02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

POSOČJE IN BRDA, IZVIR SOČE, BOVEC, KOBARID, TOLMINSKA KORITA, DOBROVO, VINA ŠČUREK, KOBJEGLAVA, ŠTANJEL, 2.10.2021

POSOČJE IN BRDA, IZVIR SOČE, BOVEC, KOBARID, TOLMINSKA KORITA, DOBROVO, VINA ŠČUREK, KOBJEGLAVA, ŠTANJEL, 2.10.2021

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 2 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
30 196
25 207
20 224
15 244
10 295
MOŽNO DELNONO PLAČILO (NASTANITEV) S TURISTIČNIM BONOM!

Cena od: 196,00 €

Cena akontacije: 75,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 02.10. – 03.10.2021

1. DAN: MARIBOR, LJUBLJANA, IZVIR SOČE, BOVEC, KOBARID (V)
Zgoden jutranji odhod iz Maribora, Ljubljane. Vožnja proti Gorenjski in preko Rateč do Predela in Loga pod Mangartom v dolino Soče. Prvi postanek boste naredili na začetku doline Trenta, kjer se boste sprehodili do izvira reke Soče. Ena najlepših evropskih rek je pomembna naravna vrednota Triglavskega narodnega parka. Slovi po izraziti smaragdni barvi in živahnih brzicah v zgornjem toku. Pot boste nadaljevali do Kobarida, kjer so na griču Gradič nad mestom Italijani od 1935 do 1938 okrog cerkve Sv. Antona zgradili monumentalno kostnico 7014 italijanskim vojakom, padlim med 1. svetovno vojno. Vožnja do Bovca. Prost čas za morebitne adrenalinske dejavnosti na Soči ali sprehod po čudoviti okolici. Večerja in nočitev.

2. DAN: BOVEC, ŠMARTNO, DOBROVO, KOBJEGLAVA, ŠTANJEL, LJUBLJANA, MARIBOR (Z)
Zajtrk. Vožnja do Goriških brd. Kratek postanek v Šmartnu v Brdih. Slikovito obzidano vas s petimi ohranjenimi stolpi je videti v Brdih od vsepovsod, saj kot orlovsko gnezdo čepi na izjemno razgledni vzpetini. Naselje, ki je verjetno nastalo na rimskih temeljih, je predstavljalo utrdbo na strateški benečansko-avstrijski meji. Nato boste obiskali grad Dobrovo. Na Dobrovem je že od 13. stoletja dalje stal grad, ki pa je v stoletjih propadal. Na njegovem mestu je na začetku 17. stoletja zraslo novo renesančno grajsko poslopje, ki se nam je ohranilo v razmeroma nespremenjenem videzu in velja danes za enega najlepših na Goriškem. Obzidje je bilo verjetno postavljeno med drugo beneško vojno (1615-1617) in po končani nevarnosti spremenjeno v arkadni hodnik, eden od stolpov pa v kapelo, posvečeno sv. Antonu Padovanskemu. Kratek ogled muzejske zbirke. Sledi obisk izbrane vinske kleti. Pri Ščurkovih vam bodo razkazali klet na katero so tako ponosni. Pokusili boste 5 vrst izrednih vin zraven pa vam bodo postregli še s kruhom in olivnim oljem. Pot boste nadaljevali do Pršutarne Ščuka. Pršutarna Ščuka se nahaja v vasici Kobjeglava v osrčju Krasa. Ogledali si boste butično družinsko pršutarno s klasičnim postopkom zorenja pršuta. Da pa si ne boste samo ogledovali pršutov vam bodo pripravili še manjšo degustacijo. Na poti čez Kras že od daleč pritegne naš pogled utrjeno naselje na pobočju griča, ki se dviga na robu kraške planote. To je Štanjel, eno najstarejših in najbolj slikovitih kraških naselij. Ustavili se bomo v tej tipični kraški vasici. Očaral vas bo sprehod po uličicah, ki se stoletja niso spremenile. Ogledali si boste Ferrarijev vrt narejen po načrtu Maksa Fabianija. Ostane vam še samo pot domov.

 

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V – VEČERJA

 

CENA:
196,00 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
207,00 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
224,00 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
244,00 EUR Pri najmanj 15 gostih v avtobusu
295,00 EUR Pri najmanj 10 gostih v avtobusu

SAMO NASTANITEV JE MOŽNO PLAČATI S TURISTIČNIM BONOM (55,60 EUR )... npr. 196 EUR: 141 EUR v agenciji, 55,00 EUR v koriščenju bona v nastanitvenem objektu.

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 24 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 25 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljni sobi v Bovcu ali okolici, vstopnino v grad Dobrovo, degustacijo vina, ogled pršutarne in degustacijo pršuta, vse oglede zunanjosti po programu, turistično takso, vodenje/spremstvo in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah, pijače ob obrokih.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,86 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: Do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.