02 235 05 00  galileo@galileo3000.si
 
 
 
 

MLADI

Maturantske ekskurzije

 
 
 
 
 

TITO & ČEVAPI & LIPA MARE …ZAR TI TO MENE ZAJEBAVAŠ??!!

TITO & ČEVAPI & LIPA MARE …ZAR TI TO MENE ZAJEBAVAŠ??!!

JAJCE – SARAJEVO – MOSTAR – NEUM – DUBROVNIK – (DELTA NERETVE)

ODHODI: po želji (bus)

1. DAN: Le nekaj po polnoči bomo krenili na pot. Vožnja mimo Zagreba in Bosanske Gradiške do Jajca. Jajce je bilo prestolnica srednjeveške bosanske države. V času turške nadvlade postavijo Sahat kulo, Musafishano, Džamijo Esme... V polpretekli zgodovini je Jajce zaslovelo zaradi drugega zasedanja AVNOJ-a. Do Sarajeva! Z obveznim lokalnim vodnikom sledi ogled mestnih znamenitosti. Mestna hiša, Univerza in njena knjižnica iz 19. stoletja, Gazi Husrev – begova džamija, Careva džamija s kupolasto streho, stara pravoslavna cerkev. Baščaršija s trgovinicami s spominki in seveda številnimi »čevapdžinicami« in »burekdžinicami«. Oglede bomo zaključili v tunelu pod letališčem, katerega so zgradili leta 1992 in je v času vojne vihre predstavljal edini izhod iz obkoljenega mesta. Nastanitev. Večerja. Ponočnjakom predlagamo še obisk diskoteke. SA CLUB, morda Aqua?

2. DAN: Vožnja do Mostarja. Mesto je postalo pomembno v času Otomanskega imperija in je takrat predstavljalo upravno administrativno središče hercegovske regije. V tem "turškem" obdobju so izgradili tudi znameniti kamniti most (l. 1566), ki so ga hrvaške vojaške sile porušile leta 1993. Ogled znamenitosti: most Sultana Sulejmana, Begova džamija, Mehmed Pašina džamija, novi kamniti most, drugi arhitekturni objekti, kjer se prepletajo mediteranski in orientalski vplivi... Vožnja do jadranske obale in Neuma. Nastanitev. Morda še kopanje pred večerjo? Nočitev.

3. DAN: Vožnja do Dubrovnika. Voden ogled mesta, ki je pravi biser med jadranskimi mesti. Vzhodna in zahodna vrata na Pile, Orlandov steber, cerkev Sv. Vlahe, renesančna cerkev Sv. Spasa, romansko-gotski frančiškanski samostan z lekarno iz leta 1317!!!, Knežev dvor, palača Sponza, mestni zvonik, katedrala..... Mogoče se bo kdo opogumil in se poskušal v ravnotežju na kamnu, ki izstopa iz zidu na Stradunu? Domačini trde, da se ti bo uresničila tudi največja želja, če ti le uspe stoje na kamnu sleči in ponovno obleči majico. Vrnitev v Neum. Prosto za kopanje na plaži. Večerja. Nočitev.

4. DAN: Dan namenjen užitkom na plaži. Izredno pa vam priporočamo dodaten izlet: *z ladjicami po delti reke Neretve. V kraju Metković se bo pričel naš ogled. S posebnimi neretvanskimi ladjicami – trupicami se bomo podali v odkrivanje kanalov in rokavov Neretve, njenih zamočvirjenih predelov kakor tudi bogate flore in favne ob reki. Da bo stvar bolj navihana bo skupino spremljal glasbeni duet, za goste pa bo pripravljena tudi pokušina suhih smokev. Organizirano kosilo. Vrnitev v Neum. Prost popoldan na plaži. Večerja. Nočitev.

5. DAN: Zajtrk. Obisk nacionalnega parka reke Krke, njenih jezer in slapov. Slap Bilušić, Manojlovac, Roški slap, Visovačko jezero, in najmogočnejši slap Skradinski buk, visok kar 46 m. Nedvomno sodi ta park med najlepše nacionalne parke reke Krke. Vrnitev v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestnine in parkirnine, 4 polpenzione v hotelu **/*** v večposteljnih sobah, oglede in izlete po programu, obveznega lokalnega vodnika v Sarajevu, Mostarju in Dubrovniku, vodenje in organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov, posladek/darilce ob odhodu.

CENA NE VKLJUČUJE: morebitnih dodatnih vstopnin; Tunel Dobrinja 2,50 EUR, Frančiškanski samostan Dubrovnik 4 EUR, Nacionalni park Krka 5 EUR, dodatne ponudbe: *izleta s »trupicami« po delti reke Neretve v spremstvu dueta, s kosilom – 30 EUR.

CENA: od 249 EUR

 
 
 

1997

Že od leta 1997.

10.000 +

Z nami potuje več 10.000 ljudi letno.

0 €

Velika fleksibilnost in brezplačno svetovanje.

 
 
 

Brezplačna pomoč

Za pomoč ali rezervacijo nas pokličite na:

02 235 05 00

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.