02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Obvezne izbirne vsebine

 
 

Obvezne izbirne vsebine (OIV)

 
 
 

London

London
Misterij življenja britanske kraljeve družine Windsorjev in vpliv kronanih glav na življenja Britancev, iz česa je narejena čelada stražarjev pred Buckinghamsko palačo, mesto večnega utripa, musicalov in zakaj je najbolj priljubljena hrana fish & chips


IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

  • dijak se sreča s kulturo, zgodovino in znamenitostmi Londona

  • razširitev znanja o življenju in delu britanske kraljeve družine,

  • uporaba angleškega jezika,

  • dijak bo razširil znanje o zgodnji industrializaciji Velike Britanije in njenem vplivu na razvoj otoka,

  • dijak se bo seznanil s kolonialnim obdobjem Velike Britanije in vplivom izkoriščanja koloniziranih držav na njihov gospodarski razvoj,

  • dijak se bo seznanil z glasbeno zvrstjo musicalov in njihovo zgodovino.


TRAJANJE: 4 dni

 

VSEBINA PROGRAMA:

 

1. DAN SLOVENIJA - LONDON

Avtobusni prevoz do letališča. Polet do Londona, prevoz do hotela. Nastanitev. Popoldan se bomo peš in z metrojem podali na ogled Londona. A veste, da so mesto ustanovili Rimljani leta 50 pr. n. št. pod imenom Londinium na severni brežini Temze. Verjetno je v 2. stoletju n. št. postal prestolnica rimske province Britanije. Toliko o ranem začetku. Obiskali bomo znameniti most Tower Bridge, ki je eden simbolov Londona in spoznali kako so ga gradili. V bližini Tower Bridge-a lahko obiščemo muzejsko ladjo HMS Belfast, ki prikazje življenje na ladji v času 2. svetovne vojne ali pa trdnjavo Tower of London, kjer so med drugim shranjeni britanski kraljevi dragulji.

2. DAN: LONDON

Poldnevni ogled mestnih znamenitosti. Peš, metro. Pozdravil na bo Trafallgar Square in National Gallery. Nadaljevali bomo po Whithallu do Horse Guards in Downing Streeta. Z južnega konca Westminstrskega mostu se nam odpira čudovit razgled na reko. Srce mesta sta še zmeraj Westminstrska opatija, prefinjena stavba, stara več kot 700 let, kjer so bili kronani in pokopani slavni kralji ter kraljice. V cerkvi in opatiji je pokopanih kar 3.000 ljudi! Nadalje bo naše oko pritegnil Parlament. Ta domuje v Westminstrski palači, veličastni stavbi, ki se ob Temzi razkazuje v prefinjeni gotski podobi. V času parlamentarnih zasedanj je na Viktorijinem stolpu izobešena zastava, ponoči pa gori luč na Big Benu, simbolu mesta (po novem uradno imenovanem stolp kraljice Elizabete). Kratka pot po najmanjšem kraljevem parku St. James nas pripelje do uradne rezidence angleške kraljeve družine - Buckinghamske palače. Nekaj časa prosto za sprehod po znameniti Oxford Street. Nočitev.

3. DAN: LONDON

Peš, podzemna železnica. Zjutraj nas bo pozdravila katedrala Sv. Paula, izgrajena med leti 1675 in 1720, ki se ponaša z eno največjih kupol na svetu. Vabi nas že British museum, ustanovljen že davnega leta 1753. Kar težko je verjeti, da pod svojo streho skriva kar 8 milijonov eksponatov s področja človeške zgodovine in kulture prav z vsega sveta. Paša za oči in dušo. Po želji obisk muzeja voščenih lutk Madame Tussaud's. Zvečer vas bo morda zamikal obisk musicla? Nočitev.

4. DAN: LONDON - SLOVENIJA

Skladno z razpoložljivim časom do odhoda še zadnji sprehod po vedno živahnem Leicester Squaru, China Townu in Piccadillyu. Prevoz na letališče. Polet. Avtobusni prevoz domov.


OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., Gregor Kop, prof. geo. in zg.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 45 učencev na enem avtobusu.

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.