02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

ZANZIBAR

EKSOTIČNE POČITNICE DRUGAČE

ODHOD: 2. – 10. 2. 2019


ZANZIBAR - EKSOTIČNE POČITNICE DRUGAČE 2. - 10. 2. 2019

ZANZIBAR - EKSOTIČNE POČITNICE DRUGAČE 2. - 10. 2. 2019

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Destinacija: Afrika
Nastanitev:
Prevoz: Letalo
Trajanje: 9 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
20 1.695
15  1.740
10  1.780

Cena od: 1.695,00 €

Cena akontacije: 400,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 2. - 10. 2. 2019


1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE-ZANZIBAR
Zbirališče potnikov na odhodnem letališču v Ljubljani/Zagrebu. V primeru drugih bližnjih letališč bo organiziran prevoz na letališče. Polet z vmesnim prestopom proti Zanzibaru.  

2. DAN: ZANZIBAR (STONE TOWN)

Pristanek na Zanzibarju. pričakovali nas bodo predstavniki lokalne agencije. Sledi prevoz do hotela v najstarejšem jedru otoške prestolnice Zanzibar, v Stone Town, ki tvori staro mesto zapuščino. Popoldanski voden ogled znamenitega kamnitega mesta »Stone Town«. Ozke ulice. Nekje na ovinku se zaletiš v šolo, kjer slišiš otroke kako berejo verze iz Korana, senčno dvorišče obkrožajo visoka drevesa, nedaleč se sliši hihitanje žena, ki zakrite za bui-bui (tančicami) veselo klepetajo v sončnem dopoldnevu. Trgovine, Beit el - Ajaib (hiša čudežev), ki jo je dal zgraditi Sultan Bargadash leta 1.883, stara utrdba, ki so jo Arabci izgradili za varovanje pred napadi Portugalcev, stari trg sužnjev, tržnica, anglikanska katedrala, mošeje… neverjetni vrvež. Če bomo imeli srečo, bomo srečali tudi kakšnega masajskega bojevnika v rdečem oblačilu, ki je prišel s kontinentalne Tanzanije. Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. DAN: STONE TOWN, ZAČIMBE (Z)
Zajtrk. Dopoldan si bomo ogledali vrt začimb. Zanzibar ni brez razloga dobil naziv otok začimb. Nageljnove žbice, cimet, poper,…. Vrnitev v hotel. Prosto. Nočitev.

4. DAN: NARAVNI REZERVATI JOZANI Z OPICAMI, SVAHILIJSKA VAS (Z)
Zajtrk. Kljub temu, da je večji del otoških gozdov izginilo zaradi kmetijske uporabe zemlje je na otoku še vedno ostalo naravno zaščiteno območje gozd Jozani, ki meri 44 m². Na območju se nahaja veliko mokrišče z mangrovami, v gozdu se nahaja kar 100 različnih vrst dreves, različnega rastlinja, več kot 50 vrst metuljev in 40 vrst ptic. Srečamo pa se lahko s posebno, izredno redko endemično vrsto opice rdeči Kolubus, ki živi zgolj na Zanzibarju. Slabo uro se bomo sprehodili skozi ta pisan gozd. Sledi srečanje z otoško svahili kulturo., glasbo, plesom. Obiskali bomo vasico, kjer bo prilika pokukati v vsakdanje življenje podeželskih otočanov. Kako fantiči obirajo kokosove orehe, žene skrbijo za domače ognjišče, kako s palmovimi listi pokrivajo strehe,…. Vrnitev v Stone Town. Nočitev.

5. DAN: STONE TOWN – POČITNIŠKI HOTEL NA OBALI (Z, K, V)
Zajtrk. Vožnja do počitniškega obalnega hotela. Nastanitev v hotelu. Storitev polnega penziona. Gremo pod palmo, v sinje morje in s stopali v belo mivko.

6. DAN: POČITNIŠKI HOTEL NA OBALI (Z, K, V)
Storitve polnega penziona. Uživanje na obali.

7. DAN: POČITNIŠKI HOTEL NA OBALI (Z, K, V)
Storitve polnega penziona. Koriščenje hotelskih kapacitet in uživanje na plaži.
   
8. DAN: POČITNIŠKI HOTEL NA OBALI  - ODHODNO LETALIŠČE (Z)
Zajtrk. Prost dopoldan za uživanje na obali. Popoldan pa sledi transfer na letališče. Predviden popoldanski polet v smeri odhodnega letališča z vmesnim prestopanjem.

9. DAN: ODHODNO LETALIŠČE
Jutranji prihod na odhodno letališče. Konec afriške izkušnje.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA:
1.695 EUR    Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
1.740 EUR    Pri najmanj 15 gostih v avtobusu
1.780 EUR    Pri najmanj 10 gostih v avtobusu

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 250 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 140 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah odhodno letališče–Zanzibar-odhodno letališče z vmesnim prestopom, letališke in varnostne pristojbine (na dan izdelave programa v znesku 328,42 EUR), avtobusne prevoze po programu v turističnih avtobusih (preprosti, 20 sedežni), 3 nočitve z zajtrkom v manjšem hotelu 4* v Stone Townu, 3 polne penzione v počitniškem hotelskem kompleksu na obali,  ogled Stone Towna in vrta začimb, obisk naravnega rezervata Jozani in svahilijske vasi,spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku na vodenih ogledih, vodenje/spremstvo v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: pijače ob obrokih, napitnin lokalnim vodnikom in voznikom, kar znaša 20 USD po osebi. Ta znesek boste po prihodu na Zanzibar poravnali vašemu vodniku (prosimo, imejte pripravljen natančen znesek, stroška pridobitve vize.

STROŠEK PRIDOBITVE VIZE:   50 USD

Viza: 30 dni pred odhodom je potrebno dostaviti na agencijo potni list. Potni list mora biti veljaven še 6 mesecev po izhodu iz države, imeti 2 prazni strani.
Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

NASTANITVE – TEM SMO NAMENILI POSEBNO POZORNOST:
Nastanitvam smo posvetili posebno pozornost.  Ob bivanju v starem jedru mesta Zanzibar je
priporočljivo bivati v manjšem tipičnem hotelu arabske arhitekture, da si čim bliže dogajanju. Hoteli so kljub 4* preprosti, mali, zaznamuje jih večinoma atraktivna lokalna arabsko inspirirana arhitektura. Predviden hotel na obali pa je šarmanten, z lepo razporeditvijo bivalnih objektov, ne prevelik, ob imenitni beli peščeni plaži, bogat s palmami.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.
MOREBITNA CEPLJENJA: Za Zanzibar ni obvezno nobeno cepljenje. Za vse, ki potujejo v dežele izven Evrope, Severne Amerike in Avstralije pa je cepljenje proti hepatitisu A in B priporočljivo. Potrebno je eno cepljenje. Še bolj pa je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B hkrati. Potrebna sta dva cepljenja. Odločitev je seveda vaša. Svetujemo vam uporabo repelentov proti komarjem. Svetujemo vam, da se najkasneje mesec pred odhodom oglasite na Zavodu za zdravstveno varstvo.

Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,…  Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. člena Obligacijskega zakonika.
GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).
Tečaj USD je vil v času izračuna: 100 USD = 80,81 EUR


ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov je sklenjeno z ZAVAROVALNICO TRIGLAV in se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.  

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 600 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 30. 07. 2018 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.