POTOVANJE

NEW YORK, WASHINGTON, PHILADELPHIA

ODHOD: 5. – 12. 10. 2020

NEW YORK, WASHINGTON, PHILADELPHIA, 5.10.2020

NEW YORK, WASHINGTON, PHILADELPHIA, 5.10.2020

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 8 dni
 
Pri minimalnem številu gostov      Cena
30 1.595 
25 1.660 
20 1.760 

Cena od: 1.595,00 €

Cena akontacije: 400,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

Odhod: 5. - 12. 10. 2020

PROGRAM:
1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE – ISTANBUL - NEW YORK
Zbirališče potnikov na letališču Gradec 120 minut pred poletom. Polet ob 20.00 z letalsko družbo Turkish Airlines. Nočni polet. Prestop na novem letališču v Istanbulu.

2. DAN: ISTANBUL – NEW YORK
Ob 06.50 sledi polet proti New Yorku. Po pristanku na letališču sledi kratka panoramska vožnja po New Yorku. Manhattan, kultni finančni del mesta, Wall Street in art deco postaja Grand Central, znameniti Madison Square, Central park,.... Pozdravljen »Big Apple«, kakor Američani radi imenujejo nedvomno najbolj kozmopolitsko in večno vibrirajoče mesto. Nastanitev. Nočitev.

3. DAN: NEW YORK (Z)
Na ogled se bomo podali peš in po potrebi z metrojem. Tako se v New Yorku najhitreje in najbolj praktično premika. Sprehod skozi Centralni park, mimo muzeja moderne umetnosti MoMa, Guggenheimovega in Metropolitanskega muzeja. Stavba Dakota, kjer je živel in življenje izgubil John Lennon (Strawbery fields), Opera, Trumpova stolpnica, Rockefeller center. Odprl se nam bo pogled na prestižno Peto avenijo in pred nami bo glavna Newyorška prometna žila Broadway. Ulica umetnosti, ulica gledališč. Najbolj živahni in najbolj svetleč predel mesta. Times Square – zbirališče Newyorčanov in obiskovalcev z vsega sveta. Empire State Building je 381,60 m visok nebotičnik iz leta 1931. Če bo čas in ne bo gneče, se lahko proti doplačilu z dvigalom povzpnemo do razgledne ploščadi. Čarobno osvetljen Manhattan bo videti kot na dlani. Prost čas za večerjo. Možnost obiska predstave na Brodwayu. Nočitev.

4. DAN: NEW YORK (Z,V)
Zjutraj se bomo z metrojem odpravili na južni del Manhattna. Brooklynski most, delo očeta in sina Roeblinga, ki se pne nad reko Hudson, pomol št. 17 in pogled na znameniti Ellis Iland in Kip svobode, ki so ga Američanom leta 1884, v počastitev stoletnice ameriške neodvisnosti, podarili Francozi. Etnično raznolik East Village, Kitajska četrt, ki je azijski svet v malem, 'Little Italy (v New Yorku živi več prebivalcev italijanskega porekla kot v Rimu). 'Ground Zero', kjer na mestu nekdanjih porušenih »dvojčkov« nastaja nov predel mesta, kultni finančni del mesta. V sosednji ulici najbolj poznana trgovska hiša Macy's. Na robu Manhattna se nahaja tudi sedež Združenih narodov.

5. DAN: NEW YORK – WASHINGTON DC (Z)
Vožnja do Washington DC. Washington je postal prestolnica ZDA, ko sta zvezni državi Maryland in Virginia konec 18. stoletja odločili, da del svojih ozemelj namenita zvezni državi, vendar ne več, kot 10 x 10 milj. Tako je nastalo okrožje Kolumbije (DC - District of Columbia) kamor se je prestolnica ZDA preselila iz Philadelphie. Washington DC razvaja z znamenitostmi, ki imajo prav posebno ikonično vrednost, saj gre za popolnoma monumentalno mesto, ki na vsakem koraku izkazuje red, moč in zgodovino ZDA. Na veliki Elipsi so spomeniki, posvečeni slavnim predsednikom ZDA. Obelisk obeležuje prvega predsednika ZDA, generala Georga Washingtona. Hkrati je to najvišji obelisk na svetu. Spominsko obeležje Lincolna in Jeffersona,... Od zunaj si bomo ogledali tudi Belo hišo in mogočni Kapitol, kjer se nahaja kongres ZDA. V 3 km dolgem parku stojijo najpomembnejši muzeji. Nacionalni muzej letalstva in vesolja, ki velja za enega najboljših na svetu, pa bomo tudi obiskali. Nastanitev v hotelu, prost čas za večerjo. Nočitev.

6. DAN: WASHINGTON DC – PHILADELPHIA (Z)
Zjutraj bomo obiskali znamenito skrbno urejeno vojaško Arlingtonsko pokopališče. Poleg padlih vojakov so tukaj častno pokopani tudi ponesrečeni astronavti, največ obiskovalcev pa se ustavi pred grobom Johna F. Kennedyja. Vožnja Philadelphie. Popoldanski ogled Philadelphije, kjer je bila 4. julija 1776 razglašena neodvisnost trinajstih ameriških držav. Pogledali si boste staro mestno jedro z ogledom Liberty Bella (zvon Svobode) in Independence Halla (dvorane Neodvisnosti) v kateri so razglasili neodvisnost in sprejeli ustavo ZDA. Sprehodili se boste tudi po Elfreth's Alley (najstarejša neprekinjeno naseljena ulica v ZDA), mimo mestne hiše do muzeja umetnosti, kjer so znamenite stopnice po katerih je tekel Silvester Stallone v filmu Rocky. V bližini je tudi kip Rockyju Balboi. Nastanitev. Nočitev.

7. DAN: PHILADELPHIA – NEW YORK (Z)
Prost dopoldan za počitek ali sprehod po Philadelphii. Popoldan sledi vožnja do New Yorka in letališča JFK. Polet ob 19.05.

8. DAN: NEW YORK – ISTANBUL - GRADEC
Vmesni pristanek v Istanbulu ob 12.05. Nadaljevanje poleta ob 17.50. Pristanek v Gradcu ob 19.05. Konec potovalne izkušnje ZDA.

Oznaka obrokov: Z – ZAJTRK

CENA:
1.595 EUR Pri najmanj 30 gostih v skupini
1.660 EUR Pri najmanj 25 gostih v skupini
1.760 EUR Pri najmanj 20 gostih v skupini

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 380 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI: 100 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu odhodno letališče Gradec-Istanbul-New York in New York-Istanbul-Gradec, letališke pristojbine (na dan izračuna 453 EUR), avtobusne prevoze po programu, 5 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*** v New Yorku, Washingtonu in Philadelphii (necentralni hoteli) v dvoposteljnih sobah, vstopnino in ogled v Independance Hall v Philadelphii, vodenje/spremstvo na poti v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov

CENA NE VKLJUČUJE: ureditve dovolilnice ESTA za vstop v ZDA, karte za podzemno železnico pribl. 35 USD, morebitne vstopnine za ogled Empire State building od 38 USD po osebi (razgledni nivo v 86. nadstropju) pri skupini najmanj 20 gostov. obveznih napitnin voznikom na poti (24 USD) – plačilo vodniku na poti.

V ceno ni vključen obisk predstave na Brodwayu. Cena predstave za manjše, manj popularne produkcije znaša od 50 USD do 100 USD. Cena za »velike« predstave kot npr. Moulin Rouge, Fantom opere pa od 100 USD do 150 USD, najdražje karte z najboljšo pozicijo pa tudi več kot 350 USD. Obstaja tudi možnost nakupa »last minute« kart na dan predstave ali dan pred njim na Times Square (Duffy Square) in v Lincoln Centru (David Rubenstein Atrium) v TKTS »booth«, ki pa jih znajo prodajati tudi do 50% ceneje. Seveda pa je to luterija, ne ve se, ali jih bodo imeli za predstavo, ki jo želiš videt in ... ali bo na razpolago dovolj sedežev.

STROŠEK PRIDOBITVE ESTE: 14 EUR

VIZA: klasična viza za slovenske državljane ni potrebna. Potrebno pa si je urediti in plačati dovolilnico ESTA za vstop v ZDA. Na ESTI je med drugim vprašanje: Ali ste potovali oziroma živeli v Iraku, Siriji, Iranu, Sudanu, Libiji, Somaliji ali Jemnu po 1. marcu 2011. Če ste in je to razvidno iz potnega lista, vam svetujemo nov potni list, ker praktično nimate »šanse«, da vam ESTO odobrijo. Potni list mora biti veljaven vsaj 6 mesecev po vrnitvi iz ZDA.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 31. 5. 2020 oz. do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

 

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.