02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

SILVESTROVANJE

NOVOLETNA VALENCIJA

ODHOD: 30. 12. 2019 - 2. 1. 2020

NOVOLETNA VALENCIJA, 30. 12. 2019

NOVOLETNA VALENCIJA, 30. 12. 2019
 
Pri minimalnem številu gostov      Cena
35 589 
25 619 
15 639 €

Cena od: 589,00 €

Cena akontacije: 200,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 30. 12. 2019 – 2. 1. 2020

1. DAN : (SLOVENIJA) ZAGREB - VALENCIJA
Predvidoma v jutranjih urah zbor potnikov na letališču pri Zagrebu (ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet predvidoma v dopoldanskih urah v Valencijo, tretje največje špansko mesto, »Mesto rož« zaradiš tevilnih vrtov in parkov.. Vožnja skozi moderni del mesta, ki impresionira vsakogar. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrava. Na bregovih in v kanalu nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, ampak povsem praktičen značaj. Zunanji ogled stavb: l'Hemisferic, Muzeja znanosti princa Filipa, l'Umbracle, l'Oceanografic, Operne hiše in centra za umetnost, l'Agora – prostor za koncerte in športne prireditve, mostu l'Assut... Futuristične promenade kažejo pot do steze Formule 1, teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Nastanitev v hotelu.

2. DAN VALENCIJA – (IZLET V EDINSTVENO VAS REQUENA Z DOLGO VINOGRADNIŠKO TRADICIJO*) (Z)
Prost dan v Valenciji. Priporočamo izlet v Requeno in uživanje v valencijskem vinu, lokalni kulinariki in bogati kulturni dediščini (doplačilo). Slabo uro vožnje, zahodno od Valencije se nahaja edinstvena vasica Requena . Postala je sinonim za vinogradništvo in španska vina ter jamstvo za najbolj kvalitetna in prestižna vina. Obiskali bomo eno izmed številih kleti, spoznali kulturo in tradicijo proizvodnje vin in Cave (peneče špansko vino) ter okusili lokalno kulinariko. Sprehod skozi najstarejši del La Villa je posebno doživetje - potovanje po srednjeveških jamah. Hiše Requne imajo namreč svojo lastno jamo, ki so jo uporabljali kot klet, shrambo, silos ali zatočišče. 22 jam pod glavnim trgom je iz časa prisotnosti islama. Popoldne povratek v Valencijo. Silvestrovanje na prostem pri Mestni hiši ali v restavraciji (doplačilo).

3. DAN: VALENCIJA – (ZASANJANA DEŽELA DON KIHOTA IN SANCHA PANSE*) - VALENCIJA (Z)
Prost dan v Valenciji. Možnost dodatnega izleta v deželo Don Kihota v pokrajini La Mancha (doplačilo). Lepoto lamanške pokrajine, njenih mlinov na veter in srednjeveških gradov je v nesmrtnost povzdignil Cervantes v epskih prigodah Don Kihota. Vožnja do kraja Campo de Criptana, kjer stoji 10 mlinov na veter iz 16. sotletja, ki predstavljajo ostanek nekdaj največje skupine mlinov v La Manchi. Vožnja do Puerto Lapice, kjer je gostilničar restavracije Don Kihota povišal v viteza. Nato Consuegra z 11 mlini na veter in lepo obnovljenim gradom. Postanek v El Tobosu, ki je med vsemi vasmi najbolj povezana z Don Kihotom. Cervantes je ta kraj izbral za rojstni kraj Dulcineje, ljubezni don Kihota. Postanek pri čudovitem gradu Belmonte. Vrnitev v Valencijo. Praznično vzdušje je občutiti na vsakem koraku v mestu; v Valenciji decembra organizirajo številne cirkuške predstave, največji cirkus je vsekakor Gran Circo Wonderland, ki ga postavijo v Bioparku. Prav tako posebno vzdušje je pri Muzeju znanosti, kjer lahko poleg znamenite Hemisfere drsate na največjem mestnem drsališču. Zvečer priporočamo tipično špansko večerjo - paello, ki so jo »izumili« prav v Valenciji (doplačilo).


4. DAN: VALENCIJA – ZAGREB (SLOVENIJA) (Z)
Zajtrk v hotelu. Ogled (z metrojem in peš) starega mestnega jedra Valencije, ki je ohranilo klasično špansko podobo. Katedrala, zgrajena v gotskem stilu z izjemnim portalom in osmero kotnim zvonikom - mestnim simbolom. Staro poslopje borze La Lonja, izjemno poznogotsko trgovsko središče iz 15. stoletja,.. Sprehod skozi imenitno pokrito tržnico Central iz leta 1928, Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Možnost obiska katerega izmed številnih muzejev. Popoldne vožnja na letališče in polet v Zagreb. Možen prevoz v Slovenijo (doplačilo).

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk

CENA:
589 EUR Pri udeležbi najmanj 35 potnikov
619 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov
639 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 129 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 10%

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami, avtobusni prevoz po program, 3 nočitve z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi, zunanje oglede po program, spremstvo in organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: dodatne ponudbe (večerja s paello 25 EUR, silvestrska večerja s programom 119 EUR, izlet v Requeno s pokušino vin in prigrizki 49 EUR, izlet v deželo Don Kihota 59 EUR, povraten prevoz iz slovenije na letališče 40 EUR). Morebitnih vstopnin. Izleti so cenovno oblikovani pri minimalno 20 udeležencih.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 15. 11. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

OPOMBA: Progam se izvaja v sodelovanju s partnersko agencijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.