02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

POČITOVANJE

VZNEMIRLJIVA ŠRILANKA & ODDIH NA OBALI

ODHOD: 27. 10. - 4. 11. 2019


RAZPRODANO!

VZNEMIRLJIVA ŠRILANKA IN ODDIH NA OBALI 27.10.2019 RAZPRODANO

VZNEMIRLJIVA ŠRILANKA IN ODDIH NA OBALI 27.10.2019 RAZPRODANO

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Destinacija: Azija
Trajanje: 9 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
20

1.389 

15

1.450 

10

1.550 

PDF Program v .pdf (PDF / 3,06 MB)

Cena: 1.389,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 
ODHOD: 27. 10. – 4. 11. 2019


OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

 

1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE - COLOMBO

Zbirališče potnikov na odhodnem letališču v Ljubljani/Zagrebu. V primeru drugih bližnjih letališč bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Šrilanki.

 

2. DAN: COLOMBO – PINAWELLA – SIGIRIYA (V)

Po pristanku na letališču bomo nadaljevali pot v notranjost te otoške države. Vožnja do Pinnawelle, kjer bomo obiskali sirotišnico za slone, v katerem je zatočišče našlo več kot 60 slonov in tudi malih slončkov, ki so jih mamice zapustile v divjini. Najlepše je videti, kako po stekleničkah hranijo mladiče in kako se tisti malo večji kopajo v reki. Vožnja do hotela. Nastanitev.

 

3. DAN: SIGIRIYA – POLONARUWA - NACIONALNI PARK MINNERIYA (Z, V)

Polonaruwa, druga antična prestolnica otoka. O veličastnosti mesta še danes pričajo ostanki in impresivni vodni rezervoarji z namakalnimi sistemi in umetnimi jezeri. Vožnja do NP Minneriya. Področje nacionalnega parka zajema 1.600 km². Izlet z džipi v osrčje parka, kjer bomo iz varne razdalje lahko opazovali črede makakov, divjadi, množico slonov z vodjem krdela na čelu in tudi kakega leoparda. Vrnitev v hotel.

 

4. DAN: SIGIRIYA – KANDY (Z, V)

Ogled fascinantne Sigiriye. Trdnjava nad trdnjavami, pol boginja, pol princesa. Od leta 1982 je pod zaščito UNESCA. Največji umetniki tistega časa so izdelali čudovite freske Nebeških deviških deklic iz Sigiriye. Na poti do regije Matale se bomo ustavili v vrtu začimb. Popoldanski prihod v Kandy, ki  predstavlja središče tradicionalnih  umetnosti in religiozno središče Šrilanke. Zvečer si bomo ogledali Tempelj zoba, kjer v sedmih šatuljah hranijo enega od Budinih zob. Nastanitev v hotelu.

 

5. DAN: KANDY – PLANTAŽE ČAJA - OBALA (Z, V)

Šrilanka je poznana po čaju izjemne kakovosti. Ustavili se bomo na eni od plantaž, a tudi »čajnih« manufaktur. Degustacija te plemenite pijače. Možnost nakupa različnih vrhunskih čajev. Nadaljevanje poti na zahod, na obalo. Nastanitev v hotelu. Popoldansko predajanje soncu in morskim užitkom.

 

6. in 7. DAN: OBALA (Z, V)

Storitev polpenziona. Prosto za predajanje sončnim žarkom, ki vas bodo božali v toplem vetru. Lenobni zaključek potovanja se bo prav prilegel.

 

8. DAN: OBALA – COLOMBO (Z, V)

Prevoz do šrilanške prestolnice. Colombo iz dneva v dan spreminja svojo podobo. Mesto si bomo tudi ogledali. Obzidje s starim parlamentom, številne stare rezidence okoli cimetovih vrtov, budistični, hinduistični templji, mošeje. Poslovno središče okoli novega parlamenta, WTC. Trg neodvisnosti. Sledi poslovilna večerja. Vožnja proti letališču, kjer moramo biti približno ob polnoči.

 

9. DAN: COLOMBO – ODHODNO LETALIŠČE

Polet proti odhodnem letališču z vmesnim prestopanjem. Pristanek na odhodnem letališču Ljubljana/Zagreb. V primeru drugih letališč sledi organiziran transfer do odhodnega mesta.

 

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA:
1.379 EUR Pri udeležbi najmanj 20 potnikov
1.440 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov
1.560 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

- 5% do 15.1.2019

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 210 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 60 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah odhodno letališče–Colombo-odhodno letališče z vmesnim prestopom, letališke in varnostne pristojbine (230 EUR na dan oblikovanja ponudbe), vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih, 6 polpenzionov v hotelih 4* in 4* superior v dvoposteljnih sobah, 1 poslovilna večerja, vse oglede po programu, vstopnine po programu (tempelj zlatega zoba v Kandyju, NP Minneriya – safari z džipi, obisk plantaže čaja, Pinnawela, Polonnaruwa, Sigiriya), 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v dneh potovanja v avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku, vodenje/spremstvo v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: vize, obveznih napitnin (30 USD) – plačilo vodniku na poti.

STROŠEK PRIDOBITVE VIZE: 45 EUR

Viza: 30 dni pred odhodom je potrebno dostaviti na agencijo potni list. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po izhodu iz države, imeti 2 prazni strani.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 400 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 15. 1. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

 

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Dokumenti

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.