02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

XXL potovanje, vključuje VSE

KAZAHSTAN - IZKUŠNJA NEPRIMERLJIVEGA

ODHOD: 23. 4. – 2. 5. 2019

KAZAHSTAN 23.4.2019

KAZAHSTAN 23.4.2019

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Nastanitev: Hotel
Trajanje: 11 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
20 1.980 
15 2.040
10 2.190

Cena: 1.980,00 €

Cena akontacije: 600,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 
ODHOD: 23. 4. – 2. 5. 2019

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

PROGRAM POTOVANJA:


1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE-ALMATY
Zbirališče na odhodnem letališču v Zagrebu/Ljubljani. V primeru poleta z drugega letališča bo organiziran prevoz na letališče. Polet proti destinaciji z vmesnim postankom.


2. DAN: ALMATY–ILI ALTAU NACIONALNI PARK (Z, K, V)
Zgoden jutranji pristanek v mestu Almaty. Pričakal nas bo lokalni predstavnik. Prevoz do hotela. Nastanitev. Počitek. Pozen zajtrk. Sledi vožnja v gorski svet. Trans Ili Altau. Do najvišje ležečega stadiona za hitrostno drsanje na svetu, na višini 1.691 m nadmorske višine. Sledi vožnja z gondolsko žičnico do imenitnega smučarskega centra Chimbulak, ki se nahaja na nadmorski višini 2.230 m. Organizirano kosilo v restavraciji. Popoldanska vožnja na Kok Tobe. Zabaviščni center in mesto z najvišje ležećim TV stolpom. Spomenik Beatlom…razgled. Večerja. Vrnitev v hotel.

3. DAN: ALMATY (Z, K, V)
Sladek pričetek dneva. Najprej bomo obiskali najbolj poznano tovarno čokolade Rakhat. Vsa četrt diši po čokoladi. Nato bomo obiskali Zeleni bazar, kjer se srečamo z vso živopisanostjo centralnoazijske tržnice. Kosilo. Popoldan bomo obiskali največje znamenitosti mesta. Predsedniška palača, Trg republike s spomenikom neodvisnosti, Trg Astana, Trg Abai in Palača republike. Obiskali bomo spominski park Panfilov, posvečen 28 narodnim herojem, nato leseno rusko pravoslavno katedralo Zenkov, izgrajeno iz lesa brez enega samega žeblja, spomenik z večnim ognjem spomeniku z večnim ognjem. Večerja.

4. DAN: ALMATY-NACIONALNI PARK CHARYN (Z, K, V)
Nacionalni park Charyn se nahaja dobrih 200 km iz Almatya. Lahko bi ga poimenovali kar mali brat Grand Canyona v ZDA. Panorama kanjona, ki ga je oblikovala erozija tal in reka Charyn je neprimerljiva. Sprehodili se bomo po kanjonu le v delu kanjona imenovanem »dolina gradov« zaradi slikovitih skalnih formacij (približno 2 km). Kanjon je v celoti dolg približno 150 km in ponekod globok do 300 m. Ponaša z raznoliko floro in fauno. Piknik kosilo v kanjonu (»lunch box«). Vrnitev v Almaty. Večerja.

5. DAN: ALMATY – JEZERO ALMATY (Z, K, V)
Dopoldan se bomo sprehodili aveniji Arbat, kjer se nahaja pisana tržnica, na kateri se predstavljajo lokalni umetniki in svoja dela tudi prodajajo. Nadalje sprehod po aveniji Panfilov. Kosilo. Vožnja do velikega jezera Almaty, ki se nahaja na 2.500 m nadmorkse višine. Kar v oči bode kričeče modro-turkizna barva jezera. V okolici so borovi gozdovi, gorski vorhovi in ledeniki. Ogled odlične predstave s sokoli in orli. Večerja v restavraciji s folklorno predstavo trebušnega plesa.

6. DAN: ALMATY – TAMGALY (Z, K, V)
Ta dan bomo namenili znamenitemu komplesku Tamgali. Ena največjih zbirk petroglifov je tudi dediščina na listi UNESCO. Nahaja se ob vznožju gorovja Chu Ili. Nedvomno je to najbolj poznan center petroglifov v velikem bazenu jezera Balkhash. Kosilo »lunch box«. Vrnitev v Almaty. Na poti bi morali videti polja maka, ki cveti približno v času našega potovanja. Večerja.

7. DAN: ALMATY-OBISK ETNOGRAFSKEGA CENTRA Z JURTAMI (Z, K, V)
V Almatiju bomo obiskali etnografski center. Naučili se boste pripraviti kazahstansko nacionalno jed burshak. Verjemite. Zadeva je božanska kljub enostavnosti. Obisk jurt in razlaga karakterističnih elementov tega tipičnega nomadskega bivališča. Prikaz vojaških veščin različnih obdobij, borbe, jahanja. Možnost jahanja, streljanja z lokom. Tipično kosilo. Spoznali boste tudi fermentirano kobilje mleko včasih tudi mleko kamele. Vrnitev v Almaty. Večerja.

8. DAN: ALMATY-ASTANA (Z, K, V)
Prevoz na letališče. Polet Almaty-Astana. Prestolnica. Futuristična, moderna, veličastna. Skrbno načrtovano mesto je plod arhitekturnih sanj in ustvarjanja japonskega arhitekta Kisha Kurukawe. Podali se bomo na panoramski ogled mesta na levi strani reke Ishim. Aleja Nurzhol, 97 m visok stolp Baiterek - simbol prestolnice, Predsedniška palača, Palača miru Normana Fosterja, , nacionalna univerza umetnosti, Nacionalni muzej Kazahstana, »Sultanova«degustacija nacionalne kuhinje in mini kuharskii tečaj, prikaz tipičnega kazahstanskega nakita, veličastni Khan Shatyr center (največji šotor na svetu, elipsoidne oblike, s prozorno streho, visok kar 150 m), v njem se skrivajo trgovine in restavracije. Opera, palača miru...

9. DAN, 30.10.: ASTANA (Z, K, V)
Dopoldan si bomo ogledali še razstavni kompleks, kjer se je odvijal EXPO 2017. Nur Alem je osrednja točka kompleksa. Sferična arhitektura se ponaša s premerom 80 m in višino 100 m. Več kot veličastno. Obisk veličastne centralne mošeje Khazret Sultan. Kosilo. Prosto do Večerje.

10. DAN: ASTANA – ODHODNO LETALIŠČE
Hotel bomo zapustili v najzgodnejšem jutru. Transfer na letališče. Polet z vmesnim prestopom do odhodnega letališča.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA:

1.980 EUR

Pri udeležbi najmanj 20 potnikov

2.040 EUR

Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

2.190 EUR

Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

- 5% do 15.1.2019

 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 230 EUR

POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 60 EUR

 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah odhodno letališče–Almaty in Astana-odhodno letališče z vmesnim prestopom, letališke in varnostne pristojbine (253 EUR na dan oblikovanja ponudbe), notranji polet Almaty-Astana v ekonomskem razredu, vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih, 8 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* (Almaty in Astana) v dvoposteljnih sobah, 8 kosil (2 od tega »lunch box«), 8 večerij, vse oglede po programu, vse vstopnine v muzeje po programu, vstopnine v nacionalni park, obisk naselja jurt, mini kuharski tečaj v naselju, 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v dneh potovanja v avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku,  vodenje/spremstvo v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

 

CENA NE VKLJUČUJE: obveznih napitnin (40 USD) – plačilo vodniku na poti.

 

VIZA: za potovanje v Kazahstan slovenski državljani ne potrebujejo vize.

 

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Opozarjamo tudi na možnost ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA V TUJINI Z ASISTENCO CORIS, ki ga prav vsem popotnikom močno priporočamo.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 600 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

 

ČAS ZA PRIJAVO:  do 15. 1. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.