02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

Veliki albanski krog, 7.10.2022

Veliki albanski krog, 7.10.2022

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Prevoz: Letalo
Trajanje: 8 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
45 799
35 844 
25 889 

Cena od: 799,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Pošlji povpraševanje
 
 
 

ODHOD: 7. – 14.10.2022

1. DAN: SLOVENIJA – PODGORICA/TIVAT (V)
Zbrali se bomo na letališču JP Ljubljana in polet v Podgorico/Tivat. Po pristanku vožnja v hotel, nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: SKADAR – KRUJE – TIRANA (Z)
Raziskujemo Skadar, eno najstarejših mest v Evropi, danes center krščanske Albanije. Sprehodimo se po slikovitem centru, imenovanem Pjaca, kjer ob znamenitostih naletimo tudi na spomenik posvečen materi Terezi. Povzpnemo se do utrdbe Rozafa, ki so jo zgradili Iliri, utrdili Rimljani. V stoletjih, ki so sledila pa so si jo podredili različni vladarji tega območja. Zapustili so trajne sledi. Z utrdbe, ki je povezana z zanimivo legendo, je čudovit razgled na Skadarsko jezero, največje jezero na Balkanu, ter sotočje rek Bojane in Drima. Nadaljujemo v Kruje. Mestece je znano kot rojstni kraj albanskega heroja Skenderbega in simbol upora proti Turkom. Znotraj obzidja trdnjave se nahaja zanimiv muzej. Stari bazar je prava paša za oči. Čas za nakup izvirnih albanskih spominkov. Nadaljujemo v Tirano, nastanitev v hotelu. Ob doplačilu predlagamo večerjo v tipični lokalni restavraciji, kje uživamo v izboru albanskih specialitet.

3. DAN: TIRANA - BERAT – VLORA (Z, V)
Tirana preseneča v vseh pogledih. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani v pisane barve in z različnimi motivi poslikane socialistične stavbe. Tako so jim skrili toga in siva pročelja. Panoramska vožnja skozi mestno središče in sprehod do Skenderbegovega trga z Etem Begovo mošejo in znamenitim urnim stolpom, Opero in Narodnim muzejem. Nadaljujemo do srednjeveškega mesta Berat, ki mu pravijo tudi »mesto tisočerih oken«. Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji. Ogled znamenitosti: trdnjava, muzej Onufri (nekdanja katedrala, v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz 16. stoletja). Zvečer prispemo v Vloro, slikovito obmorsko mestece. Nočitev.

4. DAN: VLORA - ALBANSKA RIVIERA – SARANDA (Z, V)
Vožnja do gorskega prelaza Llogara, albanskega klimatskega zdravilišča. Postanek za jutranjo kavico v čudoviti divji gorski pokrajini. Priporočamo, da tukaj poskusite domač jogurt z medom. Nadaljujemo vzdolž slikovite Albanske riviere, mimo majhnih zaselkov in vasic, ki vas bodo očarale na prvi pogled. Ustavimo se v eni izmed obmorskih vasi. Prosto za kosilo ali sprehod ob obali. Popoldan prihod v živahno turistično mestece Sarando. Albanski turistični boom, kot se velikokrat šalijo domačini, je konglomerat hotelov, restavracij, modernih barov in lokalov, ki so odprti pozno v noč.

5. DAN: SARANDA – BUTRINTI (Z, V)
Prosto dopoldne. Popoldan se odpravimo do Butrinitija, skrajni jug Albanije. Nahaja se ob istoimenskem jezeru in kanalu Vivari. Sprehod med izkopaninami starega rimskega mesta Buthrotum, z rimsko akropolo in gledališčem, ostanki kopališča in srednjeveške trdnjave. Arheološki kompleks je del svetovne dediščine Unesca in sploh eden največjih na območju Balkana. Vrnitev v Sarando.

6. DAN: SARANDA - GJIROKASTER - APOLLONIA – DRAČ (Z, V)
Odpeljemo se do slikovitega mesta Gjirokastra ali »mesta tisočerih stopnic«. Mesto je izjemno zanimivo, še posebej vas bodo navdušile tri in štiri nadstropne kamnite hiške, z edinstveno arhitekturno zasnovo. Prebivalci jih počasi a ljubeče prenavljaj in jih vračajo v življenje. Nad mestom dominira mogočna trdnjava, od koder je čudovit pogled na okolico. Mesto je znano tudi po tem, da so se v njem rodili številni pomembni Albanci; komunistični voditelj E. Hoxha in eden najbolj prepoznavnih albanskih piscev, Ismail Kadare. Nadaljujemo po zanimivi notranjosti večinoma še nedotaknjenega podeželja Albanije. Na poti se ustavimo v starodavnem mestu Apollonia. Mesto so ustanovili Grki iz Korinta, še bolj pa se je razcvetelo v času Rimljanov in je veljalo za kulturno in umetniško središče Ilirije. Nato je reka zamuljila pristanišče in vpliv mesta je ugasnil. Danes velja za eno najpomembnejših arheoloških najdišč na tem območju. Večerni prihod v Drač.

7. DAN: DRAČ – MINI POČITNICE (Z, V)
Dan namenjen oddihu in razvajanju. Drač se ponaša s kilometri peščenih plaž, številnimi bari, restavracijami in kot največje pristanišče v državi predstavlja okno v svet. Počitniški dan se bo še kako prilegel. Ogledali si bomo glavne znamenitosti Drača: ostanke rimskega amfiteatra, bizantinskega obzidja, glavni mestni trg, beneški stolp, hotel Volga. Mesto krasi tudi Fatihova mošeja iz 15. st., sicer zaprta za obiskovalce.

8. DAN: DRAČ – PODGORICA/TIVAT (Z)
Po zajtrku se odpravimo proti Črni gori. Kratki postanki na poti. V kolikor nam bo čas dopuščal se ustavimo tudi v mestu Lezha, ki sodi med starodavna mesta Albanije, velik pečat mu je pustil heroj Skenderbeg. Tu je bil tudi pokopan. Popoldan prihod v Podgorico/Tivat, od koder bomo poleteli v Slovenijo.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, V - večerja

CENA:
799 EUR Pri udeležbi najmanj 45 potnikov
844 EUR Pri udeležbi najmanj 35 potnikov
889 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 140 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Podgorica/Tivat - Ljubljana, vključene letališke in varnostne pristojbine in 1 kos oddane do 20 kg in kos ročne prtljage, vožnjo z udobnim turističnim avtobusom, zunanje oglede po program, vstopnine: grad Rozafa, Kruje – muzej, Drač - amfiteater, Gjirokaster – trdnjava, arheološko najdišče Butrinit, arheološko najdišče Apollonia, Berat - Onufri muzej, 6 polpenzionov v hotelih 4* (včasih namesto večerje v hotelu večerja v kateri od lokalnih restavracij) in 1 nočitev z zajtrkom v Tirani, spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika, organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: napitnine 25 €/osebo, vstopnine, ki niso vključene v osnovno ceno potovanja pribl. 10-15 €, večerja v tradicionalni lokalni restavraciji 20€

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi.

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi!

GALILEO 3000 d.o.o. si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja).

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine)

PRIJAVA: vsak delovnik od ponedeljka do petka od 09.00 do 17.00 v poslovalnici GALILEO 3000 d.o.o., Židovska ulica 4A v Mariboru, po elektronski pošti rezervacija@galileo3000.si ali na telefon 02 2350 500. Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 200 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

Program bo izveden v sodelovanju s partnersko agencijo.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

 

Galerija

 

Priporočamo tudi

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.