02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

križarjenje Po Nilu In Počitnice Ob Rdečem Morju

Osnovni podatki

Država:
Destinacija:
Mesto:
Nastanitev: križarjenje
 

• 1. dan: LJUBLJANA – HURGADA Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred poletom letala. Polet proti Hurgadi. Po pristanku prevoz do hotela 5*, namestitev, večerja in nočitev.• 2. dan: HURGADA – LUXOR Po zajtrku vožnja do Luxorja, nekdanje prestolnice Egipta, ki je od Hurgade oddaljen cca 240 km. Vkrcanje na ladjo in namestitev v kabine. Kosilo. Vožnja do Karnaka in voden ogled kompleksa templjev. Karnak je največji in najveličastnejši tempelj v Egiptu, ki se razprostira na 1.000 hektarjih površine. Obisk obrtne delavnice kjer poslikujejo papiruse. Nadaljevanje poti do luxorskega templja in ogled. Tempelj je posvečen trem bogovom (Amun, Mut in Con). Luxor je bil znan kot žensko svetišče, medtem, ko je Karnak tempelj slovel kot moško svetišče. Zvečer možnost fakultativnega izleta Luxor s kočijami in obisk tržnice. Vrnitev na ladjo, večerja in nočitev. • 3. dan: LUXOR – ESNA Po zgodnjem zajtrku plovba na zahodni breg reke Nil in vožnja do Doline kraljev. Ogled treh grobnic. Doplačilo za ogled znamenite Tutankamonove grobnice. Obisk obrtne delavnice, kjer izdelujejo izdelke iz alabastra. Nadaljevanje programa z ogledom templja kraljice Hačepsut, ki je bil zgrajen po nalogu ene izmed redkih žensk, ki so vladale Egiptu. Postanek pri mogočnih kipih faraona Amenhotepa III, imenovane tudi Memnova kolosa. Vrnitev na ladjo in kosilo. Popoldan plovba v smeri juga. Prečkanje zapornic na reki Nil v Esni (dvig ladje). Večerja in nočitev. • 4. dan: ESNA – EDFU – KOM OMBO Po zajtrku voden ogled templja v Edfuju, kateri je posvečen bogu Horusu in velja za najbolje ohranjen tempelj v Egiptu. Prosto za fotografiranje. Vrnitev na ladjo in nadaljevanje plovbe v smeri Kom Omba. Kosilo. Pozno popoldne ogled templja Kom Ombo, posvečenega bogovoma Sobeku in Horusu. Večerja in nočitev, plovba proti Asuanu. • 5. dan: KOM OMBO – ASUAN Prihod v Asuan. Zajtrk in kosilo na ladji. Plovba s feluko, najstarejšim egipčanskim plovilom, po Nilu. Proti doplačilu možnost ogleda tradicionalne nubijske vasice. Večerja in nočitev. • 6. dan: ASUAN – HURGADA Zajtrk na ladji. Zgodaj zjutraj možen izlet v Abu Simbel (proti doplačilu) z ogledom templja Ramzesa II, ki so ga po izgradnji velikega Asuanskega jezu prestavili 60 m višje. Na poti ogled nedokončanega obeliska, ki bi bil, če bi ga dokončali, največji kos obdelanega kamna v zgodovini. Postanek za ogled velikega Asuanskega jezu in parfumerije. Vrnitev na ladjo in kosilo. Prevoz do Hurgade. Namestitev v hotelu 5*, večerja in nočitev. • 7. dan: HURGADA Namestitev v hotelu 5* z all inclusive storitvijo. Prosto za kopanje in počitek. Možnost fakultativnih izletov ali samostojnih ogledov in nakupov. • 8. dan: HURGADA – LJUBLJANA Namestitev v hotelu 5* z all inclusive storitvijo. Prosto do odhoda na letališče. Polet proti letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Cena od: 929,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

Opis: • 1. dan: LJUBLJANA – HURGADA Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana dve uri pred poletom letala. Polet proti Hurgadi. Po pristanku prevoz do hotela 5*, namestitev, večerja in nočitev.• 2. dan: HURGADA – LUXOR Po zajtrku vožnja do Luxorja, nekdanje prestolnice Egipta, ki je od Hurgade oddaljen cca 240 km. Vkrcanje na ladjo in namestitev v kabine. Kosilo. Vožnja do Karnaka in voden ogled kompleksa templjev. Karnak je največji in najveličastnejši tempelj v Egiptu, ki se razprostira na 1.000 hektarjih površine. Obisk obrtne delavnice kjer poslikujejo papiruse. Nadaljevanje poti do luxorskega templja in ogled. Tempelj je posvečen trem bogovom (Amun, Mut in Con). Luxor je bil znan kot žensko svetišče, medtem, ko je Karnak tempelj slovel kot moško svetišče. Zvečer možnost fakultativnega izleta Luxor s kočijami in obisk tržnice. Vrnitev na ladjo, večerja in nočitev. • 3. dan: LUXOR – ESNA Po zgodnjem zajtrku plovba na zahodni breg reke Nil in vožnja do Doline kraljev. Ogled treh grobnic. Doplačilo za ogled znamenite Tutankamonove grobnice. Obisk obrtne delavnice, kjer izdelujejo izdelke iz alabastra. Nadaljevanje programa z ogledom templja kraljice Hačepsut, ki je bil zgrajen po nalogu ene izmed redkih žensk, ki so vladale Egiptu. Postanek pri mogočnih kipih faraona Amenhotepa III, imenovane tudi Memnova kolosa. Vrnitev na ladjo in kosilo. Popoldan plovba v smeri juga. Prečkanje zapornic na reki Nil v Esni (dvig ladje). Večerja in nočitev. • 4. dan: ESNA – EDFU – KOM OMBO Po zajtrku voden ogled templja v Edfuju, kateri je posvečen bogu Horusu in velja za najbolje ohranjen tempelj v Egiptu. Prosto za fotografiranje. Vrnitev na ladjo in nadaljevanje plovbe v smeri Kom Omba. Kosilo. Pozno popoldne ogled templja Kom Ombo, posvečenega bogovoma Sobeku in Horusu. Večerja in nočitev, plovba proti Asuanu. • 5. dan: KOM OMBO – ASUAN Prihod v Asuan. Zajtrk in kosilo na ladji. Plovba s feluko, najstarejšim egipčanskim plovilom, po Nilu. Proti doplačilu možnost ogleda tradicionalne nubijske vasice. Večerja in nočitev. • 6. dan: ASUAN – HURGADA Zajtrk na ladji. Zgodaj zjutraj možen izlet v Abu Simbel (proti doplačilu) z ogledom templja Ramzesa II, ki so ga po izgradnji velikega Asuanskega jezu prestavili 60 m višje. Na poti ogled nedokončanega obeliska, ki bi bil, če bi ga dokončali, največji kos obdelanega kamna v zgodovini. Postanek za ogled velikega Asuanskega jezu in parfumerije. Vrnitev na ladjo in kosilo. Prevoz do Hurgade. Namestitev v hotelu 5*, večerja in nočitev. • 7. dan: HURGADA Namestitev v hotelu 5* z all inclusive storitvijo. Prosto za kopanje in počitek. Možnost fakultativnih izletov ali samostojnih ogledov in nakupov. • 8. dan: HURGADA – LJUBLJANA Namestitev v hotelu 5* z all inclusive storitvijo. Prosto do odhoda na letališče. Polet proti letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Ostalo: OPOMBE: PRIJAVE NA PROGRAM SO MOŽNE NA VSAKEM TERMINU OD 25.4. DO 31.10. VODENJE JE NA VOLJO V ANGLEŠKEM ALI NEMŠKEM JEZIKU.Smer plovbe, zaporedje ogledov in čas predvidenega poleta se lahko spremeni zaradi organizacijskih razlogov, vendar se program ogledov s tem ne spremeni.

Paketna cena vključuje: • letalski prevoz LJUBLJANA – HURGADA – LJUBLJANA, polet vsako soboto od 25.4. do 31.10.• letališko in varnostno pristojbino ter ekološko takso v Sloveniji in v Egiptu • manjši obrok na letalu• avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj,• asistenco na letališčih• 3 x NOČITEV s storitvijo ALL INCLUSIVE v hotelu 5* v Hurgadi• 4 x NOČITEV s storitvijo POLNI PENZION in križarjenje z ladjo 5*• vstopnine in oglede: Karnak templja, Luxor templja, treh grobnic v Dolini kraljev (Tutankamonova proti doplačilu), templja kraljice Hačepsut, Memnosovih kolosov, templja Edfu, Kom Ombo templja, nedokončanega obeliska, Asuanskega visokega jezu, vožnjo s feluko, ogled obrtne delavnice papirusa, alabastra in parfumerije• turistično takso• osnovno nezgodno zdravstveno zavarovanje• slovenskega predstavnika (informativne ure tedensko)• vodenje v angleškem ali nemškem jeziku ter organizacijo programa

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.