02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

SILVESTROVANJE

MAROKO – SILVESTRSKA PRAVLJICA POD ATLASOM

ODHOD: 27. 12. 2019 - 4. 1. 2020

MAROKO – SILVESTRSKA PRAVLJICA POD ATLASOM, 27. 12. 2019

MAROKO – SILVESTRSKA PRAVLJICA POD ATLASOM, 27. 12. 2019
 
Pri minimalnem številu gostov      Cena
35 1.049 
25 1.089 
15 1.129 €

Cena od: 1.049,00 €

Cena akontacije: 300,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 27. 12. 2019 – 4. 1. 2020

1. DAN: SLOVENIJA – BENETKE – CASABLANCA
Predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah prevoz iz Slovenije (Ljubljana) do letališča v Benetkah, od koder bomo poleteli proti Casablanci. Pristanek v Casablanci v nočnih urah. Prevoz do hotela v Casablanci in nočitev.

2. DAN: CASABLANCA – RABAT (Z, V)
Dopoldan ogled Casablance. Ustavili se bomo pri mošeji Hassana II., ki velja za velik arhitekturni čudež. Zapeljali se bomo do obalnega predela »La Corniche« in se ustavili na trgu Mohameda V., upravnega središča Casablance. Sledi vožnja do Rabata. Ogled glavnega mesta in političnega središča Maroka. Ogled zunanjosti Kraljeve palače ter Hasanovega stolpa, minareta nedokončane mošeje Yakuba al-Mansurja in mavzoleja Mohameda V., maroškega sultana in kralja, ki je Maroko s pogajanji s Francozi popeljal v neodvisnost. Sledi še postanek pri kasbi Oudayas, zgrajeni v času dinastije Almohadov. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: RABAT – MEKNES – VOLUBILIS – FES (Z, V)
Dopoldanska vožnja v Meknes, ki je svojo zlato dobo kot vladarska prestolnica doživel v 18. st., ko ga je v »maroški Versailles« povzdignil sultan Moulay Ismail. Nekaj let pred njegovo smrtjo naj bi dokončali tudi Bab Mansour, znamenita maroška mestna vrata s čudovitimi mozaiki, ki se nahajajo v neposredni bližini trga el-Hedim. Zunanji ogled umetnega zbiralnika vode Sahrij Swani, videli pa bomo tudi ostanke kraljevih konjušnic in žitnih kašč ter mavzoleja Moulaya Ismaila. Nadaljevanje do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta z dobro ohranjenimi mozaiki, ki je Bab Mansourju posodil svoje stebre. Dan bomo sklenili v Fesu, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. DAN: FES (Z, V)
Ogled Fesa. To maroško kraljevo mesto si je prislužilo naziv Meka zahoda. V verskem in kulturnem pomenu je pred drugimi mesti, saj je njegova univerza al-Karaouine iz 9. st. najstarejša neprekinjeno delujoča medresa (islamska izobraževalna ustanova). V veliki medini starega dela mesta Fes el Bali pod zaščito UNESCA, ki je med najstarejšimi in največjimi urbanimi peš conami sveta, si bomo ogledali zunanjost mošeje al-Karaouine in mavzoleja Moulaya Idrissa II. ter medreso Attarine. Spoznavanje starih obrti in postanek v kateri izmed prodajaln v vznemirljivi medini. V Fes el Jedidu bomo občudovali zunanjost Kraljeve palače in se sprehodili skozi staro judovsko četrt. Dolg dan bo za nami, vrnili se bomo v hotel, večerja in nočitev.

5. DAN: FES – IFRANE – ERFOUD (JEEP SAFARI) – SILVESTROVANJE (Z, V)
Po zajtrku se bomo podali preko Srednjega Atlasa, poznanega po čudovitih cedrovih gozdovih. Ustavili se bomo v naselju Ifrane, pomembnemu letoviškemu kraju, ki je poznan po rdečih strehah v alpskem slogu, kjer smučajo tudi Maročani. Nadaljevanje skozi Midelt in Errachidio proti Erfoudu. Tod še vedno srečamo maroške Berbere ter njihove vasi, črede ovac, gozdove borovcev, cedre in zimzeleni hrast ter nasade oljk, jablan in datljevih palm. Med vožnjo po neukročeni pokrajini Atlasa nas ob poti pozdravljajo ksarji in kasbe – nekoč obzidana mesta in utrdbe na poti proti kraljevim mestom. Prihod v Erfoud, ki je zaradi bližine najlepših saharskih sipin in slikovitosti pokrajine prizorišče mnogih filmov, med njimi Mumije in Princa Perzije. S terenskimi vozili se bomo podali na pustolovščino med veličastne sipine Erg Chebbi (doplačilo), najvišje dosežejo do 150 m višine.* Nastanitev v hotelu, večerja. Ob doplačilu predlagamo novoletno večerjo s programom, kjer bomo skupaj dočakali Novo leto.
* V primeru poznega prihoda in odvisno od ure sončnega zahoda lahko vožnjo po sipinah s terenskimi vozili prestavimo v naslednje jutro in skupaj pričakamo sončni vzhod.

6. DAN: NOVO LETO! ERFOUD – POT TISOČERIH KASB – OUARZAZATE (Z, V)
Prvi dan novega leta in novih moči. Po zajtrku postanek pri starodavnem namakalnem sistemu »khettara«, nato nadaljevanje do Visokega Atlasa in čudovite soteske Todra, ene najbolj veličastnih naravnih lepot Maroka. Reka je tukaj urezala v površino zemlje številne kanjone. Zadnjih 600 m je osupljivih, saj se sonce le zjutraj dotakne dna soteske, ki je ponekod široka le pičlih 10 m, rožnate stene pa se vzdigujejo več kot 160 m visoko. Nadaljujemo po »poti tisočerih kasb«, ki jo kitijo prelepe datljeve palme in Dolini vrtnic do mesta Ouarzazate, kjer se bomo ustavili pri kasbi Taourirt (zunanji ogled), v kateri je živela družina Glaoui, ki je v zameno za podporo Francozom do pridobitve neodvisnosti Maroka imela popolnoma proste roke. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN: OURZAZATE – AIT BENHADDOU – MARAKEŠ (Z, V)
Zgodaj zjutraj vožnja do utrjene eksotične berberske vasice Äit Benhaddou pod zaščito UNESCA, ki se lahko pohvali s tako bogato filmografijo kot redki kraji sveta (Lawrence Arabski, Sodoma in Gomora, Jezus iz Nazareta, Gladiator in Aleksander). Nadaljevanje čez 2260 m visoki prelaz Tizi n'Tichka do Marakeša. Že od daleč bo pozdravljal minaret Koutoubia. Sledi ogled »rdečega bisera juga«, kjer je v času francoskega protektorata v 20. st. ekcentrični marakeški paša, znan kot Gospodar Atlasa, postal veliki ambasador mesta in Marakeš se je vpisal na turistični zemljevid najbolj glamuroznih mest na svetu. Prosti čas pa bomo preživeli v najživahnejšem kotu Afrike, kot pravijo trgu Djema el-Fna, kjer domačini uživajo v slastni maroški kuhinji, kupujejo sadje, zdravila in si mimogrede popravijo zobe, preden prisluhnejo pripovedovalcem zgodb in krotilcem kač. Obiskali boste krajevno lekarno in spoznali kraljestvo začimb, dišav, čajev in arganovega olja, ki podarja večno mladost. Sledi še ogled grobnice dinastije Saaditov, ki so po zatonu Fesa v 16. st. Marakeš spet izbrali za prestolnico, in palače Bahia, ki je dobila ime po ženi velikega vezirja Si Mousse. Večerja in nočitev v hotelu.

8. DAN: MARAKEŠ – CASABLANCA (Z)
Po zajtrku bo cel dan namenjen za raziskovanje Marakeša. Podate se lahko po nakupih na tržnico, obiščete katerega izmed številnih muzejev ali pa namenite ta čas za uživanje in sproščanje ob maroškem čaju. V večernih sledi prevoz do letališča v Casablanci, od koder bomo v nočnih urah poleteli proti Benetkam.

9. DAN: MAROKO – BENETKE – SLOVENIJA*
Pristanek v zgodnjih jutranjih urah. Sledi organiziran prevoz do Slovenije.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

 

CENA:
1.049 EUR Pri udeležbi najmanj 35 potnikov
1.089 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov
1.129 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 140 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 10%

CENA VKLJUČUJE: organiziran povratni prevoz do letališča v Benetkah (iz Ljubljane), letalski prevoz na relaciji Benetke - Casablanca - Benetke, letališke in varnostne pristojbine, vse prevoze po programu, šest večerij in sedem zajtrkov v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah (lokalna kategorija), zunanje oglede po programu z lokalnim vodnikom, vstopnine v grobnico dinastije Saaditov, palačo Bahia in medreso Attarine, spremstvo slovenskega vodnika in organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: doplačilo za silvestrsko večerjo s programom 75 EUR/osebo, obvezne napitnine 45 EUR/osebo, velja tudi za otroke (ki jo poravnate slovenksemu vodniku), jeep safari 45 EUR/osebo, morebitne vstopnine v mošeje Hassana II. 14 EUR/osebo.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 300 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 15. 11. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

OPOMBA: Progam se izvaja v sodelovanju s partnersko agencijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.