02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Obvezne izbirne vsebine

 
 

Obvezne izbirne vsebine (OIV)

 
 
 

Berlin

Berlin

NÜRNBERG-BERLIN-POTSDAM

Socialni vidik združitve dveh umetno nastalih kultur enega naroda, razdeljenega skozi desetletja, življenje najmanj tipičnih Nemcev, kultura in zgodovina drugačne prestolnice, Otroci s postaje ZOO, palače obilja v Potsdamu, Nürnberg – kot rojstni kraj božiča...


IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.


CILJI:

  • dijak spozna temeljito kulturo, zgodovino in znamenitosti Berlina, Nürnberga in Potsdama,

  • razširitev znanja o padcu berlinskega zidu,

  • razširitev znanj o dogajanju po združitvi Nemčij,

  • nekdanje življenje otrok v okolici postaje ZOO z naslanjanjem na istoimensko knjigo,

  • uporaba nemščine v praksi,

  • dijaki bodo v Nürnbergu spoznali odlične primerke nemške gotike,

  • srečanje z velikim predstavnikom humanizma in reformacije, renesančnim umetnikom, slikarjem, matematikom, grafikom in teoretikom Albrechtom Dürerjem.


TRAJANJE: 3 dni

 

VSEBINA PROGRAMA:

 

1. DAN: SLOVENIJA - NÜRNBERG - BERLIN

Vožnja preko Avstrije in Nemčije do mesta Albrechta Dürerja - Nürnberga. V srednjem veku je v Nürnbergu potekalo tekmovanje v mojstrskem petju. Danes je drugo največje mesto na Bavarskem poznano po velikem predbožičnem sejmu na Hauptmarktu. Sprehodili se bomo skozi mestno zgodovino. Stara mestna hiša, zgodnjegotska cerkev sv. Sebalda z dvojnim zvonikom, vodnjak Schöner Brunnen, za katerega se zdi, da kar tekmuje z visokim pročeljem gotske Marijine cerkve. Ogledali si bomo tudi hišo Albrechta Dürerja. Reka Pegnitz, ki deli staro mestno jedro na dva dela, stare zgradbe in mostovi, dajejo Nürnbergu posebno vzdušje. Nadaljevanje poti proti Berlinu. Nastanitev v hotelu.

2. DAN: BERLIN

Dan namenjen ogledu nemške prestolnice. Znameniti Alexanderplatz, kjer nas bo pozdravil Fernsehturm (365 m visok TV stolp) in najstarejši del mesta - Nikolaiviertel. Simbol mesta – Brandenburška vrata, palača Reichstaga ki je v maju leta 1999 ponovno postala sedež Bundestaga – nemškega parlamenta (vzpon na kupolo, če bo potrjena rezervacija na želeni dan). Najbolj prestižna berlinska ulica Unter den Linden – Pod lipami. Ulica nam lahko predstavi največ ohranjenih stavb iz časa nekdanje pruske prestolnice: Bebelplatz, Državna opera, katedrala, Humboldtova univerza, državna knjižnica. Videli boste še spomenik 191 žrtvam berlinskega zidu, mestni park Tiergarten. In že bomo na najznamenitejši ulici nekdanjega zahodnega Berlina – Ku-damm ali Ulica volilnih knezov. Spominska cerkev cesarja Wilhema, znameniti ZOO! Potrebno se bo ustavili pod stekleno kupolo Sony Centra - »Fujijama« na Potsdamer Platzu. Deutscher Dom, Französischer Dom, Check-point Charlie, ki predstavlja grozljive trenutke nezmožnosti prehoda iz ene Nemčije v drugo. Morda tudi na znameniti muzejski otok s Pergamon Museum – Pergamonski muzej (Pergamonski oltar, Orfejev mozaik, vrata Ishtar),... Posebej bi izpostavili tudi Altes museum – Stari muzej (grške in rimske skulpture, Renoir, Monet, Manet,...). Nočitev.

3. DAN: BERLIN - POTSDAM - SLOVENIJA

Vožnja do nekdanjega kraljevega sedeža pruske kraljevine – do Potsdama. Obisk ruske četrti Alexandrovka. V 18. stoletju je Friedrich II. izgradil številne čudovite palače v parku Sanssouci. Orientacijski ogled Potsdama in nato nemudoma v že omenjen park. Nova palača, Knobelsdorffov grad Sanssouci iz 1747 leta. Obilje okrasja v slogu rokokoja. Po želji bomo videli tudi Cecilienhof, zadnjo palačo, ki so jo postavili Hohenzollerji za kronskega princa Wilhelma in njegovo izbranko. V tej stavbi je leta 1945 potekala tudi Potsdamska konferenca, kjer so se po drugi svetovni vojni sestali predsedniki zavezniških sil. Vrnitev v Slovenijo.


OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., Gregor Kop, prof. geo. in zg.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 75 učencev na enem avtobusu.

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.