02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

ŠE NAPOLEONU SE JE UTRGALO OD LEPOTE

ŠE NAPOLEONU SE JE UTRGALO OD LEPOTE

SKRIVNOSTNA IN NEOKRNJENA KORZIKA

ODHODI: po želji (bus-ladja)

1. DAN: Avtobusni odhod v večernih urah. Nočna vožnja preko severne Italije.

2. DAN: Prebudili se bomo nekaj pred Livornom ali Genovo. Trajektna vožnja do Bastie. Lahko se boste sončili na ležalnikih, obiskali prodajalno, restavracijo, bar. Morje bomo zamenjali za kopno in se najprej ustavili v Cortu. Obisk citadelle. Preko gorskega prelaza Col de Vergio bomo prispeli do hotela v Evisi ali v Portu. Nastanitev, večerja, nočitev.

3. DAN: Zajtrk. Porto. Prijazno mesto, zasidrano med skalovje, visoke evkaliptuse, starodaven genovski stražni stolp in temno modro morje. Vstop v zaščiteno področje - naravni park Piana, katerega »vrh« so nedvomno neobičajne rdeče skale prekrite z mahom, lišaji in osamelimi bori. Pred vami se bo namreč odprla divja lepota Calanche. Sledi ogled Ajaccia. Katedrala, trg maršala Focha, trg De Gaulle, Napoleonova rojstna hiša in Napoleonova jama, ki nosi v sebi skrivnost genija velikega vojskovodje. Tudi kopali se bomo. Za konec otočje Sanguinaires oziroma Krvoločno otočje. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. DAN: Zajtrk. Sartene – sivi granit najbolj korziškega med korziškimi mesti. Obisk farne cerkve, kjer se vsako leto zaključi neobičajna procesija – catenacciu. Bonifacio, skrit za obzidjem, pripet na bele previsne skale v katere nenehno udarja kristalno čisto morje. Možnost izleta z ladjico po mini arhipelagu okoli Bonifacia. Sprehod v labirintu ulic, mornarskem pokopališču, med številnimi restavracijami in prodajalnami. Popoldne se bomo kopali na najdaljši peščeni plaži na otoku, Robinzonski plaži. Večerja in nočitev v hotelu.

5. DAN: Zajtrk. Po vzhodni obali se bomo vrnili do Bastie. Plovba Bastia-Livorno/Genova in vožnja proti Sloveniji.

6. DAN: Domov bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, prevoz s trajektom na relaciji Livorno/Genova-Bastia-Livorno/Genova, 3 polpenzione v večposteljnih sobah v hotelih**, vstopno-izstopno takso na otok, pristaniške pristojbine, oglede po programu, strokovno vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin in fakultativnega izleta z ladjo, kar znaša približno 25 EUR.

CENA: od 365 EUR

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.