02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Obvezne izbirne vsebine

 
 

Obvezne izbirne vsebine (OIV)

 
 
 

Črna gora

Črna gora
Geografija in geologija fjorda Boke Kotorske, srednjeveška Kotor in Budva, nacionalna parka Lovčen in Skadarsko jezero ... in kaj je povzročilo veliki preboj črnogorskega turizma


IZVAJALEC: Galileo 3000, d.o.o.

 

CILJI:

  • dijak spozna Kotor, Budvo, Cetinje in njihove znamenitosti,

  • dijak razširi znanje o oblikovanju fjordov,

  • srečanje z dvema nacionalnima parkoma,

  • utrjevanje znanj s področja gorskega sveta Črne gore,

  • dijak se bo med plovbo srečal z največjim jezerom na Balkanu,

  • spoznavanje črnogorske kulinarike,

  • predstavitev fenomena razvoja črnogorskega turizma in obisk Porto Montenegro.


TRAJANJE: 3 dni

 

VSEBINA PROGRAMA:

 

1. DAN: SLOVENIIJA – KOTOR – BUDVA

Vožnja do Črne gore. Prispeli bomo do fjorda Boke Kotorske in mesta pod zaščito UNESCO, Kotorja. Mesto je bilo prvič omenjeno že leta 168 pr.n.št., saj je bilo del rimske province Dalmatia. V srednjem veku so se pojavili Saraceni, kasneje Iliri, Kotor je bil del bolgarskega imperija, Srbije in dubrovniške republike. Sprehod skozi mesto. Katedrala sv. Trifuna, mestna vrata. Odhod iz Kotorja. Nastanitev v hotelu.

2. DAN: BUDVA – LOVČEN – CETINJE – SKADARSKO JEZERO

Če bodo vremenske in snežne razmere dopuščale - avtobusni prevoz do 1.574 m visokega Lovčena, ki se nahaja sredi istoimenskega narodnega parka. Obisk mavzoleja črnogorskega pesnika in vladike Petra II. Petrovića Njegoša. Panoramska vožnja skozi staro črnogorsko prestolnico – miniaturno Cetinje. Izvedeli boste, da je bil v Cetinju leta 1493 tiskan Cetinjski oktoik, prva knjiga tiskana v slovanskem jeziku. Obisk muzeja Kralja Nikole. Vožnja do Skadarskega jezera. Površina se giblje med 370 km² in 520 km², odvisno od letnega časa in dotokov rek. Z ladjico bomo krenili na spoznavanje jezera. Organizirano piknik kosilo na obali. Postanek na razgledni točki nad otokom Sveti Štefan. Nočitev.

3. DAN: BUDVA – PORTO MONTENEGRO - SLOVENIJA

Dopoldanski ogled Budve. Njena zgodovina naj bi segala kar 3500 let v preteklost. Posebej so jo zaznamovali antični Grki, Rimljani in kasneje Beneška republika. Ozke ulice izgrajene pod močnim vplivom beneške arhitekture. Cerkev sv. Ivana izgrajena že v 7. st.n.št.. Postanek v Porto Montenegro, ki ga ob Monte Carlu in Porto Cervo na Sardiniji trenutno štejejo za najbolj prestižno marino v Sredozemlju. Zgodba o uspehu črnogorskega turizma. Vrnitev v domovino.


OBLIKA DELA: medpredmetna ekskurzija

REZULTATI DELA: seminarska naloga, ki jo dijaki izdelajo v skladu s predloženimi navodili šole, dnevnik ekskurzije.

NOSILEC PROGRAMA: Galileo 3000, d.o.o., Gregor Kop, prof. geo. in zg.

CENA: je odvisna od števila udeležencev, časa potovanja in količine vključenih storitev. Izračuna se po natančnih navodilih naročnika.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 25 – 75 učencev na enem avtobusu.

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.