02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

SKRIVNOSTNA IN NEOKRNJENA KORZIKA Z JUŽNIM IN SEVERNIM DELOM NACIONALNEGA PARKA, 16.10.2020

SKRIVNOSTNA IN NEOKRNJENA KORZIKA Z JUŽNIM IN SEVERNIM DELOM NACIONALNEGA PARKA, 16.10.2020

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 5 dni
 
Pri minimalnem številu gostov     Cena
30 479
25 499
20 555
15 639

Cena od: 479,00 €

Cena akontacije: 140,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 16. - 20.10.2020 (bus-ladja)

1. DAN: NA POT
Avtobusni odhod v večernih urah. Nočna vožnja preko severne Italije.

2. DAN: LIVORNO-BASTIA-BONIFACIO-PROPRIANO (V)
Prebudili se bomo nekaj pred Livornom ali Genovo. Trajektna vožnja do Bastie. Lahko se boste sončili na ležalnikih, obiskali prodajalno, restavracijo, bar. Po vzhodni obali bomo nadaljevali pot do Bonifacia. Skrit za obzidjem, pripet na 60 m visoke bele previsne skale v katere nenehno udarja kristalno čisto morje. 828. leta ga je ustanovil markiz Bonifacio iz Toskane. V zgodovini so ga oblegali Aragonci, Angleži, pirati,... a se je vedno upiral z vsem korziškim ponosom. Sprehod v labirintu ulic, mornarskem pokopališču, med številnimi restavracijami in prodajalnami. V Maison du Liege si bomo ogledali izdelke iz plute – od beležk, pepelnikov, kozarcev do oblačil, čevljev ter dežnikov. Vožnja do zaliva Valinco in Propriana. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

3. DAN: PROPRIANO-SARTENE-SANTA LUCIA-COL DE BAVELLA-PROPRIANO (Z, V)
Po zajtrku nas pričakuje Sartene. Sivi granit najbolj korziškega med korziškimi mesti, kjer je pred dobrimi sto leti divjala najhujša vendetta na otoku. Obisk farne cerkve, kjer se vsako leto zaključi neobičajna procesija – catenacciu. Zatem se bomo odpravili v sam srž južnega dela korziškega naravnega parka. Postanek ob najstarejšem genovskem mostu na otoku Spin a Cavallu. Osvežitev ob vodnjaku idilične vasice Santa Lucia in ogled preproste cerkvice posvečene vaški svetnici. Kmalu bomo v daljavi zagledali žagasto gorsko verigo Igles de Bavella. Prosto za potep na gorskem prelazu Col de Bavella. Če bo vreme dopuščalo - popoldne prosto za kopanje. Večerja, nočitev.

4. DAN: PROPRIANO-AJACCIO-CALANCHE-PORTO-PROPRIANO (Z, V)
Zgodnejši odhod. Pričakuje vas neverjetno bogat dan. Vožnja proti severu. Ajaccio, Napoleonovo mesto, mesto palm in oleandrov. Katedrala, trg maršala Focha, trg De Gaulle. Vstop v zaščiteno področje - naravni park Piana, katerega »vrh« so nedvomno neobičajne rdeče skale prepredene z mahom, lišaji in osamelimi bori. Pred vami se bo namreč odprla divja lepota Calanche. Naslednji postanek bo v Portu. Prijazno mesto, zasidrano med skalovje, visoke evkaliptuse, starodaven stražni stolp in temno modro morje. Vožnja po slikovitem kanjonu do Evise in kasnejša vrnitev v Propriano. Nočitev.

5. DAN: PROPRIANO-BASTIA-MARIBOR (Z, V)
Zajtrk. Na pot! Po vzhodni obali se bomo vrnili do Bastie. Plovba Bastia-Livorno/Genova in vožnja proti Sloveniji. Domov bomo prispeli v poznih nočnih urah.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, V - VEČERJA

CENA:
479 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
499 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
555 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
639 EUR Pri najmanj 15 gostih v avtobusu

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 90 EUR

POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 40 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, prevoz s trajektom na relaciji Livorno/Genova-Bastia-Livorno/Genova, pristaniške pristojbine, 3 polpenzione v dvoposteljnih sobah v hotelu ** sup./***, vstopno-izstopno takso na otok, pristaniške pristojbine, oglede zunanjosti po programu, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: osebnih stroškov, morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 15. 09. 2020 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

 

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.