02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

ČRNA GORA PONOSNAAAAAAAAAAAAAAAAAAA……. LJEPA, BOGATA……. UAAA…

ČRNA GORA PONOSNAAAAAAAAAAAAAAAAAAA……. LJEPA, BOGATA……. UAAA…

ODHODI: po želji (bus)

1.DAN: Odhod avtobusa nekaj pred polnočjo. Smer Plitvice, Split, Dubrovnik.

2. DAN: Po nočni vožnji s postanki bomo v jutranjih urah prispeli v Dubrovnik, ki sodi med mesta pod posebno zaščito UNESCO. V spremstvu obveznega lokalnega vodnika se bomo sprehodili po Stradunu. Vzhodna in zahodna vrata na Pile, Orlandov steber, cerkev Sv. Vlahe, renesančna cerkev Sv. Spasa, romansko-gotski frančiškanski samostan z lekarno iz leta 1317. Knežev dvor, palača Sponza, mestni zvonik, katedrala. Mogoče se bo kdo opogumil in se poskušal v ravnotežju na kamnu, ki izstopa iz zidu na Stradunu? Domačini trde, da se ti bo uresničila tudi največja želja, če ti le uspe stoje na kamnu sleči in ponovno obleči majico. Vožnja do Črne gore. Nastanitev v izbranem turističnem centru (Budva/Bečiči/Petrovac... po želji). Večerja. Raziskovanje pisanega nočnega utripa. Diskoteka?

3. DAN: Poldnevni izlet. Srečali se boste z veličastnim fjordom Boke in spoznali tudi Kotor – mesto pod zaščito UNESCA. Več kot 4 km dolgo mestno obzidje skriva za seboj urejeno, ponosno mesto. Mestna vrata, pravoslavna cerkev,... Ogledali si bomo Pomorski muzej, saj je Kotor predstavljal eno najmočnejših pomorskih postojank. Vrnitev v hotel. Kosilo. Prost popoldan za zabavo na plaži. Večerja. Zvečer pa sprehod do centra Budve. Znotraj starega mestnega obzidja, ki odseva center budvanskega kulturnega dogajanja je polno barov, razstavnih prostorov, trgovinic, odprtih dolgo v noč. V soju zvezd pa se začne nočno življenje na znani budvanski promenadi. Vabijo vas številne diskoteke na prostem... Nočitev.

4.DAN: Po zajtrku (kosilo ta dan lunch paket) se bomo popeljali do stare črnogorske prestolnice Cetinja. Ogled Njegoševega muzeja (palača in samostan), kjer se nam življenje dinastije Petrovićev predstavi v nepredvidljivih razsežnostih male, a zelo pomembne državice. Zatem se bomo povzpeli na 1.574 m visok Lovčen in si ogledali mavzolej črnogorskega pesnika in vladike Petra II. Petrovića Njegoša. Ob povratku za doplačilo možna degustacija odličnega pršuta in sira v vasici Njeguši.) Prosto popoldne. Morda se boste iz Budve z ladjico odpravili tudi na otok Sv. Nikole, ki ga domačini popularno imenujejo Hawai. Večerja v hotelu. Ponovno nas vabijo številni klubi in diskoteke. Trocadero, Maine,...

5. DAN: Zajtrk. Dopoldne namenjeno kopanju. Kosilo. Kratek popoldanski izlet do Svetega Štefana. Stoletja naseljen otoček - polotoček je v svetu poznan kot prestižni turistični center. Luksuzni Sveti Štefan je vedno znal poskrbeti za želje tudi najbolj petičnih gostov, od svetovno poznanih igralcev do politikov. Prosti čas za kopanje na plaži nasproti Sv. Štefana. Nedaleč se nahaja tudi dvorec - hotel Miločer, ki je bil nekdaj rezidenca kralja Aleksandra Karađorđevića. Po želji sprehod do Kraljičine plaže. Večerja. Lahko noč bomo rekli nekoliko kasneje. Zabavaaa!!!

6. DAN: Zajtrk (kosilo ta dan lunch paket). Da, potrebno se bo posloviti. Vožnja proti severu, s postanki seveda. Zgodaj popoldne se bomo ustavili še v Splitu. Kratek orientacijski sprehod. Dioklecianova palača in katedrala Sv. Duje, številne palače (Papalić, Cambij,...) ter uživanje v živopisanem vrvežu »najlipšeg« Splita. Na vrata svojih domov boste potrkali v zelo kasnih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polne penzione v hotelu *** z nastanitvijo v večposteljnih sobah, turistično pristojbino, vse izlete in zunanje oglede po programu, obveznega lokalnega vodnika v Dubrovniku, 2 x trajektni prevoz za potnike in avtobus preko Boke Kotorske, vstopnino v pomorski muzej v Kotorju, Njegošev muzej v Cetinju, mavzolej na Lovčenu, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin, degustacije pršuta in sira v Njeguših - 5 EUR.

CENA: od 249 EUR

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.