02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

TRANSILVANIJA

VELIKI MISTERIJ ROMUNIJE IN S KRVJO PODPISANA ZGODBA GROFA DRAKULE

ODHOD: 29.4. – 2.5.2020

TRANSILVANIJA, 29. 4. 2020

TRANSILVANIJA, 29. 4. 2020
 
Pri minimalnem številu gostov      Cena
40 279 
35 299 
30 330 €
25 364 €
20 415 €

Cena od: 279,00 €

Cena akontacije: 80,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 29.4. – 2.5.2020


1. DAN: SLOVENIJA – MADŽARSKA – CLUJ NAPOCA (V)
Odhod iz Maribora predvidoma ob 03.00 (iz drugih krajev po dogovoru, odvisno od št. Prijav iz posameznega kraja). Vožnja mimo Murske Sobote do mejnega prehoda Dolga vas. Vožnja preko Madžarske do romunske meje. Po prihodu v Romunijo nas bo pot najprej vodila do transilvanske prestolnice – Cluj Napoca. Cluj je četrto največje romunsko mesto s približno 350.000 prebivalci. Ogled v spremstvu lokalnega vodnika. Gotska cerkev sv. Mihaela, trg Unirii, spomenik Mitiji Korvinu, pravoslavna katedrala, trg Airam Iancu, pravosodna palača,... Nastanitev v hotelu v okolici mesta. Večerja, nočitev.

2. DAN: CLUJ NAPOCA – SIGHISOARA – BRASOV (Z, V)
Zajtrk. Vožnja do mesta Sighisoara, ki predstavlja verjetno najlepšo srednjeveško romunsko kuliso. Zelo obiskano mestece je odlično obiskana destinacija zaradi dobro ohranjenega srednjeveškega mestnega jedra, ki je vpisano tudi na UNESCO-v seznam kulturne dediščine. V spremstvu lokalnega vodnika boste spoznali urni stolp, citadelo, številne obrambne stolpe, Cerkev na griču (Biserica din Deal),.... V Sighisoari se je rodil Vlad Tepeš, ali bolj poznan kot grof Drakula, kot ga je poimenovala literatura. Vožnja do Brasova. Voden ogled srednjeveškega centra. Mesto je bilo nekdaj obdano z obzidjem. Znotraj tega pa obstaja veliko arhitekturnih biserov. Trg z mestno hišo, veličastna gotska Črna cerkev iz 15. stoletja, Črni stolp, Beli stolp. Večerja in nočitev v hotelu v okolici Brasova.

3. DAN: BRASOV – SINAJA – SIBIU (Z, V)
Vožnja na jug do Sinaje. Obiskali bomo letno rezidenco romunske kraljeve družine – grad Peles. Kraljeva družina – v bistvu nemški Prusi, so izhajali iz družine Hohenzolern von Sigmaringen. Sledi vožnja do kraja Bran, kjer bomo obiskali znameniti grad grofa Drakule. V njem je bil leta 1462 grof tudi zaprt. Popoldan se bomo popeljali do vasice Sibel. Tradicionalna podeželska romunska večerja na vasi. Večerni voden ogled mesteca Sibiu. Sprehodili se bomo po ozkih alejah, se srečali z luteransko cerkvijo, protestantsko cerkvijo sv. Marije, Mostom lažnivcev, Velikim in Malim trgom, tržnico, Sodarksim stolpom. Sibiu je bil leta 2007 evropska prestolnica Kulture. Nočitev v hotelu.

4. DAN: SIBIU – HUNEDOARA – TIMISOARA – MADŽARSKA – SLOVENIJA (Z)
Zajtrk. Vožnja do Hunedoare, rojstnega mesta Joannesa Corvinusa. Bil je pomembni transilvanski vodja, ki se je boril proti Turkom. Ogledali si bomo znameniti grad družine Korvin (največja gotska civilna zgradba v jugovzhodni Evropi). Še kratek postanek v mestu Timisoara na glavnem trgu... nato pa vožnja preko madžarske proti domu.


5. DAN: SLOVENIJA
Na vrata domov boste potrkali v zgodnih jutranjih urah.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, V - VEČERJA

CENA:
279 EUR Pri najmanj 40 gostih v avtobusu
299 EUR Pri najmanj 35 gostih v avtobusu
330 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
364 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
415 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu

MOREBITNO DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 75 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, 2 polpenziona in 1 nočitev z zajtrkom v izbranih nastanitvah (Cluj 3*, Brasov 4*, Sibiu 4*) v dvoposteljnih sobah, tradicionalno večerjo na podeželju na »kmečkem turizmu«, izlete in zunanje oglede po programu, lokalno vodenje Cluj, Sighisoara, Brasov, slovensko vodenje/spremstvo in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin. Okvirne cene: grad Peles 9 EUR, grad Bran 10,50 EUR, Korvinov grad 7 EUR. Agencija ni odgovorna za morebiten dvig vstopnin.

ODSTOPNINA: Zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) se plača po želji potnika ob prijavi in znaša 4,45% ali minimalno 10,96 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino 80 EUR. In morebitno odstopnino. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda v skladu z dogovorom s šolo. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 15.2. 2020 ali do zasedenosti prostih mest.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.