02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

POTOVANJE

POEZIJA PERZIJE

Odhod: 24. - 31.10.2019

POEZIJA PERZIJE 24. 10. 2019

POEZIJA PERZIJE 24. 10. 2019

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 8 dni
 
Pri minimalnem številu gostov      Cena
20 1.270
15 1.340
10 1.480
PDF Program v .pdf (PDF / 3,07 MB)

Cena od: 1.270,00 €

Cena akontacije: 400,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

Odhod: 24. - 31.10.2019

1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE-TEHERAN
Zbirališče potnikov na odhodnem letališču v Ljubljani/Zagrebu. V primeru drugih bližnjih letališč bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Teheranu.

2. DAN: TEHERAN (K)
Jutranji pristanek v Teheranu. Sledi ogled iranske prestolnice. Mesto, ki v metropolitanskem smislu šteje kar 14 milijonov prebivalcev se nahaja na nadmosrski višini 1.200 m. Na severu ga obdaja gorovje Elbruz, na jugu pa se spušča v puščavo. Teheran se ponaša z neverjetno zgodovino. Arheološka najdišča pričajo o življenju na tem mestu že 6.000 pr. n. št. Kasnejše izredno pomembno zgodovinsko mesto, stičišče karavan in zoroastrsko središče Perzije je bilo mesto Raj, ki se je nahajalo na mestu današnejga Teherana. Teheran cveti in raste. Obiskali bomo izredno zanimiv arheološki muzej, nato čudovito palačo Golestan, nekdanjo kraljevo rezidenco, ki so jo v protokolarne namene uporabljali še v času šaha Pahlavija (pod zaščito UNESCO). Potepali se bomo po slikovitem Bazaarju, se odpeljali na Darband (ali vrata v gore), kar da vedeti, da bomo vstopili v gorski svet.

3. DAN: TEHERAN-QOM-KASHAN-ISFAHAN (Z, K)
Po zajtrku na pot Tega dne se bomo srečali z mestom Qom, ki predstavlja drugo najbolj sveto mesto Irana. Sledi obisk mesta Kashan. Obiskali bomo palačo Tabatabei, izgrajeno konec 19. stoletja za potrebe bogate družine Tabatabei. Impersivno dvorišče, arhitektura, vitraži,… Sledi obisk mošeje Agha Bozorg v centru mesta. Kosilo. Vožnja do Isfahana. Nastanitev v hotelu.

4. DAN: ISFAHAN (Z, K)
Ves dan bomo posvetili odkrivanju tega perzijskega bisera. Mesto se ponaša z več zgodovinskimi obeležji, vpisanimi na seznam UNESCO. Od Imamove mošeje do veličasntega Imamovega trga. Nedvomno sodi Isfahan med največje spomenike svetovne kulturne dediščine. Sprehodili se bomo po enem največjih trgov na svetu (površina skoraj 9 hektarjev!) Naks-e Jahan (ali Imamov trg), obiskali bomo veličastno Imamovo ali Šahovo mošejo (Masjed-e Jadid-e Abbasi) z impresivno dimenzijo 100 m x 130 m z neverjetnimi sedem-barvnimi mozaičnimi ploščicami, postali pred preprosto Petkovo mošejo. Prosto za čaj ali vodno pipo v čajnici za vogalom… Po kosilu prost popoldan na slikoviti mestni tržnici. Možnost nakupa izredno atraktivnih spominkov in pogajanja s prodajalci. Lahko se ustavimo tudi na nabrežju reke Zajandeh, kjer se boste nedvomno zapletli v razgovor z neprimerljivo prijaznimi domačini. Takšne prijaznosti in tudi gostoljubnosti ne doživiš skorajda nikjer po svetu.

5. DAN: ISFAHAN (Z, V)
Nadaljevali bomo z ogledom nekdanje prestolnice cesarstva. Proti koncu 16. stoletja je mestu dal nov pomen safavidski šah Abas, ki je v mestu izgradil nejlepše primerke islamske arhitekture, mesto pa tudi razglasil za prestolnico. Obiskali bomo armensko četrt ter armensko katedralo Vank. Obiskali bomo tudi most 33 lokov, most Khaju. Kosilo. Večer lahko preživite v posebnem vzdušju sprehajališča ob reki Zajandeh. Obilo je možnosti za večerjo, kontakt z domačini.

6. DAN: ISFAHAN-PERZOPOLIS-NAQSH E ROSTAM-ŠIRAZ (Z, K)
Prispeli bomo do največje antične perzijske znamenitosti – Perzepolisa - ceremonialnega glavnega mesta Perzijskega cesarstva v času iranske dinastije Ahemenidov. Prvi ostanki Perzepolisa segajo v leto 515 pr. n. št., v dobo vladavine Dareja I. Velikega, ki ga je dal zgraditi. Ja,  leta 330 pr. n. št. pa ga je Aleksander Veliki kar krepko razrušil. Kompleks Perzepolisa se nahaja na vzvišeni terasi in sestoji iz več kraljevih palač, zakladnic in spremljajočih zgradb. Seveda je mesto na seznam UNESCO. Nedaleč Perzopolisa leži Naqsh e Rostam, antična nekropola vklesana v skale v ahamenidsem obdobju (550 – 330 pr. n. št.). Trije v skale vklesane grobnice častijo kralje, ena pa visokega duhovnika. Prihod v Širaz, nastanitev.

7. DAN: ŠIRAZ (Z, V)
Širaz je mesto literature, pesnikov, vina in cvetja. In vrtov. Mesto premore veliko židovsko in krščansko skupnost. V 13. stoletju je Širaz postal vodilni center umetnosti in pismenosti, zaradi spodbujanja perzijskih znanstvenikov in umetnikov. Pomembne obrti so intarzijski mozaiki trikotne zasnove, srebrno posodje, tkanje preprog. Širaz se nahaja na reki Roodkhaneye Khoshk (Suha reka). Velja za eno od najstarejših mest starodavne Perzije. Obiskali bomo citadelo, mošejo Karim Khan, tržnico, sveti “tempelj” Ali Ibn Hamze, pogrebno stavbo in mošejo Shah Cheragh, Nasir-ol-molk mošejo ali rožnato mošejo, Saraye moshir tržnico. Vrhunec dneva bo nedvomno mističnem vzdušju parka z mavzolejem velikega pesnika Hafisa. Prisluhnili bomo njegovim pesmim.

8. DAN: ŠIRAZ-ODHODNO LETALIŠČE
Le malo po polnoči sledi prevoz na letališče. Polet z vmesnim presotopom proti odhodnemu letališču, kamor bomo prisepli v jutranjih urah.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK,  K – KOSILO, V - VEČERJA

CENA:
1.270 EUR     Pri najmanj 20 plačnikih v skupini
1.340 EUR     Pri najmanj 15 plačnikih v skupini
1.480 EUR     Pri najmanj 10 plačnikih v skupini

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 170 EUR

POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 40 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah odhodno letališče–Teheran in Širaz-odhodno letališče z vmesnim prestopom, letališke in varnostne pristojbine (236 EUR na dan oblikovanja ponudbe), vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih, 6 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah, 6 kosil v restavracijah, vse oglede po programu, vstopnine po programu, 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v dneh potovanja v avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku, vodenje/spremstvo v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, iransko dovoljenje za pridobitev vize, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: vize, obveznih napitnin (30 USD) – plačilo vodniku na poti.  

STROŠEK PRIDOBITVE VIZE:  65 EUR

VIZA: Slovenci potrebujemo iranski vizum. Dober mesec pred odhodom vas bomo pozvali, da nam pošljete izpolnjen obrazec v excellu (pošljemo mi), kopijo 2. in 3. strani potnega lista ter barvno fotografijo. Mesec pred odhodom pa boste prejeli nov dopis s prošnjo da predložite original potni list (v njem ne sme biti izraelskega žiga), fotografijo dimenzije 3,5×4,5cm in izpolnjen obrazec iranske ambasade (pošljemo mi). Vizum bomo urejali na iranski ambasadi v Ljubljani, potne liste pa vam bomo vrnili na dan odhoda. V času urejanja vizuma ( približno tri tedne pred odhodom pa do potovanja) ne boste imeli dostopa do potnega lista! Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po izhodu iz države, imeti 2 prazni strani.

OPOZORILO: Kljub neverjetni prijaznosti domačinov je potrebno striktno upoštevnje kodeksa oblačenja. Torej ženske morajo imeti zakrite lase z ruto in ne kazati gole polti.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti potovanja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 400 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 20. 7. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 

Dokumenti

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.