02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

BELA KRAJINA IN DOLENJSKA Z DEŽELO KOZOLCEV ZA GURMANE, 25.9.2021 IN 2.10.2021

BELA KRAJINA IN DOLENJSKA Z DEŽELO KOZOLCEV ZA GURMANE, 25.9.2021 IN 2.10.2021

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 2 dni
 
Pri minimalnem številu gostov      Cena
30 172
25 182
20 193
15 215
10 261
MOŽNO DELNONO PLAČILO (NASTANITEV) S TURISTIČNIM BONOM!

Cena od: 172,00 €

Cena akontacije: 60,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 25.09. – 26.09.2021 IN 02.10. – 03.10.2021

1. DAN: MARIBOR – LJUBLJANA – IZVIR REKE KRUPE (NARAVNI SPOMENIK) – POBREŽJE – DOLENJSKA (K, V)
Avtobusni prevoz iz Maribora in Ljubljane. Pot nas bo vodila v smeri Bele krajine. Najprej se bomo ustavili ob izvoru reke Krupe. Ta izvira v močnih kraških izvirih sredi kraškega ravnika Bele Krajine pod 30 m visoko zatrepno steno iz krednega apnenca. Nato se prebija skozi okoli 2 km dolgo dolino do Lahinje katero se izliva pod Gradcem. Celotna reka z obrežjem je bila leta 1997 zavarovana kot naravni spomenik. Sledi obisk vrhunske vinske kleti Prus in degustacija 5 vrst tipičnih belokranjskih vin, zraven seveda sodi belokranjska pogača. Vožnja do izletniške kmetije Matkovič, kjer nas bodo sprejeli v narodni noši. V pristnem okolju domačije bodo postregli tudi kosilo:

*****
belokranjska obara

*****
pečen odojek, ocvrt puranček, zelenjavna priloga

*****
sestavljena solata

*****
belokranjska povitica

*****


Sledi vožnja do Pobrežja. Leta 1547 je hrvaški plemič oz. žumberški kapetan Ivan Lenković dobil last vasi v Beli krajini blizu kraja Dolenjci. Potem, ko je kupil posestvo je tu naselil Uskoke. Lenković, ki je pozneje postal general vojne krajine, je nato zaprosil takratnega avstrijskega cesarja Ferdinanda I. za graditev gradu v vasi. Le-ta mu je prošnjo leta 1550 odobril. Grad Pobrežje je bil zgrajen leta 1557 kot utrdba za obrambo pred turškimi vpadi. Spustili se bomo do ostankov starega mlina in žage – do sedanje domačije Kuzma, videli rečno brzico in se morda sprehodili do luk, popili kupico vina. Domačega. Vožnja na Dolenjsko do hotela. Nastanitev. Večerja, nočitev.

2. DAN: NOVO MESTO – OTOČEC – DEŽELA KOZOLCEV – TREBNJE – LJUBLJANA – MARIBOR (Z, MA)
Zajtrk. Najprej se bomo zapeljali do otočka, na katerem stoji grad Otočec. Prvič je bil omenjen v 13. stoletju, točneje leta 1252, ko so v njem prebivali vazali freisinških škofov, vitezi Otoški. Kratek sprehod po parku, ki obkroža edin otoški grad v Sloveniji. Pot bomo nadaljevali do Novega Mesta. Mesto se lahko pohvali, da so mu bile mestne pravice podeljene že leta 1365 v pisani obliki s posebno listino. Nastajajočemu mestu v okljuki Krke je vojvoda Rudolf IV. Habsburški dal naziv po svojem lastnem imenu Rudolfswerth. Sprehod po starem mestnem središču. Na osrednjem delu trga stoji Rotovž, blizu pa je tudi marmorni, sedemkotni vodnjak z vklesanimi verzi Kettejeve pesmi Na trgu (Noč trudna molči, nezamudno beži čez mestni trg luna sanjava, vse v mraku mirno, na vodnjaku samo tih vetrc z vodo poigrava). Nekaj prostega časa za individualno potepanje. Vožnja do dežele kozolcev. Obiskali bomo muzej kozolcev. V Šetrupertu pa tudi eno najlepših gotskih cerkva na Slovenskem, gotsko cerkev sv. Ruperta. V virih je cerkev prvič omenjena leta 1163.. Patronat nad župnijo je leta 1393 pridobil sloviti grof Herman II. Celjski. Vožnja do Trebnjega. Obiskali bomo vrhunsko trajsnotno naravnano hišo – DOBROTE DOLENJSKE. Za vas bodo pripravili ZGODBE IZ ZIDANICE – kulinarično doživetje ob izbranih jedeh in vinih vinorodne dežele POSAVJE, predstavitev vinorodnih okolišev Dolenjske in Bele krajine (Vina: penina, belo vino, cviček, modra frankinja, bela frankinja, Hrana: dolenjska pogača/hišni kruh, bogato izbrane dolenjske mesnine in siri, cvičkova marmelada z roženkravtom in marmelada modre frankinje s timijanom). Na mestu samem pa se lahko odločite tudi za nakup dobrot pod njihovo priznano blagovno znamko.
Sledi zgolj še vožnja preko Ljubljane do Maribora.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V – VEČERJA MA - MALICA

CENA:
172 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
182 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
193 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
215 EUR Pri najmanj 15 gostih v avtobusu
261 EUR Pri najmanj 10 gostih v avtobusu

SAMO NASTANITEV JE MOŽNO PLAČATI S TURISTIČNIM BONOM (55 EUR )... npr. 172 EUR: 117 EUR v agenciji, 55 EUR v koriščenju bona v nastanitvenem objektu.

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 25 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah, degustacija 5 vrst belokranjskih vin z belokranjsko pogačo, 1 tri-hodno kosilo, obisk Dobrot Dolenjske z degustacijo vin in mesnimi dobrotami, obisk domačije Kuzma v Pobrežju in kratek ogled ostankov mlina s kupico vina, vstopnino v muzej kozolcev z lokalnim vodenjem, vodenje/spremstvo in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah, pijače ob obrokih.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,86 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: Do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.