02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

Vroče destinacije, novi trendi

Vroče destinacije, novi trendi

22.01.2019

Turčija, Egipt in Maroko so priljubljene destinacije. Vse bolj popularne so Indija, Brazilija in Indonezija, ki se bahajo z bogato kulturno dediščino. Vse več turistov se mudi tudi na Portugalskem, ki je »odlična destinacija, ko si že večkrat potoval po Italiji«, je besede nekega strokovnjaka s konference v Las Vegasu povzela revija Forbes. Veliko se omenja tudi Kenijo in Karibe. Vse več družin se odpravlja na Islandijo, na safari v Tanzanijo, saj otroci igrajo vse večjo vlogo pri načrtovanju potovanj. Zimzelene destinacije sijejo v novih barvah, bi lahko povzeli ugotovitve iz Las Vegasa: Italija, Francija, Japonska, Izrael in Nemčija namreč ostajajo najbolj priljubljene destinacije pozimi in poleti.

 

Vroč bo tudi instagram. Družbeno-medijska platforma je namreč bombardirala sektor z »insta-turizmom«. Predvsem mladi se odločajo za obisk neke destinacije na podlagi trenutkov, ujetih na instagramu. V porastu so »last minute« rezervacije, je pokazala raziskava Tourism. Podatki o rezervacijah TrekkSoft kažejo, da turisti aktivnosti in oglede, ki trajajo uro do tri, rezervirajo na kraju samem ali pa tik pred prihodom. Spanje rezervirajo večinoma 13 dni pred prihodom, prek mobilne aplikacije pa pet dni prej. Vse več je zanimanja za ekološka potovanja, kjer želijo turisti izvedeti več o ohranjanju lokalnega okolja. Raziskava TripAdvisor Travel Trend 2018 je pokazala, da najhitreje raste segment »vodenje preskoči-vrsto«.

 

V letu 2019 bo pomembna tudi preprostost potovanja. Umetna inteligenca, obogatena resničnost in prepoznavanje govora – zmagovalne inovacije bodo tiste, ki bodo popotnikom nudile praktične rešitve. Recimo ključ na telefonu, ki odpira vrata hotelske sobe, personalizirani potovalni nasveti, robot, ki lahko z gosti komunicira v njihovem maternem jeziku, piše Booking.com. Toda inovacije, ki nas bodo navdušile, niso nujno tako eksotične, ugotavlja Booking. Več kot 57 odstotkov vprašanih popotnikov si želi aplikacijo, prek katere lahko sledijo svoji prtljagi, in eno aplikacijo, prek katere bi lahko načrtovali celoten dopust. Več kot 31 odstotkov je bilo navdušenih tudi nad idejo virtualnega potovalnega agenta doma, ki bi jim pomagal narediti načrt potovanja in raziskovati destinacije, odgovarjati na vprašanja – podobno kot Siri ali Alexa. Generični in z informacijami nabiti turistični vodniki bodo preteklost – v ospredju bodo personalizirani turistični vodiči. Strokovnjaki z Airbnbja in TravelPirates pravijo, da bodo turisti potovali po manj znanih poteh in ne bodo več rezervirali tradicionalnih počitnic.

 

Preberite več na: https://svetkapitala.delo.si/trendi/kaksni-so-trendi-potovanj-in-turizma-v-letu-2019-7189 - svetkapitala.si

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.