02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

CITY BREAK

ISTANBUL

ODHOD: 8. - 10. 11. 2019

CITY BREAK ISTANBUL, 8. 11. 2019

CITY BREAK ISTANBUL, 8. 11. 2019

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 3 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
40 373
30 385
20 395
PDF Program v .pdf (PDF / 3,09 MB)

Cena od: 373,00 €

Cena akontacije: 100,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 8. - 10. 11. 2019

1. DAN :  LJUBLJANA - ISTANBUL
Zbirališče na odhodnem letališču Jožeta Pučnika/Ljubljana ob 07.00. Polet ob 09.05, pristanek v Istanbulu ob 12.25. Na letališču nas bo že čakal predstavnik lokalne agencije in turški vodnik. Med prevozom do hotela bomo goste seznanili z osnovnimi informacijami o Turčiji in Istanbulu. Nastanitev v hotelu v starem delu Istanbula. Veličastno mesto z veličastno zgodovino. Popoldan sledi sprehod po starih mestnih četrtih Sultanahmed, Beyazit. Carigrajske noči znajo biti zelo navihane, najbolj radovedni se lahko podajo v spoznavanje nočnega življenja. Predlagamo Taksim, moderni del mesta s številnimi restavracijami, bari in trgovinami. Nočitev.

2. DAN: ISTANBUL
Po zajtrku se bomo peš odpravili na celodnevni ogled mesta. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: Hipodrom, kjer lahko še vedno najdemo ostanke treh obeliskov, ki so jih tja prinesli v času otomanskega imperija. Ime pa pove, da so se na tem velikem trgu včasih odvijale konjske dirke. Ogled bomo nadaljevali z  obiskom Haghie Sophie (Svete modrosti), bizantinske bazilike iz 6. st. n. š., ki predstavlja največji sakralni objekt v tem delu sveta. Le dober streljaj vstran si bomo ogledali znamenito Modro mošejo, imperialno mošejo iz 17. stol., poznano kot edino mošejo s šestimi minareti na svetu. V notranjosti vas bo nedvomno prevzela dekoracija iz modrih ploščic. Obisk Bazilike Cisterne. Neverjetna arhitektura 6. stol. Na lokaciji nekdanje bazilike so izgradili ogromno cisterno, zbiralec vode, ki je lahko vseboval 80.000 m3 vode. Kar 336 marmornih stebrov podpira strop cisterne. Sledil bo ogled ene izmed najlepših stvaritev otomanskih arhitektov – dvorca Topkapi. Srečanje z veličastno palačo in hkrati bivališčem otomanskih sultanov. Palača  za svojimi zidovi skriva knjižnice, kuhinje, spalnice, orožje, kaligrafske rokopise, čudovito stensko dekoracijo, porcelan,… a tudi harem in eno izmed najbogatejših svetovnih zakladnic. Med drugim lahko obiskovalci vidijo 86-karatni »diamant izdelovalca žlic«, ki ga obdaja v dveh vrstah še 49 manjših diamantov. Še obisk Grand Bazaarja, največje pokrite tržnice na  svetu, ki se ponaša s pravim razvejanim sistemom uličic in prehodov, ob katerih stoji kar 4.000 prodajaln. Povratek v hotel. Prosto, nočitev.

3. DAN: ISTANBUL – LJUBLJANA
Zajtrk. Dan bomo pričeli z obiskom Egipčanskega Bazarja. Trgovci na tej čudoviti pokriti tržnici prodajajo začimbe, zelišča, domača zdravila, dišave, suho sadje in še neštete druge izdelke. Na željo gostov (za doplačilo) izlet z  ladjo po Bosporju do Črnega morja. Plovba traja približno 1,5 ure. Bosporska ožina ločuje dva kontinenta in sicer Evropo in Azijo. Ob obali se nizajo čudovite palače, nebo prebadajo številni minareti… Po povratku sledi avtobusni transfer na letališče.  Še vožnja čez znameniti most na Azijsko celino in nato na letališče. Polet ob 17.55 s prihodom na letališče Jožeta Pučnika/Ljubljana ob 19.05.. Konec orientalske izkušnje.

CENA:
373 EUR     Pri najmanj 40 plačnikih v avtobusu
385 EUR     Pri najmanj 30 plačnikih v avtobusu
395 EUR     Pri najmanj 20 plačnikih v avtobusu

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 40 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana–Istanbul-Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine,  avtobusne transferje in prevoze po programu, 2 nočitvi z zajtrkom izbranem v hotelu 3* v starem mestnem jedru v  dvoposteljnih sobah, oglede po programu brez vstopnin, vodenje obveznega lokalnega  vodnika v Turčiji, vodenje/spremstvo in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: izleta po Bosporju z ladjo (1,5 ure) - 18 EUR, obveznega doplačila za vstopnine (Topkapi palača, Hagia Sofia, Modra mošeja in Cisterne) - 38  EUR, ki ga poravnate vodniku po prihodu v Istanbul.                  


Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov je sklenjeno z ZAVAROVALNICO TRIGLAV in se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.  

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,85 EUR.

PRIJAVA IN PLAČILO: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 100 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

PRIJAVA IN PLAČILO ZA SKUPINE GOSTOV: skladno z dogovorom.

VIZA: za Turčijo ni potrebna, potreben pa je potni list, ki je veljaven še 6 mesecev od dneva vrnitve iz Turčije.

ČAS ZA PRIJAVO: do 16. 9. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Dokumenti

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.