02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

HALLO ICH BIN EIN BERLINER! JA, JA, JA JAZ PRŠU IZ SLOVENIJA, AHA

HALLO ICH BIN EIN BERLINER! JA, JA, JA JAZ PRŠU IZ SLOVENIJA, AHA

BERLIN, POTSDAM IN NÜRNBERG

ODHOD: po želji (bus-bus)

1. DAN: Večerna ura. Na pot z avtobusom! Vožnja s kratkimi postanki preko Avstrije in Nemčije.

2. DAN: Dopoldan bomo prispeli v nemško prestolnico – Berlin. Podali se bomo na krožno vožnjo. Znameniti Alexanderplatz, simbol mesta – Brandenburška vrata, palača Reichstaga, ki je v maju leta 1999 ponovno postala sedež Bundestaga – nemškega parlamenta. Najbolj prestižna berlinska ulica Unter den Linden – Pod lipami, Bebelplatz, Državna opera, katedrala, Humboldtova univerza, mestni park Tiergarten. In že bomo na najznamenitejši ulici nekdanjega zahodnega Berlina – Ku-damm ali Ulica volilnih knezov. Spominska cerkev cesarja Wilhelma, znameniti ZOO! Potrebno se bo ustaviti pod stekleno kupolo »Fujijama« na Potsdamer Platzu. Französischer Dom, Deutscher Dom... Preko Muzejskega otoka se bomo pripeljali nazaj do osrednjega trga Berlina – Alexanderplatza. Nastanitev. Kanček prostega popoldneva. Večerja in nočitev. Ste za spoznavanje pestrega nočnega življenja? Sevedaaaa!!!!

3. DAN: Po zajtrku se bomo odpravili na odkrivanje tri milijonskega mesta, ki ga je zgodovina po drugi svetovni vojni tako usodno razdelila na dva dela. Za začetek in v primeru, da ni prevelike gneče - sprehod po stekleni kupoli Reichstaga. Zunanji ogled gradu Charlottenburg, Check-point Charlie, ki predstavlja grozljive trenutke nezmožnosti prehoda iz ene Nemčije v drugo. Alexander platz, kjer nas bo pozdravil Fernsehturm (365 m visok TV stolp) in najstarejši del mesta – Nikolaiviertel. Radovednim predlagamo, da se odpravite na znameniti muzejski otok. Posebej bi izpostavili Altes museum – Stari muzej in Pergamon Museum – pergamonski muzej. Večerja in nočitev v hotelu. Lahko noč!

4. DAN: Zajtrk. Vožnja do Potsdama. Ruska četrt Alexandrovka, nizozemska četrt... V 18. stoletju je Friedrich II. izgradil številne čudovite palače v parku Sanssouci. Orientacijski ogled Potsdama in nato nemudoma v že omenjen park. Nova palača, Knobelsdorffov grad Sanssouci iz 1747 leta. Obilje okrasja v slogu rokokoja. Popoldne vrnitev v Berlin. Prosto za samostojno raziskovanje mesta. Večerja in nočitev v hotelu.

5. DAN: Zajtrk. Vožnja do mesta Albrechta Dürerja - NÜRNBERG-a. Danes je drugo največje mesto na Bavarskem poznano po velikem predbožičnem sejmu na Hauptmarktu. Prijazen sprehod skozi mesto. Stara mestna hiša, zgodnjegotska cerkev sv. Sebalda, vodnjak Schöner Brunnen, Marijina cerkev. Reka Pegnitz, ki deli staro mestno jedro na dva dela, stare zgradbe in mostovi, dajejo Nürnbergu posebno vzdušje. V Slovenijo bomo prispeli v poznih nočnih oz. zgodnjih jutranjih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 polpenzione v hotelu **/*** ali youthhostlu v večposteljnih sobah, vse izlete in zunanje oglede po programu, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih vstopnin v muzeje 3-5 EUR. V nekaterih muzejih je vstop s potrdilom šole brezplačen

CENA: od 255 EUR

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.