02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 
 
 
 

KAZAHSTAN

IZKUŠNJA NEPRIMERLJIVEGA

ODHOD: 28. 9. – 5. 10. 2019

KAZAHSTAN 28.9.2019

KAZAHSTAN 28.9.2019

Osnovni podatki

Tip potovanja: Skupinsko potovanje
Nastanitev: Hotel
Trajanje: 8 dni
 
Pri minimalnem številu gostov Cena
20 1.590 
15 1.640
10 1.790

PDF Program v .pdf (PDF / 3,51 MB)

Cena od: 1.590,00 €

Cena akontacije: 600,00 €

Stanje zaloge: na voljo

Rezervacija mesta
 
 
 

ODHOD: 28. 9. – 5. 10. 2019

 

1. DAN:  ODHODNO LETALIŠČE-ALMATY

Zbirališče na odhodnem letališču v Zagrebu/Ljubljani. V primeru poleta z drugega letališča bo organiziran prevoz na letališče. Polet proti destinaciji z vmesnim postankom.

 

2. DAN: ALMATY–ILI ALTAU NACIONALNI PARK (K, V)

Dopoldanski pristanek v mestu Almaty. Pričakal nas bo lokalni predstavnik. Sledi spoznavanje mesta. Predsedniška palača, Trg republike s spomenikom neodvisnosti, Trg Astana, Trg Abay in Palača republike, spominski park Panfilov, glavne ulice mesta Abay, Dostyk, Abay-Khan,… Organizirano kosilo. Vožnja v gorski svet. Trans Ili Altau. Do najvišje ležečega stadiona za hitrostno drsanje na svetu, na višini 1.691 m nadmorske višine. Sledi vožnja  z gondolsko žičnico do imenitnega smučarskega centra Chimbulak, ki se nahaja na nadmorski višini 2.230 m. Vrnitev v hotel. Počitek. Večerja v izbrani restavraciji. Vrnitev v hotel.

 

3. DAN: ALMATY-OBISK ETNOGRAFSKEGA CENTRA Z JURTAMI (Z, K, V)

V okolici Almatija bomo obiskali etnografski center. Naučili se boste pripraviti kazahstansko nacionalno jed burshak. Verjemite. Zadeva je božanska kljub enostavnosti. Obisk jurt in razlaga karakterističnih elementov tega tipičnega nomadskega bivališča. Prikaz vojaških veščin nomadov iz različnih obdobij, borbe, jahanja. Možnost jahanja, streljanja z lokom. Tipično kosilo. Spoznali boste tudi fermentirano kobilje mleko včasih tudi mleko kamele. Vrnitev v Almaty. Prosto do transferja v izbrano restavracijo. Večerja.

 

4. DAN: ALMATY-NACIONALNI PARK CHARYN (Z, K, V)

Nacionalni park Charyn se nahaja dobrih 200 km iz Almatya. Lahko bi ga poimenovali kar mali brat Grand Canyona v ZDA. Panorama kanjona, ki ga je oblikovala erozija tal in reka Charyn je neprimerljiva. Sprehodili se bomo po kanjonu le v delu kanjona imenovanem »dolina gradov« zaradi slikovitih skalnih formacij (približno 2 km). Kanjon je v celoti dolg približno 150 km in ponekod globok do 300 m.  Ponaša z raznoliko floro in fauno. Piknik kosilo v kanjonu (»lunch box«). Vrnitev v Almaty. Večerja v restavraciji.

 

5. DAN: ALMATY – JEZERO ALMATY (Z, V)

Dopoldan se bomo sprehodili aveniji Arbat, kjer se nahaja pisana tržnica, na kateri se predstavljajo lokalni umetniki in svoja dela tudi prodajajo. Nadalje sprehod po aveniji Panfilov. Obiskali bomo spominski park Panfilov, posvečen 28 narodnim herojem, nato leseno rusko pravoslavno katedralo Zenkov, izgrajeno iz lesa brez enega samega žeblja, spomenik z večnim ognjem spomeniku z večnim ognjem.  Vožnja do velikega jezera Almaty, ki se nahaja na 2.500 m nadmorske višine. Kar v oči bode kričeče modro-turkizna barva ledeniškega jezera. V okolici so borovi gozdovi, gorski vrhovi in ledeniki. Ogled odlične predstave s sokoli in orli. Večerja v restavraciji s folklorno predstavo trebušnega plesa.

 

6. DAN: ALMATY-NURSULTAN (ASTANA) (Z, V)

Prevoz na letališče. Polet Almaty-Nursultan (Astana). Prestolnica, ki je v začetku leta 2019 spremenila ime iz Astana v Nursultan. Futuristična, moderna, veličastna. Skrbno načrtovano mesto je plod arhitekturnih sanj in ustvarjanja japonskega arhitekta Kisha Kurukawe. Nastanitev v hotelu. Podali se bomo na panoramski ogled mesta na levi strani reke Ishim. Aleja Nurzhol, 97 m visok stolp Baiterek - simbol prestolnice, Predsedniška palača, Palača miru Normana Fosterja, nacionalna univerza umetnosti, »Sultanova«degustacija nacionalne kuhinje in mini kuharski tečaj, postanek pred Opero, veličastni Khan Shatyr center (največji šotor na svetu, elipsoidne oblike, s prozorno streho, visok kar 150 m), v njem se skrivajo trgovine in restavracije. Vrnitev v hotel. Večerja.

 

7. DAN: NURSULTAN (ASTANA) (Z, V)

Dopoldan si bomo ogledali še razstavni kompleks, kjer se je odvijal EXPO 2017. Nur Alem je osrednja točka kompleksa. Sferična arhitektura se ponaša s premerom 80 m in višino 100 m. Več kot veličastno. Obisk veličastne centralne mošeje Khazret Sultan. Prosto popoldan. Večerja v restavraciji.

 

8. DAN: ASTANA – ODHODNO LETALIŠČE

Hotel bomo zapustili v najzgodnejšem jutru. Transfer na letališče. Polet z vmesnim prestopom do odhodnega letališča.

 

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V - večerja

CENA:

1.590 EUR

Pri udeležbi najmanj 20 potnikov

1.640 EUR

Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

1.790 EUR

Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 1700 EUR

POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 60 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relacijah odhodno letališče–Almaty in Nursultan(Astana)-odhodno letališče z vmesnim prestopom, letališke in varnostne pristojbine (265 EUR na dan oblikovanja ponudbe), notranji polet Almaty-Astana v ekonomskem razredu, vse prevoze po programu v klimatiziranih avtobusih, 6 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* (Almaty in Nursultan) v dvoposteljnih sobah, 3 kosila (1 od tega »lunch box«), 6 večerij, predstavo s trebušnimi plesalkami v času 1 večerje, vse oglede po programu, vse vstopnine po programu, vstopnine v nacionalni park, obisk naselja jurt, mini kuharski tečaj v naselju, »sultanova degustacia«, 1 steklenica mineralne vode/osebo/dan v dneh potovanja v avtobusu, spremstvo lokalnega vodnika v angleškem jeziku, vodenje/spremstvo v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: obveznih napitnin (30 USD) – plačilo vodniku na poti.

VIZA: za potovanje v Kazahstan slovenski državljani ne potrebujejo vize.

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,45% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Opozarjamo tudi na možnost ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA V TUJINI Z ASISTENCO CORIS, ki ga prav vsem popotnikom močno priporočamo.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 600 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda. V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 20. 6. 2019 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.

  1. Podatki o destinaciji

  1. Kontaktni podatki

  1. Podatki o destinaciji

  1. Podatki o plačilu

  1. Credit Card data

  2. /
  1. Podatki kupca

 

Dokumenti

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.