02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

KAZAHSTAN - IZKUŠNJA NEPRIMERLJIVEGA

XXL potovanje
ODHOD: 22. 9. – 02. 10. 2018

KAZAHSTAN 22.9.2018

KAZAHSTAN 22.9.2018

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Nastanitev: Hotel
Trajanje: 11 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
20 2.150
15 2.210
10 2.290

Cena od: 2.150,00 €

Cena akontacije: 600,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 
ODHOD: 22. 09. – 02. 10. 2018

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja


1. DAN, 22.09.:  ODHODNO LETALIŠČE-ALMATY
Zbirališče na odhodnem letališču v Zagrebu/Ljubljani. V primeru poleta z drugega letališča bo organiziran prevoz na letališče. Polet proti destinaciji z vmesnim postankom.


2. DAN, 23.09.: ALMATY (K, V)
Jutranji pristanek v mestu Almaty. Pričakal nas bo lokalni predstavnik.  Prevoz do hotela. Nastanitev. Gremo na prvo spoznavanje! Najprej kosilo. Največje kazahstansko mesto s približno 1,8 milijonov prebivalcev od leta 1996 ni več glavno mesto. Obiskali bomo spominski park Panfilov, posvečen 28 narodnim herojem, ki so se borili proti nacistom v bitki pred Moskvo. Ogledali si bomo tudi leseno rusko pravoslavno katedralo Zenkov, izgrajeno iz lesa in brez enega samega žeblja, ustavili pa se bomo turi pred spomeniku z večnim ognjem. Obiskali bomo tržnico, kjer je moč kupiti tipične sladice. Pot nas bo vodila na goro Kok Tobe. Na gori se nahaja tudi najvišje ležeči TV stolp na svetu. Od tod se nudi najlepša panorama mesta. Do mesta se bomo spustili z žičnico. Večerja s folklorno predstavo.Nočitev.

3. DAN, 24.09.: ALMATY-ILE ALATAU NACIONALNI PARK (Z, K, V)
Za začetek dneva še kanček Almatya. Preko centralnega trga, mimo spomenika neodvisnosti,… Obiskali bomo tudi centralni muzej zgodovine.Sledi vožnja v gorski svet. Do najvišje ležečega stadiona za hitrostno drsanje na svetu, na višini 1.691 m nadmorske višine. Obkrožajo ga visoki vrhovi do 2.200 m. To drsališče  je eno najbolj poznanih na svetu in se lahko pohvali s številnimi svetovnimi rekordi v hitrosten drsanju. Kosilo, vrnitev v hotel. Večerja.

4. DAN, 25.09.: ALMATY (Z, K, V)
Dan bomo posvetili spoznavanju posebnosti mesta.Obiskali bomo etnografski center posvečen lokalnim obrtem. Seznanili se boste  s tehniko izdelava najbolj poznanega tekstila v Kazahstanu, katerega tehnika izdelave sega vse v čas, ko so državo naseljevala pretežno nomadska plemena. Gre za tekstil iz čiste ovčje volne, ki nastane zgolj s stiskanjem volnenih vlaken z uporabo vroče vode in mila. Strokovno se postopek imenuje polstenje, tekstilni izdelki pa so polsteni izdelki. Prave  čudeže ustvarjajo Kazahstanci iz te tkanine. Morda najbolj privlačne so preproge. Nič kaj ne zaostajajo tudi posebna oblačila. Sledi obisk Muzeja uporabnih in dekorativnih umetnosti Kasteev. Kar 23.000 eksponatov se skriva pod streho muzeja. Tako se obiskovalec sreča s slikami starih mojstrov, starim ruskim ikonografskim slikarstvom, nakitom, izdelki iz usnja, tkaninami, tapiserijami, modernimi izdelki, kipci… Kosilo. Popeljali se bomo še po poslovni četrti mesta in se nato odpeljali do velikega kanjona Almaty v bližini mesta. Na nadmorski višini 2.510 m se nahaja veliko jezero Almaty. Slikovito jezero je vir pitne vode za mesto, zato je obisk turistov omejen. Ob povratku v mesto se bomo ustavili na mestu, kjer se ukvarjajo s sokolarstvom. Tako se boste srečali s predstavo posebej treniranih ujed, torej sokolov, ki so jih skozi zgodovino domačini uporabljali za lov.  Vrnitev v hotel. Večerja, nočitev.

5. DAN, 26.09.: ALMATY-ALTYN EMEL NACIONALNI PARK–CHUNDZHA (Z, K, V)
Jutranji odhod do nacionalnega parka Altyn Emel. V srcu Azije, južno od največjega NP Junger Tau se nahaja NP Altyn Emel. Tu najdemo: pol-puščavo, stepo, reke, kanjone in visokogorje Tjanšana. Gorovje Katutau, Aktau,…. Opazovanje gorskih verig in njihovih pobočij. Nenaseljena pobočja odsevajo v odtenkih rdeče, modre, zelene, roza barve. Razlog je erozija, ki je ustvarila pravo »Lunino pokrajino«. Te gore so stare 400 milijonov let in so v daljni preteklosti rasle iz morskega dna.V času cvetenja se tod razprostira »mozaik alpskega cvetja«, kjer poleg 1400 vrst cvetja prav posebej izstopajo divji tulipani. Rezervat je tudi bogata zakladnica redkih, ogroženih in endemičnih vrst živali in rastlin. Puščavski jelen, gazele, gorska koza, antilope saiga, lisice, rdeči volkovi, Tien Shan rjavi medved in čudoviti turkmenski konji… Ob prihodu v Altyn-Emel si bomo ogledali tudi petroglife in seveda znamenite »pojoče« sipine. Spanje v preprostem penzionu.

6. DAN, 27.09.:CHUNDZHA –ZHARKENT - KANJON CHARYN(Z, K, V)
Po zajtrku se bomo odpeljali do Zharkenta. Tod se je leta 1882 končalo rusko zemeljsko osvajanje v trčenju s Kitajci. Mesto je predstavljalo mejo med imperialno Rusijo in Kitajsko, kar je še danes razvidno iz arhitekture številnih stavb. Obisk lesene kitajske mošeje.Kosilo. Skozi kanjon Charyn se bomo vrnili v Almaty. Kanjon je dolg približno 90 km in ga obiskovalci primerjajo z Grand Canionom v ZDA, čeprav je veliko manjši. Starost kanjona, ki dosega tudi 500 m višine naj bi bila 12 milijonov let. Kanjon se ponaša z raznoliko floro in fauno. Lahko se pohvali s kar 1.500 rastlinskimi vrstami, 60 vrstami sesalcev, 25 vrstami plazilcev in 100 vrstami ptic. Nastanitev, večerja, nočitev.

7. DAN, 28.09.: ALMATY – OBISK NASELJA Z JURTAMI (Z, K, V)
Zajtrk. Dan bo namenjen spoznavanju nekdanjega nomadskega načina življenja v Kazahstanu. Nedaleč Almatiya stoji takšno naselje s tipičnimi bivališči, šotori, imenovanimi jurta. Gostje se bodo srečali  s posebno dobrodošlico, ritualom »shashu«, prevedeno v spanje s sladkarijami… Ogledali si bomo naselje, vodnik nam bo predstavil življenje nomadov v jurtah, srečali se boste z ritualom »tusau kesu«, pisano igro »atpenaudarsak«. V nomadskem naselju bomo imeli tudi tipično kosilo (znameniti pilav, solata, kruh, čaj). Sledi kratek kuharski tačaj, na katerem vas bodo podučili, kako pripraviti »baursak«, tipična jed, podobna našim krofom. Vrnitev v Almaty. Večerja, nočitev.

8. DAN, 29.09.: ALMATY- ASTANA (Z, K, V)
zajtr. Prevoz na letališče. Polet Almaty-Astana. Da, Astana je prestolnica nekega drugega časa. Futuristična, moderna, veličastna. Skrbno načrtovano mesto je plod arhitekturnih sanj in ustvarjanja japonskega arhitekta Kisha Kurukawe. Dober milijon prebivalcev šteje. Podali se bomo na panoramski ogled mesta na levi strani reke Ishim. Veličastni bulevar Nurzhol, 97 m visok stolp Baiterek - »drevo življenja«, simbol prestolnice, predsedniška palača, Palača miru Normana Fosterja (77 m visoka piramida), centralna mošeja Khazret Sultan, etno-spominski kompleks Atameken, nacionalna univerza umetnosti….Kosilo, večerja. Nastanitev v hotelu.

9. DAN, 30.10.: ASTANA (Z, K, V)
Ta dan bomo posvetili delu mesta, ki leži na desnem bregu reke Ishim. Muzej prvega predsednika Kazahstana z zbirkami nagrad, orožja, Stari trg, Centralna koncertna dvorana, izgrajena leta 2009, ki se lahko pohvali kar s 55.000 m² površine, Khan Shatyrzabaviščni center (največji šotor na svetu, elipsoidne oblike, s prozorno streho, visok kar 150 m, v katerem se skrivajo trgovine, restavracije, kino, welness center, pokrita plaža… na površini približno 10 nogometnih igrišč.). Opera. Organizirana bosta tudi kosilo in večerja. Nočitev.


10. DAN, 01.10: ASTANA (Z, K, V)
Zajtrk. Le 35 km iz Astane se nahaja muzej Alzhir. Večni opomin na stalinistične čase. Gre v bistvu za nekdanji gulak, koncentracijsko taborišče za žene, dekleta, matere, sestre… obtoženih »izdajalcev domovine«. Njihov edini greh je bil v tem, da so bile v sorodu, v povezavi z namišljenimi sovražniki  Sovjetske zveze. Nedolžne žrtve s v takem gulaku bivale 5 do 8 let.  Po ogledu muzeja sledi povratek. Kosilo. Popoldan si bomo ogledali še razstavni kompleks, kjer se je odvijal EXPO 2017. NurAlem je osrednja točka kompleksa. Največja stavba takšne konstrukcije na svetu. Sferična arhitektura se ponaša s premerom 80 m in višino 100 m. Nora arhitektura….. Večerja. Nočitev.

11. DAN, 02.10.: ASTANA – ODHODNO LETALIŠČE
Hotel bomo zapustili v najzgodnejšem jutru. Transfer na letališče. Polet z vmesnim prestopom do odhodnega letališča.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA:
2.150 EUR    Pri udeležbi najmanj 20 potnikov
2.210 EUR    Pri udeležbi najmanj 15 potnikov
2.290 EUR    Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO:280 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 80 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah odhodno letališče–Almaty in Astana-odhodno letališče z vmesnim prestopom, letališke in varnostne pristojbine (258 EUR na dan oblikovanja ponudbe), notranji polet Almaty-Astana v ekonomskem razredu, vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih, 8 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* (Almaty in Astana) in 1 nočitev z zajtrkom v penzionu v Chunji (brez klasifikacije) v dvoposteljnih sobah,  9 kosil, 9 večerij, vse oglede po programu, vse vstopnine v muzeje po programu, vstopnine v nacionalni park, prevoz z žičnico Almaty, obisk naselja jurt, mini kuharski tečaj v naselju, 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v dneh potovanja v avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku,  vodenje/spremstvo v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: obveznih napitnin (40 USD) – plačilo vodniku na poti.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!
Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.


MOREBITNA CEPLJENJA: Za Kazahstan ni obvezno nobeno cepljenje. Za vse, ki potujejo v dežele izven Evrope, Severne Amerike in Avstralije pa je cepljenje proti hepatitisu A in B priporočljivo. Potrebno je eno cepljenje. Še bolj pa je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B hkrati. Potrebna sta dva cepljenja. Odločitev je seveda vaša. Svetujemo vam, da se najkasneje mesec pred odhodom oglasite na Zavodu za zdravstveno varstvo.

VIZA:za potovanje v Kazahstan slovenski državljani ne potrebujejo vize.

OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.

Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,…  Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. člena Obligacijskega zakonika.
GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).
Tečaj USD je vil v času izračuna: 100 USD = 80,81 EUR

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov je sklenjeno z ZAVAROVALNICO TRIGLAV in se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.  

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.
ZAVAROVANJE POTNIKOV: Opozarjamo tudi na možnost ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA V TUJINI Z ASISTENCO CORIS, ki ga prav vsem popotnikom močno priporočamo.

PRIJAVA:vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.siali na telefon 02 2350 500.Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 600 EUR.Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO:  do 30. 05. 2018 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.