02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

POTOVANJE

OGRSKA RAPSODIJA RAZVAJA - VELIKA MADŽARSKA TURA

ODHOD: 26.10. – 30.10. 2019

OGRSKA RAPSODIJA RAZVAJA - VELIKA MADŽARSKA TURA, 26. 10. 2019

OGRSKA RAPSODIJA RAZVAJA - VELIKA MADŽARSKA TURA, 26. 10. 2019

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 5 dni
 
Pri minimalnem številu gostov      Cena
30 489
25 515
20 540
PDF Program v .pdf (PDF / 3,23 MB)

Cena od: 489,00 €

Cena akontacije: 150,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 26.10. – 30.10. 2019


1. DAN: SLOVENIJA-PECS-SZEGED (V)
Na pot z avtobusom. Iz Maribora. V primeru vsaj 10 gostov od drugod, tudi iz Ljubljane in Celja. Vožnja do mesta PECS – evropske kulturne prestolnice leta 2010. Ogled mesta. Veliko narodno gledališče, imeniten secesijski hotel Palatinus, razkošna mestna hiša. Stolp Barbakane, paleokrščanski grobovi Cella Septichora (pod zaščito UNESCO), škofijska katedrala Svetega Petra (ogled). Turška era je arhitekturno mesta zaznamovala z minareti, s hani in hamami ter s slikovito Gazi Kaszim Pasha džamijo. Ogled džamije. V Zsolnay kulturni četrti bomo obiskali tudi ekstravagantni muzej – manufakturo rokavic 1836. Vožnja do mesta SZEGED. Tretje največje madžarsko mesto se lahko pohvali tudi z »iznajdbo« znamenite mlete paprike, segedin golažem, slavno Pick ogrsko salamo,… Mestne znamenitosti: katedrala Naše gospe madžarske s kar 91 m visokima zvonikoma, stolp Dömötör iz 11. stoletja, katedralni trg, vodni stolp na trgu sv. Štefana, palača v kateri se nahaja muzej Ferenca more, sinagoga, Univerza,… Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. DAN: SZEGED-BUDIMPEŠTA (Z, V)
Vožnja do BUDIMPEŠTE. Najprej najlepši panoramski pogled s Citadelle na Budimpešto in reko Donavo. Na isti strani Donave se na Grajskem griču nahajajo tudi Matjaževa cerkev (ime je dobila po velikem madžarskem kralju Matiji Korvinu… pri nas poznanem kot kralj Matjaž), Ribiška trdnjava in Kraljeva palača. Potep po ulici Vaci, ki predstavlja “arterijo” mesta. Ogledali si bomo neoklasično Štefanovo baziliko in se nato sprehodili do znamenitega Parlamenta. Še danes predstavlja največjo zgradbo na Madžarskem. Ta neogotska stavba premore kar 691 soban, 29 stopnišč, 10 dvorišč... V primeru prostega termina si bomo notranjosti parlamenta tudi ogledali na vodeni turi. Vožnja do hotela. Organizirana večerja. Nočitev.

3. DAN: BUDIMPEŠTA-DRESURA KONJEV-EGER-DOLINA LEPOTIC (Z, V)
Vožnja do EGERJA. Srečali se bomo z gradom in obzidjem na mestnem griču, prefinjeno baročno arhitekturo, katere vrh morda predstavljata minoritska cerkev in vrata Fazola, z otomanskim minaretom z najbolj severno pozicijo v Evropi, turškimi kopelmi, škofovsko palačo, deželno hišo Hevez. Le streljaj iz mesta se nahaja DOLINA LEPOTIC (SZÉPSSZONY-VÖLGY). Številne vinske kleti so vkopane v samo skalo. Najbolj poznano vino pa je nedvomno rubinasto rdeč  »Egri Bikaver« (bikova kri). Obisk priznanega centra dresure konjev. Ob pijači dobrodošlice, palinki, si bomo ogledali predstavo tradicionalne dresure konjev. Vrnitev v Budimpešto. Panoramski ogled  veličastnega Trga herojev, Narodne galerije, Oktagona. Zvečer bo organizirana  večerja v tradicionalni čardi s folklornim programom. Nočitev.

4. DAN: BUDIMPEŠTA-ESZTERGOM-FERTOD-SOPRON-SZOMBATELY (Z, V)
Od Budimpešte se bomo poslovili na poseben način. Z zgodnjim jutranjim obiskom velike centralne tržnice. Feferoni, suhe salame, paštete iz gosjih jeter, gosji ocvirki, dimljena sladka paprika… Vožnja do mesteca ESZTERGOM. Ogled rojstnega kraja prvega madžarskega kralja Štefana I. madžarskega. Esztergom je bil v času njegovega kronanja tudi upravno in cerkveno središče nove kraljevine. Na griču ob reki dominira največja madžarska cerkev, veličastna klasicistična stolnica iz 19. stoletja. Nadaljevanje poti do kraja FERTOD. Ogled zunanjosti rokokojske palače Esterhaza, ki jo je dal izgraditi princ Nikolaus Esterhazy. Pravijo ji tudi madžarski Versailles. Še kratek postanek v mestecu SOPRON sprehod po starem mestnem jedru. Cerkev sv. Mihaela, mestna hiša, deželna hiša, opazovalni stolp,… Vožnja do mesta SZOMBATHELY. Nastanitev v hotelu v okolici Szombatelyja, večerja. Nočitev.

5. DAN: SZOMBATHELY-TAPOLCA-TIHANY-KESTHELY-SLOVENIJA (Z)
Sprehod po Szombatelyju. Velja za najstarejše poznano mesto na Madžarskem, ki je bilo ustanovljeno v času rimskega imperija leta 43. n.št.. Veličastna deželna palača, spomenik sv. Trojstvu na Glavnem trgu, cerkev sv. Martina, škofijska palača, sinagoga, Iseum, nekdanji tempelj rimske boginje Isis… Vožnja do mesteca TAPOLCA. Kratek postanek v idiličnem kraju. Vožnja do Blatnega jezera in do polotoka TIHANY. Polotok nekako nadzoruje s hribčka imeniten benediktinski samostan iz 11. stol.. Sprehod po muzejski vasici s tipično lokalno arhitekturo in slamokritimi hišami. Nato KESTZHELY, postanek v parku ob baročnem dvorcu Festetics, ki so ga izgradili grofi Festetics. Izredna scenografija dvorca navduši vsakogar.  Obisk dvorca in razstave kočij. Vožnja v Slovenijo kamor bomo prispeli v kasnih večernih urah.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, V - VEČERJA

CENA:
489 EUR    Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
515 EUR    Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
549 EUR    Pri najmanj 20 gostih v avtobusu

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 120 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 40 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 polpenzione in eno nočitev z zajtrkom v izbranih hotelih 3*/4* v dvoposteljnih sobah, 1 večerjo v čardi s folklornim programom, 1 degustacijo vina, ogled tradicionalne dresure konjev s palinko in še eno brezalkoholno pijačo, vstopnine (katedrala Pecs, mošeja Gazi Kassim paše, muzej rokavic, palača Festetics, parlament), oglede po programu, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek pri dohodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 150 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 30.08. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Dokumenti

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.