02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

kapadokija - Mesečeva Pokrajina In Počitnice Ob Turkizni Obali

kapadokija - Mesečeva Pokrajina In Počitnice Ob Turkizni Obali

Osnovni podatki

Država:
Destinacija:
Mesto:
Nastanitev: kapadokija
 

PROGRAM POTOVANJA:1. DAN: SLOVENIJA - ANTALYAZbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika dve uri pred predvidenim poletom. Polet letala do Antalye. Sprejem gostov na letališču. Prevoz z letališča do hotela 3*, namestitev, večerja in nočitev.2. DAN: ANTALYA – KAPADOKIJA (Mesečeva pokrajina)Po zgodnjem zajtrku vožnja preko pogorja Taurus do mesta Konya, ki je bila v času Seldžukov anatolski kulturni center. Ogled Mevlanovega mavzoleja iz 13. stoletja, ki hrani nekaj najpomembnejših relikvij islamskega sveta in kjer je Mevlanova grobnica. Znani teolog Mevlana je ustanovil mistično mohamedansko bratovščino "Plesoči derviši", ki je Konyi pustila močan pečat. Kosilo (ob doplačilu). Popoldan nadaljevanje poti proti Kapadokiji, imenovani tudi Mesečeva pokrajina, ki zaradi svojih geoloških in kulturnih značilnosti privablja turiste iz vsega sveta. Ogled podzemnega mesta, kjer so bile hiše v vasi zgrajene okoli stotih tunelov, ki so povezovali to podzemno mesto. Tuneli se še danes uporabljajo. Štiri nadstropja so odprta za oglede. V nadaljevanju postanek v delavnici preprog in demonstracija izdelave in tkanja. Namestitev v hotelu 4*, večerja, nočitev. Zvečer možnost ogleda folklorne predstave - turški večer (ob doplačilu). 3. DAN: KAPADOKIJAPo zajtrku ogled muzeja Göreme s freskami, ki je muzej na prostem, kjer so živeli menihi. Znane so cerkve s freskami, vklesane v skalo in grajene iz vulkanskih kamnin. Nadaljevanje poti do gorovja Uchisar in naravne trdnjave Uchisar izklesane iz skale (notranji ogled ob doplačilu), ki je najvišja panoramska točka Kapadokije, od koder se odpira pogled na čudovito pokrajino Kapadokijo. Skozi stoletja so vulkani z izbruhi pepela in kamenja izravnali relief, številni tektonski premiki, voda in veter pa so oblikovali značilne oblike pokrajine. Kapadokija velja za eno najbolj slikovitih pokrajin na svetu. Kosilo (ob doplačilu). Ogled keramične delavnice v Avanosu, ki je znan po keramični industriji. Po ogledih nadaljevanje vožnje do hotela, večerja in nočitev.4. DAN: KAPADOKIJA – RIVIERA ANTALYAPo zajtrku vožnja proti rivieri Antalya. Na poti ogled tipičnega turškega kervasaray Sultanhami. Kosilo (ob doplačilu). Namestitev v hotel 4*, v regijah Alanya, Side, Antalya ali Kemer. Od namestitve dalje koriščenje all inclusive usluge v hotelu. 5. DAN – 7. DAN: RIVIERA ANTALYAProsto za kopanje, počitek, koriščenje usluge all inclusive v hotelu. Možnost samostojnih ogledov in nakupov. Po želji možnost udeležbe na katerem od izletov (Pamukkale, antični Side, ….).8. DAN: RIVIERA ANTALYA - LJUBLJANAPo razporedu odhod na letališče Antalya in polet proti Sloveniji.

Cena od: 919,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

Opis: PROGRAM POTOVANJA:1. DAN: SLOVENIJA - ANTALYAZbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika dve uri pred predvidenim poletom. Polet letala do Antalye. Sprejem gostov na letališču. Prevoz z letališča do hotela 3*, namestitev, večerja in nočitev.2. DAN: ANTALYA – KAPADOKIJA (Mesečeva pokrajina)Po zgodnjem zajtrku vožnja preko pogorja Taurus do mesta Konya, ki je bila v času Seldžukov anatolski kulturni center. Ogled Mevlanovega mavzoleja iz 13. stoletja, ki hrani nekaj najpomembnejših relikvij islamskega sveta in kjer je Mevlanova grobnica. Znani teolog Mevlana je ustanovil mistično mohamedansko bratovščino "Plesoči derviši", ki je Konyi pustila močan pečat. Kosilo (ob doplačilu). Popoldan nadaljevanje poti proti Kapadokiji, imenovani tudi Mesečeva pokrajina, ki zaradi svojih geoloških in kulturnih značilnosti privablja turiste iz vsega sveta. Ogled podzemnega mesta, kjer so bile hiše v vasi zgrajene okoli stotih tunelov, ki so povezovali to podzemno mesto. Tuneli se še danes uporabljajo. Štiri nadstropja so odprta za oglede. V nadaljevanju postanek v delavnici preprog in demonstracija izdelave in tkanja. Namestitev v hotelu 4*, večerja, nočitev. Zvečer možnost ogleda folklorne predstave - turški večer (ob doplačilu). 3. DAN: KAPADOKIJAPo zajtrku ogled muzeja Göreme s freskami, ki je muzej na prostem, kjer so živeli menihi. Znane so cerkve s freskami, vklesane v skalo in grajene iz vulkanskih kamnin. Nadaljevanje poti do gorovja Uchisar in naravne trdnjave Uchisar izklesane iz skale (notranji ogled ob doplačilu), ki je najvišja panoramska točka Kapadokije, od koder se odpira pogled na čudovito pokrajino Kapadokijo. Skozi stoletja so vulkani z izbruhi pepela in kamenja izravnali relief, številni tektonski premiki, voda in veter pa so oblikovali značilne oblike pokrajine. Kapadokija velja za eno najbolj slikovitih pokrajin na svetu. Kosilo (ob doplačilu). Ogled keramične delavnice v Avanosu, ki je znan po keramični industriji. Po ogledih nadaljevanje vožnje do hotela, večerja in nočitev.4. DAN: KAPADOKIJA – RIVIERA ANTALYAPo zajtrku vožnja proti rivieri Antalya. Na poti ogled tipičnega turškega kervasaray Sultanhami. Kosilo (ob doplačilu). Namestitev v hotel 4*, v regijah Alanya, Side, Antalya ali Kemer. Od namestitve dalje koriščenje all inclusive usluge v hotelu. 5. DAN – 7. DAN: RIVIERA ANTALYAProsto za kopanje, počitek, koriščenje usluge all inclusive v hotelu. Možnost samostojnih ogledov in nakupov. Po želji možnost udeležbe na katerem od izletov (Pamukkale, antični Side, ….).8. DAN: RIVIERA ANTALYA - LJUBLJANAPo razporedu odhod na letališče Antalya in polet proti Sloveniji.

Ostalo: Pogoj za izvedbo programa je vsaj 15 prijavljenih oseb. Smer vožnje, zaporedje ogledov, ter čas predvidenega poleta letala se lahko zaradi organizacijskih razlogov spremenijo, vendar se program s tem vsebinsko ne spremeni. Ostali fakultativni izleti na mestu samem se izvedejo ob zadostnem številu prijavljenih oseb. DOPLAČILA NA MESTU SAMEM: Za vstopnine v muzeje in določene oglede, ki niso vključeni v program na mestu samem. Za želene fakultativne izlete na mestu samem ob zadostnem številu prijav: Turški večer - folklorna predstava cca 30 EUR, polet z balonom v Kapadokiji cca 180 € po osebi, ogled predstave plesočih Dervišev cca 17 € po osebi, za ostale oglede, ki niso sestavni del programa na mestu samem. Za kosilo in pijačo v času potovanja v Kapadokijo na mestu samem (kosilo stane cca 10 € po osebi). Za napitnino na mestu samem. Za dodatno zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco.

Paketna cena vključuje: -letalski prevoz LJUBLJANA - ANTALYA - LJUBLJANA, polet letala v četrtek-letališke in varnostne pristojbine v Sloveniji in Turčiji-avtobusni prevoz z letališča in nazaj-asistenco na letališčih-1 x nočitev s storitvijo polpenzion v hotelu 3* v Antalyi-2 x nočitev s storitvijo polpenzion v hotelu 4* v Kapadokiji-4 x nočitev s storitvijo all inclusive v hotelu 4* na rivieri Antalya (Alanya, Side, Kemer, Antalya)-prevoz z avtobusom po programu -vse oglede po programu (Mevlanov mavzolej, podzemno mesto, tkalnica preprog, muzej na prostem Göreme) -spremljanje in vodenje potovanja v času poti v Kapadokijo in nazaj (drugi, tretji in četrti dan) in v času fakultativnih izletov-Relaxovega predstavnika v času bivanja v hotelu na rivieri Alanya (1 x informativna ura)-organizacijo, izvedbo programa.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.