02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

BENEČIJA, KUHARSKI TEČAJ V VILI MARGIGNANA, PATRICIJSKA VILA EMA, TREVISO, KOSILO Z BARONOM VON STEPSKI DOLIWA, DEGUSTACIJA…

ODHOD: 20. – 21. 10. 2018

KULINARIKA PO BENEŠKO 20.10.2018

KULINARIKA PO BENEŠKO 20.10.2018

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Nastanitev: Hotel
Trajanje: 2 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
30 259
25 273
20 293

Cena od: 259,00 €

Cena akontacije: 100,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 
ODHOD: 20. – 21. 10. 2018

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V - VEČERJA

1. DAN: MARIBOR – LJUBLJANA – BENEČIJA (K, V)
Na pot z avtobusom v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Benečije. V okolici Mogliana Veneta se bomo ustavili. Pričakovali nas bodo v Villi Margignani. Čudovita podeželska vila je last poznanega italijanskega kiparja Tonija Benettona. V njej ustvarja, živi, organizira kiparska srečanja in tudi omogoča kuharske tečaje. Pričakali vas bodo z aperitivom, Vilo – muzej si bomo tudi ogledali. Sledi organiziran kuharski tečaj v vili pod budnim očesom kuharskega mojstra. Naučili se bomo pripraviti eni tipično italijansko predjed, eno glavno jed….. za sladico pa seveda obvezno tiramisu po originalnem receptu. Če ne veste, svetovno znani tiramisu »so izumili« prav v Trevisu, ki je streljaj od naše vile. Po opravljenem tečaju sledi tudi bifejsko kosilo v vili. Popoldan bomo obiskali patricijsko vilo Emo, ki jo je leta 1.559 izgradil znameniti arhitekt Andrea Palladio kot rezidenco beneške družine Emo. Villa sodi na listo UNESCO v okviru zaščitene dediščine Palladijevih vil v Benečiji. Prevoz do kraja nastanitve. Malce počitka, večerja, nastanitev.

2. DAN: BENEČIJA – LJUBLJANA – MARIBOR (Z, K)
Zajtrk. Voden ogled Trevisa. Mesto je sedež znamenitih podjetij Benetton, Sisley, Stefanel, Geox, Diadora De'Longhi. Nekdanje keltsko mesto so kasneje zasedli Veneti. Bilo je pomembno postajališče ob Vii Postumia v času antičnega Rima, del beneške republike Serenissime…. Na sprehodu skozi mesto se bomo srečali z znamenitostmi.  Poznoromanska, zgodnjegotska cerkev svetega Frančiška je frančiškanska skupnost zgradila med letoma 1231 in 1270, Loggia dei Cavalieri, Piazza dei Signori,  cerkev svetega Nikolaja,  stolnica svetega Petra,  Palazzo dei trecento,  Piazza Rinaldi. Ponte di Pria (Kamniti most). Kratek čas se bomo ustavili pri sladolednem virtuozu Stefanu Dassie (med sladolednimi mojstri je zasedel 4. mesto v Evropi in bil del ekipe, ki je postala 2. na svetu). Po želji si boste privoščili sladoled. Vožnja v smeri Furlanije in posestva Rechsteiner v lasti plemiške družine Von Stepski-Doliwa. Del posestva baronov in vinsko klet si bomo ogledali in nato nadaljevali z izbranim kosilom. Z nami bo kosil mladi baron Florian. Le kaj nam bodo pripravili? Same dobrote Benečije: 6 hodni izbran meni bo spremljalo 6 vrst vina. Mladi baron je tudi sommelier, ki nam bo vino odlično predstavil. Potrebno se bo vrniti domov.

OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V - VEČERJA

CENA:
259 EUR     Pri najmanj 30 plačnikih v avtobusu
273 EUR     Pri najmanj 25 plačnikih v avtobusu
293 EUR     Pri najmanj 20plačnikih v avtobusu

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 40 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 EUR

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion v hotelu 3*/4* v dvoposteljnih sobah, vstopnino za obisk vile – muzeja Toni Benneton, krajši kuharski tečaj, bifejsko kosilo, 1 izbrano 6-hodno kosilo na posestvu Rechsteiner, degustacija 6 vrst vina, ogled posestva Rechsteiner, vstopno za ogled Vile Emo, izlete in zunanje oglede po programu, vodenje/spremstvo in organizacijo potovanja, posladek pri odhodu, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: pijače ob obrokih ali kakršnihkoli drugih morebitnih vstopnin.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov je sklenjeno z ZAVAROVALNICO TRIGLAV in se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.  

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,85 EUR.

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 100 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 20. 04. 2018 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.