02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

FORMIDABLE! PARIZ GATE TRGA!

FORMIDABLE! PARIZ GATE TRGA!

PARIZ

ODHODI: po želji (bus)

1. DAN: Z avtobusom se bomo popoldne odpravili iz Slovenije. V času zvezd bomo prestopili francosko mejo in nadaljevali vožnjo proti Parizu.

2. DAN: Bon jour Paris! Popoldan je namenjen spoznavanju romantične francoske prestolnice. Najenostavnejši in najhitrejši način - s podzemno železnico. Radovednost nas bo pognala na ulice. Elizejske poljane, Slavolok zmage, Trg Sprave, Eifflov stolp, zgrajen za svetovno razstavo l. 1889, trg Concorde, Dom Invalidov z grobnico Napoleona, mestni otok s katedralo Notre Dame (če ima Pariz srce, ga predstavlja ta katedrala). Mojstrovina francoske gotike, s temačno, a vzvišeno notranjostjo,... Potrebno pa je spoznati tudi umetniški Montmartre, hrih mučenikov in baziliko Sacre Coeur. Nastanitev v hotelu. Paris by night.

3. DAN: Morda vas bo vonj rogljičkov in doooolgega pravkar pečenega francoskega kruha zbezal iz postelje. Na potep! Versaillski vrtovi, kjer stoji tudi dvorec Ludvika XIV., eden največjih muzejev in razstavnih prostorov. Popoldan pa Louvre. Kar na 60.000 m² je razstavljeno 35.000 umetniških del. Lahko izbirate med 8 tematskimi oddelki. Od starega Egipta, Etruščanov,... do tiskanih in risanih umetniških izdelkov. Počitek na nabrežju Siene, kjer so si Parižani uredili svojo »plažo«. Ko se bo na francosko prestolnico spustila noč, vam predlagamo vožnjo z ladjico po Sieni. Nočitev.

4. DAN: Zajtrk. Prosto za samostojno potepanje. Lahko pa se odločite za dodatno ponudbo: * s hitro železnico RER v Disney Land. Pet čudežnih dežel, v katerih lahko na ulicah srečate Jako Racmana, Miki miško, Minnie, pa Winnie the Pooh,... Še zadnja noč v Parizu.

5. DAN: Zajtrk. Izlet po dolini reke Loare. Najprej do gradu Cheverny iz 17. stoletja, zgrajenega v »čistem« slogu Ludvika XIII. skriva pod sabo najbolj veličastno grajsko opremo. Poslikani stropovi in stene, pisani parketi ter rezbarije na pohištvu pričajo o skrivnem življenju francoskega plemstva. Grad je ostal praktično nespremenjen zadnjih 350 let. Vožnjo bomo nadaljevali do gradu Chenonceau, ki ga imenujejo tudi grad "šestih žensk." Zunanji ogled. Pravijo mu tudi »grad iz pravljice«.. .Vožnja proti Sloveniji.

6. DAN: Zgodaj popoldne boste potrkali na vrata svojih domov. Au Revoir Paris!

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 3 nočitve z zajtrkom v izbranem hotelu **/** superior (center dostopen z metrojem) v večposteljnih sobah, oglede po programu, vodenje, organizacijo potovanja ter nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin – za skupine najmanj 20 obiskovalcev (okvirne cene) Versailles 8 EUR, Louvre približno 9 EUR /dijaki do 18. leta kot obiskovalci v skupini načeloma ne plačajo ob predhodni najavi z dopisom šole/, Eifflov stolp približno od 5 – 12 EUR – odvisno od nivoja na katerega se povzpnemo), vstopnin grad Cheverny 9 EUR, vozovnic za metro – najbolj praktičen je »carnet« 10 kart za metro, ki stane trenutno 11,50 EUR, Disney Land 39 EUR (pri rezervaciji in plačilu najmanj 10 dni pred odhodom). Dodatna ponudba: *enourna vožnja z ladjico po Sieni 14 EUR/osebo.

CENA: od 295 EUR

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.