02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

Pravi tunizijski safari

Pravi tunizijski safari

Osnovni podatki

Država: Tunizija
Destinacija:
Mesto: Pravi tunizijski safari
Nastanitev: Hotel
 

Cena od: 726,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

1. dan: LJUBLJANA–DJERBA

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, od koder bomo poleteli proti Djerbi. Po pristanku prevoz z avtobusom do turističnega območja in nastanitev v hotelu (all inclusive).

2. dan: DJERBA–MATMATA–KSAR GHILANE (240 km)

Po zajtrku se bomo z džipi odpravili po rimskem nasipu na celinski del Tunizije. Prvi postanek bomo naredili v mestu Medenine ob gorfah, kjer boste izvedeli, zakaj so jih gradili in kako uporabljali. Pot bomo nadaljevali do mesta Gabes, kjer bomo obiskali tržnico El Jara. Pot nas bo vodila do Matmate, t. i. Mesečeve pokrajine – prizorišče filma Vojna zvezd –, kjer bomo lahko ob obisku trogloditskih hiš, podzemnih berberskih bivališč, podoživeli snemanje. Kosilo. Nadaljevali bomo v notranjost dežele vse do zadnje oaze pred veliko Saharo, Ksar Ghilane. Začutili bomo neskončnost puščave in se sprehodili med palmami. V oazi se bomo lahko tudi okopali v vroči termalni vodi in preživeli čudovit večer pod zvezdami. Večerja in nočitev v nomadskih šotorih.

3. dan: KSAR GHILANE–DOUZ–TOZEUR (260 km)

Zajtrk. Vožnja z džipi skozi značilno puščavsko pokrajino do oaze Douz. Postanek v enem od hotelov z bazenom, kjer se bomo malce osvežili in imeli tudi kosilo. Nadaljevanje poti skozi oazo do velike sipine, kjer se bomo ustavili in sprehodili po vročem puščavskem pesku ali si privoščili jahanje kamel (fakultativno). Nadaljevanje vožnje po slanem jezeru Chott El Jerid in prihod v Tozeur, ki je izjemno mesto prav zaradi svoje edinstvene puščavske arhitekture. Nastanitvi v hotelu in večerji bo sledil obisk medine, starega mestnega jedra, nato pa še obisk pokrajinskega muzeja Dar Chraiet.

4. dan: TOZEUR–GORSKE OAZE–DJERBA (490 km)

Po zajtrku se bomo zapeljali do idiličnih gorskih vasic Chebike, Tamerze in Midesa, kjer bomo občudovali lepote gorskih oaz, naravne slapove in kanjone. Kosilo v mestu Kebili. Popoldan se bomo peljali mimo Gabesa do Jorfa, kjer se bomo vkrcali na trajekt, ki nas bo popeljal nazaj na naš pravljični otok. Nastanitev in bivanje v hotelu (all inclusive).

5.–7. dan: DJERBA

Začel se bo lagodnejši del vašega pestrega dopusta. Uživajte v lenarjenju na najlepših plažah v tej deželi in sanjajte svojo najljubšo pravljico. Bivanje v hotelu (all inclusive).

8. dan: DJERBA–LJUBLJANA

Bivanje v hotelu (all inclusive). Do odhoda na letališče prosto za samostojne oglede, nakupe ali kopanje. Prevoz do letališča in polet v Slovenijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Galerija

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.