02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

 


POTOVANJE

IDILIČNA TOSKANA S CHIANTIJEM, BIVANJEM V TIPIČNI TOSKANSKI VILI IN KUHARSKIM TEČAJEM

ODHOD: 31. 5. - 2. 6. 2019


IDILIČNA TOSKANA S CHIANTIJEM, BIVANJEM V TIPIČNI TOSKANSKI VILI IN KUHARSKIM TEČAJEM 31. 5. 2019

IDILIČNA TOSKANA S CHIANTIJEM, BIVANJEM V TIPIČNI TOSKANSKI VILI IN KUHARSKIM TEČAJEM 31. 5. 2019

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 3 dni
 
Pri minimalnem številu gostov      Cena
30 279 
25 309 
20 349 

Cena: 279,00 €

Cena akontacije: 80,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 
ODHOD: 31. 5. - 2. 6. 2019

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, V - VEČERJA

ODHOD: 31. 5. 2019

1. DAN: SLOVENIJA – CERTALDO - GREVE IN CHIANTI – CUTIGLIANO (V)
Zgodnja jutranja ura. Na pot z avtobusom! Iz Maribora, Celja, Ljubljane. Vožnja do Toskane. Ta dan se bomo predali mehkemu valovju gričev v pokrajini Chianti. Po pokrajini je dobilo ime tudi znamenito vino (vinček iz grozdja sangiovese, črni canaiolo, trebbiano toscano, malvazija). To toskansko valovje pokrivajo ciprese, nasadi oljk, preplavlja jo vonj cvetoče makije, vinogradi in nasadi agrumov. Nedvomno je Chianti ena najbolj romantičnih pokrajin v Italiji. Obiskali bomo kraj Certaldo in Chianti. Do njega se pripelješ z zobato vzpenjačo. Rojstni kraj Giovannija Boccaccia, avtorja Dekamerona. Podeželsko mestece na vrhu hriba. Popoldanski obisk miniaturnega mesteca Greve. Brez skrbi, vinske pokrajine ne bomo zgolj opazovali, vino bomo tudi poizkusili. Organizirana degustacija 4 vrst vina, pospremljena s kruhom in oljčnim oljem. Vožnja do hotela – stare vile v Cutiglianu. Večerja. Nočitev.

2. DAN: CUTIGLIANO – LUCCA (Z, V)
Zajtrk. Dopoldanski obisk mesta Lucca. Za mogočnim obzidjem se skriva čudovito srednjeveško mesto. Katedrala Sv. Martina (San Martino). Izredno impresivna je tudi romanska cerkev Sv. Mihaela (San Michele). Piazza Merchato, ki je nastala na tleh nekdanjega rimskega amfiteatra, Puccinijeva rojstna hiša,…. Mesto očara s svojo pristnostjo. Vrnitev v Cutigliano in naš hotel. V njem bo organiziran kuharski tečaj. Popoldan se boste naučili pripraviti domače testenine, vrsta širokih rezancev z omako, tipične toskanske bruschette, kot sladico pa panna cotto. Večerja v hotelu.

3. DAN: CUTIGLIANO – PISA – SLOVENIJA (Z)
Zajtrk. Vožnja do Pise. Mesto ob reki Arno. V Pisi nas bodo na Polju čudežev »Campo dei miracoli« pričakali poševni stolp, katedrala in krstilnica. Spev arhitekture iz začetka tega tisočletja. Ne preseneča, da je celoten trg pod zaščito UNESCO. Krstilnica je prava romanska umetnina. Katedrala posvečena sveti Mariji Vnebovzeti je veličastno delo italijanskih umetnikov 11. in 12. stoletja. Predvsem družine Pisano. Bonnano Pisano pa je »kriv« tudi za znameniti poševni stolp. Potrebno se bo posloviti. Vožnja v Slovenijo, kamor bomo prispeli v kasnih večernih urah.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, V - VEČERJA

CENA:
279 EUR Pri najmanj 30 plačnikih v avtobusu
309 EUR Pri najmanj 25 plačnikih v avtobusu
349 EUR Pri najmanj 20 plačnikih v avtobusu

- 5% do 15.1.2019

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 40 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine, parkirnine, mestne pristojbine za vstop avtobusa v Lucco in Piso, 2 polpenziona v hotelu 3*** sup. v dvoposteljnih sobah, degustacijo 4 vrst vina v Greve in Chianti, zobato vzpenjačo v Chertaldu, kuharski tečaj v toskanski vili, izlete in zunanje oglede po programu, vodenje/spremstvo in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin (krstilnica v Pisi 5,50 EUR,…).

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,85 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 80 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 20. 2. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.