z lazi in poplavnimi travniki. Rak polnijo vode, ki se skozi podzemlje stekajo s Cerkniškega polja in izpod Javornikov. Na sprehodu bomo priča milijone let trajajočim geološkim procesom in naravnim mostovom (mali in veliki most). Zato nominacija Rakovega Škocjana za uvrstitev na seznam Svetovne naravne dediščine UNESCO ne preseneča. Vožnja do presihajočega Cerkniškega jezera na južnem delu Cerkniškega polja. Ko je polje poplavljeno, meri njegova površina 26 km², ob močnem deževju pa lahko doseže tudi do 38 km². Iz Dolenjega jezera se bomo popeljali na posebno spoznavanje Cerkniškega jezera. Z lojtrnikom! Vožnja do atraktivnega gradu Snežnik (zunanji ogled), kjer boste seznanjeni z njegovo zgodovino. Vožnja do Kočevske reke, ker se bomo spomnili Kočevskih Nemcev – Kočevarjev. Svoj jezik, bavarsko narečje kočevarščino, so ohranjali več kot 600 let vse do izselitve 1941, danes pa ga na Kočevskem in po svetu govori le še nekaj ljudi. Nadaljevanje poti preko prelaza Strma reber. Atraktivna serpentinasta cesta nas bo pripeljala do Osilnice. Imenitni razgledi na Kolpsko dolino in hrvaški Gorski kotar. Nastanitev. Večerja, nočitev.

2. DAN: OSILNICA, RIBJEK, KOČEVJE, ŽUŽEMBERK, KRKA IN ZGODBA REKE LJUBEZNI (Z, MA)
Po zajtrku se bomo po Kolpski dolini odpravili v smeri Kočevja. Na poti se bomo za trenutek ustavili v vasi Ribjek, kjer se nahaja majhna, a izredno slikovita poznorenesančna cerkvica sv. Egidija. Zunanjost cerkve je bogato okrašena s šivanimi robovi, poslikanimi okenskimi špaletami, posvetilnimi križi in ostanki fresk. S skalnim ozadjem je pravo veselje za fotografe. Vožnja do Kočevja. Mestece leži na kraškem Kočevskem polju, na obeh straneh kraške reke, ponikalnice Rinže. Nad mestom se dviga strma Kočevska gora z nekaterimi vrhovi, ki segajo nad 1000 m nadmorske višine. Kočevje je bilo prvič omenjeno leta 1339 pod imenom Mahovnik. Mesto z bogato zgodovino. Kočevarji. Tudi s številnimi turškimi vpadi v 16. stoletju. Sprehodili se bomo po centru mesta in si ogledali enega največjih sakralnih objektov v Sloveniji, kamnito trpladijsko baziliko, posvečeno sv. Jerneju. Leži ob mostu čez Reko Rinžo. Kamnita zunanjost skriva izredno atraktivno notranjost cerkve in nepozabno stropno poslikavo. Vožnja do Žužemberka ob reki Krki, ki predstavlja osrednji vodotok Suhe krajine. V zgornjem tokureke je kar 90 lehnjakovih pregrad, ki so najslikovitejše ravno na območju občine Žužemberk. Ob lehnjakovih pragovih so v preteklosti zgradili mnoge vodne mline in žage. Foto postanek pri Žužemberškem gradu, ki se uvršča med najslikovitejše srednjeveške trdnjave na Slovenskem. Njegovi ostanki se mogočno dvigajo na strmem skalovju nad reko Krko. Kamnita vrata štirioglatega stolpa naj bi imela vklesano letnico 1000, kar priča o mogočni zgodovini gradu. Nadaljevanje vožnje do vasi Krka. Romantična vasica je postala prepoznavna posebej po nadaljevanki Reka ljubezni. Sprehodili se bomo po poti, ki nam bo prikazala domačijo Slakovih, pa Medvedovih, spomnili se bomo s trnjem posejane ljubezni Irene in Roka, pa Sonje in Jožeta,... Za konec pa bomo obiskali še bližnji izvir reke Krke. Vožnja do Trebnjega. Obiskali bomo vrhunsko trajnostno naravnano hišo – DOBROTE DOLENJSKE. Za vas bodo pripravili ZGODBE IZ ZIDANICE – kulinarično doživetje ob izbranih jedeh in vinih vinorodne dežele POSAVJE, predstavitev vinorodnih okolišev Dolenjske in Bele krajine (Vina: penina, belo vino, cviček, modra frankinja, bela frankinja, Hrana: dolenjska pogača/hišni kruh,bogato izbrane dolenjske mesnine in siri, cvičkova marmelada z roženkravtom in marmelada modre frankinje s timijanom). Na mestu samem pa se lahko odločite tudi za nakup dobrot pod njihovo priznano blagovno znamko. Vožnja do Ljubljane in Maribora. Konec dogodivščine.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V – VEČERJA MA - MALICA

CENA:
133 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
143 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
155 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
178 EUR Pri najmanj 15 gostih v avtobusu
225 EUR Pri najmanj 10 gostih v avtobusu

SAMO NASTANITEV JE MOŽNO PLAČATI S TURISTIČNIM BONOM (42,50 EUR )... npr. 133 EUR: 90,5 EUR v agenciji, 42,50 EUR v koriščenju bona v nastanitvenem objektu.

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 20 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, vožnjo z lojtrnikom ob Cerkniškem jezeru, obisk Dobrot Dolenjske z degustacijo vin in mesnimi dobrotami, oglede po programu, obisk Krke z lokalnim vodnikom, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah, pijače ob obrokih.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,86 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: Do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.