02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Obvezne izbirne vsebine

 
 

Obvezne izbirne vsebine (OIV)

 
 
 

Dunaj

Dunaj
Veličastna Habsburška prestolnica, Sacher torta, tečaj pečenja pravega »avstrijskega« jabolčnega zavitka, Habsburžani in za Dunaj usodni Slovenci


IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

  • dijak spozna mesto in njegove znamenitosti,

  • dijak razširi znanje o zgodovini habsburške monarhije,

  • utrjevanje znanj s področja naravoslovja v Naravoslovnem muzeju,

  • utrjevanje znanja nemščine,

  • dijak razširi znanje o Slovencih, ki so živeli in ustvarjali na Dunaju (Primož Trubar, matematik Jurij Vega, fizik Jožef Štefan, Fran Miklošič, Jernej Kopitar, France Prešeren, Ivan Cankar, Josip Stritar, Prežihov Voranc, Jože Plečnik, Maks Fabiani, raketni inženir Herman Potočnik Noordung, Boris Podrecca),

  • srečanje s posebno dunajsko kavarniško kulturo in družino Sacher.


TRAJANJE: 2 dni

 

VSEBINA PROGRAMA:

 

1. dan: SLOVENIJA - DUNAJ

Avtobusni prevoz do Dunaja. Sprehod po veličastnih vrtovih letne rezidence Habsburžanov – dvorca Schönbrunn. Povzpeli se bomo do Gloriette. Za tem vam predlagamo, da se udeležite tečaja priprave jabolčnega zavitka, ki ga Avstrijci pojmujejo kot svojo kulinarično specialiteto. Odpeljali se bomo do Naravoslovno-zgodovinskega muzeja. Na 8.700 m² bomo »potovali« skozi zgodovino zemlje in spoznavali neverjetna čudesa narave. Sledi srečanje z znamenitim Ringom (Opera, Umetnostni in Naravoslovni muzej, Mestna hiša, Univerza, Borza,...). Sprehodili se bomo do Štefanove cerkve in po Kärtner Strasse in se srečali s Plečnikovo stvaritvijo Zaherlevo hišo. Še nekaj prostega za košček Sacher torte. Nastanitev.

2.DAN: DUNAJ - SLOVENIJA

Dan bo namenjen spoznavanju Slovencev, ki so živeli in ustvarjali na Dunaju. Primož Trubar, matematik Jurij Vega, fizik Jožef Štefan, Fran Miklošič, Jernej Kopitar, France Prešeren, Ivan Cankar, Josip Stritar, Prežihov Voranc, Jože Plečnik, Maks Fabiani, raketni inženir Herman Potočnik Noordung, Boris Podrecca,... Vožnja do Hiše metuljev - na več kot 2000 m² se bomo iz vrveža Dunaja »preselili« v tropsko podnebje z bujnim rastjem in pisanimi metulji. Vožnja do znamenite hiše, ki jo je skonstruiral Hundertwasser. Vrnitev v Slovenijo.


OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija.

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., Gregor Kop, prof. geo. in zg.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 75 učencev na enem avtobusu

 

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.