02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

COOL - ODPULJENA KORZIKA & BELLA SARDINIA & EN KUP KULTURE V TOSKANI

COOL - ODPULJENA KORZIKA & BELLA SARDINIA & EN KUP KULTURE V TOSKANI

KORZIKA S TOSKANO IN SARDINIJO

ODHODI: po želji (bus)

1. DAN: Nekaj po polnoči. Na pot z avtobusom! Jutro v toskanski prestolnici. Za začetek se bomo povzpeli na Piazzale Michelangelo od koder se ponuja najlepši razgled na Firence. Piazza del Duomo s katedralo Santa Maria del Fiore, krstilnica, Giottov zvonik, Piazza Signoria, Michelangelov David, Loggia della Signoria, Ponte Vecchio... Mesto umetnikov in boemov. Naslednji postanek bo v Lucci. Skozi Porta Vittorio Emanuelle bomo prišli v labirint ozkih uličic. Katedrala San Martino, odličen primerek romansko-pisanske arhitekture, Piazza Napoleone, hiša skladatelja Puccinija, cerkev San Michele, najlepši trg v obliki amfiteatra... V Livornu se bomo zvečer vkrcali na ladjo družbe Moby Lines. Nastanitev v štiriposteljnih kabinah. Morda bo koga zamikala diskoteka?

2. DAN: Jutro na drugem največjem mediteranskem otoku-Sardiniji. Pred nami se bodo razprle čudovite plaže mondene Coste Smeralde. Srečali se bomo s kulturo Nuragov. Iz pristanišča Santa Theresa bomo izpluli proti Korziki. Bonifacio, skrit za obzidjem, pripet na bele previsne skale, v katere nenehno udarja kristalno čisto morje. Možnost izleta z ladjico po mini arhipelagu okoli Bonifacia. Sprehod v labirintu ulic, mornarskem pokopališču, med številnimi restavracijami in prodajalnami. Sartene – sivi granit najbolj korziškega med korziškimi mesti. Obisk farne cerkve, kjer se vsako leto zaključi neobičajna procesija – catenacciu. Vožnja do hotela na zahodni obali. Nastanitev v hotelu, večerja. Nočitev.

3. DAN: Po zajtrku ogled Ajaccia. Katedrala, trg maršala Focha, trg De Gaulle, Napoleonova rojstna hiša in Napoleonova jama, ki nosi v sebi skrivnost genija velikega vojskovodje. Otočje Sanguinaires oziroma Krvoločno otočje. Kakšno urico bomo preživeli na tamkajšnji plaži. Vstop v zaščiteno področje - naravni park Piana, katerega »vrh« so nedvomno neobičajne rdeče skale prepredene z mahom, lišaji in osamelimi bori. Pred vami se bo namreč odprla divja lepota Calanche. Naslednji postanek bo v Portu. Prijazno mesto, zasidrano med skalovje, visoke evkaliptuse, starodaven stražni stolp in temno modro morje. Nastanitev v hotelu v Portu ali Evisi. Večerja. Nočitev.

4. DAN: Zajtrk. Na pot! Preko gorskega prelaza Col de Vergio bomo prispeli do Bastie. Plovba Bastia-Livorno/Genova in vožnja proti Sloveniji.

5. DAN: Domov bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, prevoz s trajektom na relaciji Livorno-Olbia, Santa Theresa-Bonifacio, Bastia-Livorno/Genova, 1 nočitev v štiriposteljnih kabinah na relaciji Livorno-Olbia, 2 polpenziona v večposteljnih sobah v hotelih**/***, vstopno-izstopno takso na otok, pristaniške pristojbine, oglede po programu, strokovno vodenje in organizacijo potovanja ter nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: vstopnin in fakultativnega izleta z ladjo, kar znaša približno 20 EUR, organizirane večerje na ladji – 16 EUR.

CENA: od 355 EUR

 

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.