02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

POTOVANJE

ISLANDIJA - MISTIKA PRAENERGIJ NASTANKA SVETA

ODHOD: 4. - 8. 10. 2019

ISLANDIJA - MISTIKA PRAENERGIJ NASTANKA SVETA 4.10.2019

ISLANDIJA - MISTIKA PRAENERGIJ NASTANKA SVETA 4.10.2019

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
 
    Cena
za zgodnje prijave 956
  997
PDF Program v .pdf (PDF / 3,38 MB)

Cena: 956,00 €

Cena akontacije: 300,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

DATUM POTOVANJA: 4. - 8. 10. 2019


1. DAN:  ODHODNO LETALIŠČE-KEFLAVIK-REYKJANES-REYKJAVIK
Zbirališče na odhodnem letališču v Zagrebu. Direkten čarterski polet proti Islandiji. Po pristanku v Keflaviku sledi vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes, po neprimerljivi pokrajini, ki spominja na Mesečevo površino. Preko ribiškega naselja Hafnira se bomo pripeljali na sam konec polotoka, kjer se stikata evrazijska in severnoameriška tektonska plošča. Tod se nahaja most dveh kontinentov. Ogledali si bomo geotermalne izvire in klife, kjer so svoje domovanje našle številne ptice. Reykjanes je eden najbolj živopisanih delov Islandije, poln neverjetnih pejsažov. Pravijo, da število svetilnikov skoraj prekaša število hiš. Vožnja do Reykjavika. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. DAN: REYKJAVIK („ZLATI KROG”: TINGVELLIR–GEJZIR STROKKUR-SLAP GULLFOSS–SKALHOLT) (Z)
Zajtrk. Prost dan za individualno odkrivanje Reykjavika. Predlagamo vam nedvomno celodnevni izlet, ki vam bo odkril srž Islandije. “Zlati krog” je najbolj iskana, povpraševana pot odkrivanja Islandije. Najprej vožnja do nacionalnega parka pod zaščito UNESCO – Tingvellir. Mesto posebnega pomena tudi za domačine, saj so tod priseljenci leta 930 osnovali Althingi - demokratični parlament, ki velja za najstarejši parlament na svetu. Sprehod po fantastični pokrajini med stenami okamenele lave proti letni rezidenci islandskega predsednika. Nadaljevanje potovanja do geotermičnih izvirov s kipečimi blatnimi jamami in gejzirom Strokkur, kateri z vso močjo brizga vodo tudi do 30 m v višino ob svojih “erupcijskih napadih”. V drugi polovici dne bomo obiskali navdušujoč zlati slap Gullfoss, ki se nahaja v gornjem toku reke Hvitá. Za konec se bomo ustavili še v Skalholtu, središču islandske cerkve, duhovni in kulturni prestolnici Islandije. Povratek v Reykjavik. Nočitev.

3.  DAN: REYKJAVIK („JUŽNA AVANTURA“: SLAPOVI SELJALANDSFOSS IN SKOGAFOSS - PLAŽA REYNISFJARA-VIK Y MYRDAL–SOLHEIMAJOKULL) (Z)
Zajtrk. Prosto za individualne programe v Reykjaviku. Lahko pa se odločite tudi za fakultativni izlet “Južna avantura”, idealen za ljubitelje prvinske narave. Peljali se bomo ob južni obali Islandije. Slikovito področje se ponaša s slapovi, ledeniki, črnimi plažami. Najjužnejše mesto otoka Vik y Myrdal. Obiskali bomo slap Seljalandsfoss, ki je najbolj poznan po “sprehajališču” za samim slapom. Pot bomo nadaljevali do najbolj obiskanega slapa Skogafoss, katerega vodno bogastvo pada 60 m v globino. Legenda pravi, da je Viking po imenu Thrasi pod slapom skril svoje zlato. Obiskali bomo tudi eno najbolj atraktivnih plaž Reynisfjar. Sredi dneva bomo naredili premor v najjužnejšem mestecu otoka Vik, ki ga okvirja dolga, črna vulkanska plaža. Zavili bomo še do Solheimajokulla, ki je del ledenika Myrdalsjokulla, katerega ledena kapa pokriva aktivni vulkan Katla. V oblakih bomo videli tudi vulkan Eyjafjallajokull, ki je povzročil motnje v letalskem prometu Evrope v letu 2010. Vrnitev v Reykjavik. Nočitev.

4.  DAN: REYKJAVIK  (“REYKJAVIK” in  „MODRA LAGUNA“) (Z)
Zajtrk. Prost dan po vaših željah v Reykjaviku. Možnost dopoldanskega vodenega ogleda Reykjavika. Mesto predstavlja najbolj severno prestolnico sveta. Ogled mesta nas bo popeljal do doline Laugardalur, kjer se nahaja park najbolj poznanega islandskega modernega kiparja Asmundra Sveinssona, hiša Höfdi, obalne skulpture Solfar, koncertna dvorana Harpa, staro mesto in jezero Tjörnin, grič, kjer se je na zajetjih vroče vode namestila poznana restavracija Perlan, Hellgrimurova cerkev. Prost popoldan. Možen pa je tudi popoldanski fakultativni izlet. Kopanje v Modri laguni, v geotermalni vodi neobičajne modre barve  in temperature približno 38° C.

5. DAN: REYKJAVIK – KEFLAVIK – ODHODNO LETALIŠČE (Z)
Zajtrk. Prost dopoldan do transferja na letališče v Keflaviku. Čarterski polet proti Zagrebu je predviden v popoldanskih urah. Prihod v Zagreb v večernih urah.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK  

CENA:

997 EUR po osebi
956 EUR po osebi (za zgodnje prijave)

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 300 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz s čarterskim poletom odhodno letališče Zagreb-Keflavik-Zagreb, letališke pristojbine (na dan sestave programa 136 EUR), vse avtobusne transferje in prevoze po programu, 4 nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, izlet po polotoku Reykjanes ob prihodu, vodenje/spremstvo slovenskega vodnika v primeru najmanj 30 prijavljenih gostov (drugače vodenje v hrvaščini), organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin, ki niso navedene kot vključene, osebnih stroškov in fakultativnih izletov.

FAKULTATIVNI IZLETI (ZANJE SE JE MOŽNO ODLOČITI LE OB PRIJAVI):
Celodnevni izlet „Zlati krog”: 53 EUR
Celodnevni izlet „Južna avantura”: 78  EUR
Razgled Reykjavika z vstopnino na teraso Perlana: 23 EUR
Poldnevni izlet v Modro laguno z vključeno vstopnino, brisačo in 1 pijačo : 108 EUR
Cene za otroke od 3 -11 let:
Celodnevni izlet „Zlati krog”: 26 EUR
Celodnevni izlet „Južna avantura”: 40  EUR
Razgled Reykjavika z vstopnino na teraso Perlana: 12 EUR
Poldnevni izlet v Modro laguno z vključeno vstopnino, brisačo in 1 pijačo : 12 EUR

OPOZORILO: za izvedbo fakultativnega izleta je potrebno najmanj 30 prijavljenih gostov. V primeru manjšega števila gostov se bo cena prilagodila ali pa izlet storniral.

MINIMUM PRIJAVLJENIH POTNIKOV ZA IZVEDBO: 120

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,95 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 300 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 15. 8. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

POSEBNA OZNAKA*: program se izvaja v sodelovanju s partnersko agencijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Dokumenti

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.