02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

CRNA GORA ZA RADIŠU…. NA JEDNU STRANU LJETI KO TICA…..

CRNA GORA ZA RADIŠU…. NA JEDNU STRANU LJETI KO TICA…..

ODHOD: po želji (bus-avio)

1. DAN: Odhod avtobusa nekaj pred polnočjo. Smer Plitvice, Split, Dubrovnik.

2. DAN: Po nočni vožnji s postanki bomo v jutranjih urah prispeli v Dubrovnik. Ta sodi med mesta pod posebno zaščito UNESCO. V spremstvu obveznega lokalnega vodnika se bomo sprehodili po Stradunu. Vzhodna in zahodna vrata na Pile, Orlandov steber, cerkev Sv. Vlahe, renesančna cerkev Sv. Spasa, romansko-gotski frančiškanski samostan z lekarno iz leta 1317. Knežev dvor, palača Sponza, mestni zvonik, katedrala. Mogoče se bo kdo opogumil in se poskušal v ravnotežju na kamnu, ki izstopa iz zidu na Stradunu? Domačini trde, da se ti bo uresničila tudi največja želja, če ti le uspe stoje na kamnu sleči in ponovno obleči majico. Vožnja do Črne gore in nastanitev v omborskem letovišču (Budva/Bečiči/Petrovac... po želji). Večerja. Raziskovanje odličnega, pisanega nočnega utripa. Diskoteka TROCADERO vas pričakuje. Nočitev.

3. DAN: Poldnevni izlet. Srečali se boste z veličastnim fjordom Boke in spoznali tudi Kotor – mesto pod zaščito UNESCA. Več kot 4 km dolgo mestno obzidje skriva za seboj urejeno, ponosno mesto. Mestna vrata, pravoslavna cerkev,... Ogledali si bomo Pomorski muzej, saj je Kotor včasih predstavljal močno pomorsko postojanko. Vrnitev v hotel. Kosilo. Prost popoldan za zabavo na plaži. Večerja. Zvečer pa sprehod do centra Budve. Znotraj starega mestnega obzidja, ki odseva center budvanskega kulturnega dogajanja je polno barov, razstavnih prostorov, trgovinic, ... odprtih dolgo v noč. V soju zvezd se začne nočno življenje na znani budvanski promenadi z diskotekami na prostem.

4.DAN: Po zajtrku (kosilo ta dan lunch paket) se bomo popeljali do stare črnogorske prestolnice Cetinja. Ogled Njegoševega muzeja (palača in samostan), kjer se nam življenje dinastije Petrovićev predstavi v nepredvidljivih razsežnostih male, a zelo pomembne državice. Zatem se bomo povzpeli na Lovčen in si ogledali mavzolej črnogorskega pesnika in vladike Petra II. Petrovića Njegoša. Ob povratku je za doplačilo možna degustacija odličnega pršuta in sira v vasici Njeguši. Prosto popoldne. Morda se boste iz Budve z ladjico odpravili tudi na otok Sv. Nikole, ki ga domačini popularno imenujejo Hawai. Zvečer diskoteka? Trocadero, Maine,... morda GRAFIT PARTY, ko vaše majčke nikoli več ne bodo enake?

5. DAN: Dopoldne namenjeno kopanju. Kosilo. Kratek popoldanski izlet do Svetega Štefana. Stoletja naseljen otoček - polotoček je v svetu poznan kot prestižni turistični center. Luksuzni Sveti Štefan je vedno znal poskrbeti za želje tudi najbolj petičnih gostov. Od igralcev do politikov. Prosti čas za kopanje na plaži nasproti Sv. Štefana. Nedaleč se nahaja tudi dvorec-hotel Miločer, ki je bil nekdaj rezidenca kralja Aleksandra Karađorđevića. Po želji se lahko sprehodite do Kraljičine plaže. Večerja. Lahko noč bomo rekli nekoliko kasneje. BYE, BYE PARTY??

6. DAN: Zajtrk in kosilo. Del dneva prosto za kopanje, sončenje, nakupe spominkov... (odvisno od urnika poleta). Potrebno se bo posloviti. Vožnja proti letališču Dubrovnik in predvidoma večerni polet proti Zagrebu. Preostane nam le še krajša vožnja do doma.

CENA VKLJUČUJE: enosmerni letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polne penzione v hotelu *** z nastanitvijo v večposteljnih sobah, turistično pristojbino, vse izlete in zunanje oglede po programu, lokalnega vodnika v Dubrovniku, 2 x trajektni prevoz za potnike in avtobus preko Boke Kotorske, vstopnino v pomorski muzej v Kotorju, Njegošev muzej v Cetinju in mavzolej na Lovčenu, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov ter posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: degustacija pršuta in sira v Njeguših - 5 EUR.

CENA: od 369 EUR

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.