02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

Križarjenje: »med Grškimi otoki sonca in mitologije«
BENETKE, BRINDISI, KATAKOLON, SANTORINI, PIREJ, KRF, KOTOR
ODHOD: 26. 4. – 3. 5. 2020


PRVOMAJSKE POČITNICE

Skupinsko križarjenje s MSC Musica: med Grškimi otoki sonca in mitologije, 26.4.2020

Skupinsko križarjenje s MSC Musica: med Grškimi otoki sonca in mitologije, 26.4.2020

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko križarjenje
Oskrba: Polni penzion
Trajanje: 8 dni
 

PDF Program v .pdf (PDF / 2,86 MB)

Cena od: 550,00 €

Cena akontacije: 150,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

DATUM

DESTINACIJA

PRIHOD

ODHOD

26. 4.

BENETKE - Italija

-  

16:30 

27. 4.

BRINDISI – Italija

13:30

19:30

28. 4.

KATAKOLON – Grčija

11:00

18:00

29. 4.

SANTORINI – Grčija

8:00

17:00 

30. 4.

PIREJ – Grčija

7:30

16:30

      1. 5.

KRF – Grčija

12:30

18:30

2. 5.

KOTOR – Črna Gora

7:00

13:00

3. 5.

BENETKE – Italija

8:30

-  

BRINDISI
Pokrajina Brindisi je ena od šestih pokrajin, ki sestavljajo italijansko deželo Apulija. Pristanišče Bridisi je poznano tudi po imenu »vrata vzhoda«.  V času rimskega cesarstva je bilo pomembno strateško pristanišče ter pomembna točka trgovinskih poti proti Benetkam. Brindisi karakterizirajo peščena obala in nepozabni naravni rezervat Torre Guaceto.

KATAKOLON
Je majhno pristanišče, ustanovljeno v prvi polovici 19. stoletja in je povezan z legendarno Olimpijo v neposredni bližini. Olimpija ja bila grški polis, ki je zavzemal ozemlje pod goro Kronos. Po kraju se imenujejo grške in moderne olimpijske igre, saj so se v njem na štiri leta odvijale olimpijske igre v čast boga Zevsa. Še vedno je ohranjen stadion, ki je sprejel okoli 45.000 ljudi. Na arheološkem območju je moč opazovati številne izkopanine nekoč pomembnega naselja: gimnazija, terme, hipodrom, številni templji …

SANTORINI
Santorini je otok lave in sonca, poznan tudi kot zaljubljen grški otok. Obiskovalce navduši predvsem pol potopljena kaldera, ostanek verjetno največjega vulkanskega izbruha v zgodovini. Osupljivo vulkansko pokrajino dopolnjujejo kikladska arhitektura, tisočletna zgodovina, bogata turistična ponudba in prijaznost domačinov. Santorini je bil že večkrat izbran za najbolj priljubljeno počitniško destinacijo v Evropi, najlepši vulkan na svetu in vasico Oia, ki se ponaša z najlepšim sončnim zahodom na svetu.

ATENE
Mesto, ki je doživelo največjo slavo in največji propad v zgodovini, mesto, ki je poimenovano po boginji modrosti Ateni, se danes postavlja kot osnova zahodne civilizacije. Akropola (zgornji del mesta) je po nekaterih razlog zakaj današnje Atene še dandanes obstajajo in zakaj po dolgih stoletjih propadanja in pozabe mesto sveti v polnem sijaju. Očarali vas bodo miti in legende grške mitologije, veličastna mesta arhitektura, grška gostoljubnost in morda kozarček »uoza«.

KRF
Krf ne nosi zaman imena "smaragdni otok". Je eden najbolj zaželenih izmed vseh grških otokov. Svoje naravne lepote skriva pod preprogo bujnega, smaragdno zelenega rastja, ki skupaj s hribovito razgibano naravo in najbolj modro izmed vseh modrih voda daje otoku nepopisen čar. Krf pooseblja grško gostoljubje in veselje do življenja, ki se kažeta v pisanih zabavah in ohranjanju običajev. Nepozabni so milijoni olivnih dreves, med njimi tudi 500 letni orjaki, povsod po otoku pa uspevajo limonovci in pomarančevci, oleandri, ciprese, akacije, vinska trta in razne vrste cvetja. Ostanki pestre zgodovine otoka pričajo, da so bili tu nekoč Italijani, Angleži, Francozi, Habsburžani ... Poseben pečat mu je pustila tudi cesarica Elizabeta, poznana kot »Sissi«.

KOTOR
Kotor je znamenito črnogorsko srednjeveško, obmorsko mesto v zalivu Boke Kotorske z okoli 1300 prebivalci. Stari del mesta je obdan z impresivnim in dobro ohranjenim mestnim obzidjem. V svojem obstoju je zaradi svojega strateškega položaja imelo burno zgodovino. Med leti 1420-1797 je pripadal pod Beneško republiko. V mestu je kar 18 cerkva, 1 bazilika, 2 samostana in mnoge mestne hiše značilnega obmorskega in sredozemskega stila. Zaliv Boke Kotorske je eden najdaljših in najglobljih zalivov  v Jadranskem morju in se pogosto imenuje najjužnejši fjord v Evropi.
 
Program se izvaja v sodelovanju s partnersko agencijo

NAMESTITEV V KABINI            

FIRST MINUTE

REDNA CENA:

notranja kabina Bella (I1)

550 €

590 €

notranja kabina Fantastica (I2)

590 €

630 €

zunanja kabina z oknom Bella (O1)

670 €

710 €

zunanja kabina z oknom Fantastica (O2)

730 €

770 €

zunanja kabina z balkonom Bella (B1)

840 €

890 €

zunanja kabina z balkonom Fantastica (B2)

920 €

970 €

odrasla oseba na 3 / 4. ležišču

370 €

410 €

otroci do 17. leta

150 €

150 €

 

CENA VKLJUČUJE:

križarjenje po programu, 7x namestitev v izbrani kabini, razširjeni polni penzion (zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja, kapitanova večerja, voda, čaj in kava na voljo iz avtomata v samopostrežni restavraciji), zabavni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo fitnesa, bazenov, slovensko vodenje in spremstvo na poti, brezplačna peš vodena ogleda Brindisija* in Kotorja, pristaniške takse v višini 150 €.

*doplačilo na licu mesta strošek shuttle busa za prevoz do centra mesta.

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:

povratni avtobusni transfer: 70 € za odrasle in 50 € za otroke; fakultativni izleti; paketi pijač na ladji; riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,45 % cene aranžmaja.

 

NAPITNINE: Priporočen strošek napitnin za odrasle znaša 10 EUR/ dan in za otroke od 4-14 leta 5 EUR/ dan. Otroci mlajši od 4 let ne plačajo napitnin. Ladjar priporočeni znesek napitnin dnevno dodaja na vaš kabinski račun. Napitnine na MSC-ju trenutno niso več obvezne in jih v primeru, da z nekaterimi storitvami niste zadovoljni, na recepciji prilagodite znesku, ki ga želite plačati. Ladjar lahko svojo politiko glede napitnin spremeni brez predhodnega obvestila.

 

Program se izvaja v sodelovanju s partnersko agencijo

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Dokumenti

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.