02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

PRAVLJIČNI SVET SOLNOGRAŠKIH JEZER, 2.10.2021

PRAVLJIČNI SVET SOLNOGRAŠKIH JEZER, 2.10.2021

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Trajanje: 2 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
30 199
25 216
20 237
15 249
10 255
8 (za zaključene skupine) 239

Cena od: 199,00 €

Cena akontacije: 70,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 02.10. – 03.10.2021

1. DAN: CELJE, HALLSTADT, BAD ISCHL (V)
Odhod iz Celja ob 08.00, iz Slovenske Bistrice ob 08.40, iz Maribora ob 09.10. Vožnja proti Avstriji. Naš prvi postanek bo v zgodovinskem kraju Hallstatt, ki je ime dobil po nahajališču rudnikov soli. Zaradi halštatske zgodovine in slikovitosti je dodan na Unescov seznam. Ozko, a globoko jezero in strme pečine gora, pod katerimi gnezdi »leseno« alpsko romantično mestece. V okolici Hallstatta so pri arheoloških raziskavah odkrili veliko prazgodovinsko grobišče z okoli 2500 grobovi iz mlajše železne dobe. Starejša železna doba se po najdbah v Hallstattu imenuje Halštatska kultura, ki datira od 9. do 6. stoletja pred našim štetjem. V mestu se zato nahaja tudi muzej. Sprehodili se bomo skozi mini mestece, zatem pa si bomo mesto in okolico ogledali še iz ladjice, s katero se bomo popeljali. To ni kar navadna ladjica. Posebna lesena plovila nekako spominjajo na gondole, so pa posebej značilne samo za ta del Avstrije. Imenujejo jih tudi »Fua«. Skozi Bad Goisern, kjer so nastali čevlji gojzarji, bomo prišli do cesarskega mesteca Bad Ischl, ki mu je svoj pečat pustil najbolj priljubljen cesarski par, Franz Jožef in Sisi. Sprehodili se bomo po mestu, ki ga obkrožajo parki, videli bomo Leharjevo gledališče, kongresno hišo, Elizabetin most, Leharjevo vilo... in ne kar tako... popeljali se bomo s kočijami, in si ogledali mestece. Za konec pa si lahko privoščite kakšno slastno pralino v znameniti dvorni slaščičarni Zauner. Večerja in nočitev v hotelu v bližnji okolici.

2. DAN: WOLFGANGSEE, MONDSEE, CELJE (Z)
Zajtrk. Nadaljevali bomo do jezera Wolfgangsee, kjer se bomo ustavili v istoimenskem mestecu. Čudovito mestno jedro pelje do obrežja največjega solnograškega jezera, kjer stoji farna cerkev z znamenitim krilnim Pacherjevim oltarjem. Med številnimi gostišči je treba posebej omeniti hotel Pri belem konjičku, kjer je skladatelj Ralf Benatzky napisal opereto, ki jo je poimenoval po gostišču. Nekaj časa prosto, zatem pa se bomo vkrcali na ladjico, ki nas bo popeljala po jezeru do kraja St. Gilgen, od koder prihaja mati avstrijskega glasbenega mojstra Mozarta. Kratek sprehod in pot bomo nadaljevali do jezera Mondsee. Najbolj znana kulisa je iz filma Moje pesmi, moje sanje, kjer sta se v katedrali mesteca Mondsee poročila nesojena nuna Marija in stotnik von Trapp. Kristalno čista voda v jezeru, čudovita

okolica nas bosta za trenutek še začarala... zatem pa se bomo s krajšimi postanki odpravili proti domu.


OZNAKA OBROKOV: Z – ZAJTRK, K – KOSILO, V – VEČERJA MA – MALICA

CENA:
199 EUR Pri najmanj 30 gostih v avtobusu
216 EUR Pri najmanj 25 gostih v avtobusu
237 EUR Pri najmanj 20 gostih v avtobusu
219 EUR Pri najmanj 15 gostih v avtobusu
255 EUR Pri najmanj 10 gostih v avtobusu
239 EUR Pri najmanj 8 gostih v kombiju (za zaključene skupine)

DOPLAČILO ZA BIVANJE V ENOPOSTELJNI SOBI: 25 EUR
POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 20 EUR (troposteljne sobe na vprašanje)

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, 1 polpenzion v hotelu/gostišču 3*** v dvoposteljnih sobah, oglede zunanjosti po programu, vožnjo z lesenimi čolni Fuami po Hallstättersee, vožnjo s kočijo, vožnjo z ladjico po Wolfgangsee, vodenje v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin po lastnih željah, pijače ob obrokih

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,64% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja ali minimalno 10,86 EUR.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 30% cene potovanja. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: Do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Galerija

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.