02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

KOZMOPOLITSKI “PARIZ” BLIŽNJEGA VZHODA

LIBANON IN BEJRUT

ODHOD: 8. - 10. 11. 2019

 

KOZMOPOLITSKI “PARIZ” BLIŽNJEGA VZHODA - LIBANON IN BEJRUT, 8. 11. 2019

KOZMOPOLITSKI “PARIZ” BLIŽNJEGA VZHODA - LIBANON IN BEJRUT, 8. 11. 2019

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 3 dni
 

od 675 EUR zgodnja prijava

 

PDF Program v .pdf (PDF / 3,09 MB)


Cena od: 675,00 €

Cena akontacije: 150,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 8. - 10. 11. 2019   


1. DAN:  ODHODNO LETALIŠČE-BEJRUT
Zbirališče na odhodnem letališču v Zagrebu. Direkten čarterski polet proti Bejrutu je predviden v jutranjih urah. Po pristanku sledi panoramski ogled glavnega mesta Libanona. Bejrut se lahko ponaša z več kot 5.000-letno zgodovino. Skozi vzpone in padce se je razvil v metropolo, ki omogoča fascinantno kombinacijo atmosfere Bližnjega vzhoda in Evrope ob vsakem vdihu bejrutskega zraka. Pohvali se lahko z bogatim nočnim življenjem. Središče mesta je praktično v celoti novo izgrajeno po obdobju državljanske vojne. Spominja na pariške avenije na mediteransko-arabski način. Obiskali bomo izredno zanimiv nacionalni muzej. Nastanitev v hotelu. Prosto. Lahko pa se odločite z fakultativno večerjo v restavraciji s tipično, bogato libanonsko kuhinjo. Nočitev.

2. DAN: BEJRUT (BAALBECK – KSARA) (Z)
Zajtrk. Prost dan za samostojno odkrivanje “Pariza Bližnjega vzhoda”. Priporočamo celodnevni fakultativni izlet v dolino Bekaa. Preko planine Libanon bomo prispeli v kmetijsko področje te male države, v dolino Bekaa. Nadaljevanje poti proti Baalbecku, kjer se skriva ena največjih znamenitosti iz obdobja starega Rima – Helipolis (mesto sonca), ki vključuje odlično ohranjene templje Jupitra, Venere, Bakusa in je seveda zaradi neizmernega pomena za svetovno kulturno dediščino pod zaščito UNESCO. Nadaljevanje poti do Chateau Ksara, poznanega vinarja, kjer bomo pokusili lokalno vino. Ksara je ohranila bogato libanonsko dediščino proizvodnje vina in predstavlja hrbtenico libanonskega vinarstva že od leta 1857. Kosilo. Vrnitev v Bejrut, prosto. Nočitev.
 
3. DAN: BEJRUT (JEITA I BYBLOS) - ZAGREB (Z)
Zajtrk in prosto za individualne načrte potepanja po Bejrutu. Predlagamo pa vam fakultativni izlet. Obisk enega najbolj slikovitih mest v Libanonu, Byblos in izredno lepih podzemnih jam Jeita. Podzemna jama je pravi čudež narave in je sestavljena iz dveh delov. V zgornji del se pride z žičnico in se sprehodi po jami peš, spodnji del jam pa se obišče s čolnom. Jama je nominirana za eno novih 7 čudes sveta. Vožnja do Byblosa. Odkrivali bomo eno najstarejših kontinuirano naseljenih mest na svetu (7.000 let). Šarm Mediterana in Bližnjega vzhoda z zgodovinskimi dodatki Feničanov, starega Rima, Bizanca. Organizirano kosilo. Prevoz na letališče. Planiran je večerni polet proti Zagrebu.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK

Program se izvaja v sodelovanju s partnersko agencijo


CENA:
The Parisian Hotel 4*: 715 EUR / 675 EUR (zgodnje prijava)
Doplačilo za enoposteljno sobo: 89 EUR

Monroe Hotel 4*:  740 EUR/700 EUR (zgodnja prijava)
Doplačilo za enoposteljno sobo: 89 EUR

Hotel Four Points by Sheraton Le Verdun 4*: 755 EUR/715 EUR (zgodnja prijava)
Doplačilo za enoposteljno sobo: 99 EUR

Hotel Radisson Blu Martinez 5*: 780 EUR/740 EUR (zgodnja prijava)
Doplačilo za enoposteljno sobo: 119 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz s čarterskim poletom odhodno letališče Zagreb-Bejrut-Zagreb, letališke pristojbine (na dan sestave programa 130 EUR), vse avtobusne transferje in prevoze po programu, 2 nočitvi z zajtrkom v izbranem hotelu 4*/5* v dvoposteljni sobi, panoramski ogled mesta na dan prihoda, vstopnino v nacionalni muzej, vodenje/spremstvo slovenskega vodnika v primeru najmanj 30 prijavljenih gostov (drugače vodenje v hrvaščini), organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin, ki niso navedene kot vključene, osebnih stroškov in fakultativnih izletov, morebitne vize, ki trenutno ni potrebna, napitnin, ki so v tem delu sveta »obvezne« za lokalne vodnike – 15 USD (ki jih po pristanku v Bejrutu predate vašemu vodniku).

FAKULTATIVNI IZLETI (ZANJE SE JE MOŽNO ODLOČITI LE OB PRIJAVI):
- izlet Baalbeck-Ksara s kosilom: 79 EUR
- izlet Jeita i Byblos s kosilom: 89 EUR
- večerja v tipični libanonski restavraciji s prevozom: 60 EUR

OPOZORILO: za izvedbo fakultativnega izleta je potrebno najmanj 30 prijavljenih gostov. V primeru manjšega števila gostov se bo cena prilagodila ali pa izlet storniral.

MINIMUM PRIJAVLJENIH POTNIKOV ZA IZVEDBO: 100

VIZA: je potrebna. Viza se trenutno ne plača, obrazec za turistični vstop za pridobitev vize se izpolnjuje na letališču ob prihodu in preda s potnim listom pri kontroli. Ni mogoč vstop s potnim listom, v katerem imate izraelski žig. Pogoji pridobitve vize se v Libanonu veliko spreminjajo. Za spremembe ne odgovarjamo.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,95 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 300 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 15. 8. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

POSEBNA OZNAKA*: program se izvaja v sodelovanju s partnersko agencijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Dokumenti

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.